Viktor Orban

Viktor Orban, palmă pentru politicienii români! Lecție de comportament chiar la noi acasă!

596
Premierul Ungariei dă în acest fel o lecție de bună purtare, de eleganță și de mod în care se procedează în politica mare - nu ca prin… colonia ”strategică”!

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. România a avut și are un mare defect: a știut să-și marginalizeze și excludă oamenii de valoare, făcând loc oportuniștilor și, mai grav, personajelor de slabă calitate și lipsite de caracter. Exemple sunt prea multe azi – iar din trecut e suficient să dau exemple ca Stere, Vaida Voievod sau însuși Titulescu, dar mai ales Alexandru Ioan Cuza. Și exemplele pot continua.

Premierul ungar, Viktor Orban
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

La fel facem cu valorile create în perioada Ceaușescu – și cu creatorii acestora, în frunte cu marele președinte, personalitate respectată și omagiată pe plan mondial… condamnându-ne istoria și figurile de seamă… după ”manualul” scris de Băsescu și clica din jurul său. O clică aflată în permanent contact ”Strategic”. 

În perioada noastră s-a încercat distrugerea celui mai important și capabil om politic de după 1990, Adrian Năstase – și s-a reușit într-o oarecare măsură. Iar misiunea este continuată prin mărunți și ridicoli energumeni, cu rol de picătură chinezească a imbecilizării românilor.

În totală tăcere a primei scene politice, premierul care a împlinit ”marile obiective” – NATO și, în maximă măsură, UE, a împlinit 70 de ani.

Credeți că i-a urat ceva Iohannis, cel pe care l-a făcut om, negociind ca Sibiu să fie ales Capitală culturală europeană și apoi dându-i o grămadă de bani să pună la punct orașul? Aiurea, nici pomeneală, Iohannis i-a luat decorația, cum bine știm, susținut de corul de imbecilizați și agenți anti-români!

Sau poate i-a urat ceva Băsescu, cel pe care Năstase NU l-a băgat la pușcărie în 2003-2004?

Doamne, sau poate NATO – care ne-au ”integrat” pe vremea lui Năstase – și prin eforturile excelentei sale echipe! Mai bine nu o făceau… Sau poate secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, cel care îi datorează cariera lui Năstase – și datorită prostiilor căruia marele premier a pierdut președinția României, în 2004!

Eh, dar ce pretenții să ai de la aceștia? Uite bunăoară la PSD! Creația lui Adrian Năstase!  Nimic! Nimic pe paginile PSD – și nimic pe a lui Ciolacu! Ce rușine! Măi, pigmeilor, aveți și voi în istoria voastră un politician de prim rang internațional și nici măcar atât bun simț nu aveți, să-l omagiați?!

 În schimb… palmă pentru toți cei susmenționați și pentru întreaga clasă politică românească: pe marele premier român l-a felicitat… premierul Ungariei, Orban Viktor! Cel care dă în acest fel o lecție de bună purtare, de eleganță și de mod în care se procedează în politica mare! Nu ca prin… colonia ”strategică”!

Și, atenție, felicitările au fost trimise oficial, chiar prin ambasador! Iată ce relatează Năstase:

”L-am primit, la solicitarea sa, pe ambasadorul Ungariei la București, domnul Botond Zakonyi. Domnul ambasador a dorit să-mi înmâneze o scrisoare de felicitare din partea premierului Viktor Orban, împreună cu o selecție de vinuri din Ungaria, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani!”.

Culmea, Năstase amintește că între el și premierul maghiar au existat ”numeroase controverse, dar desfășurate într-un mod civilizat, ținând seama de nevoia unui climat de bună-vecinătate”. Controverse se refereau la Legea statutului, pe care Orban Viktor, acum 20 de ani, a trebuit să-l modifice ”în urma demersurilor românești”.

Deci, una dintre marile și puținele reușite al României în ”partidele” cu Ungaria puternicului Orban Viktor NU e pusă la inimă de acest om de stat – ci, din contra – este un prilej pentru a  demonstra, încă o dată, modul său superior de a face politică!

”Gestul său, de a mă felicita cu ocazia aniversării, îl consider un gest de eleganță și de  normalitate”, scrie Adrian Năstase.

În comparație, Năstase notează doar atât, într-un prost scriptum: ”Să nu mă întrebați dacă cineva de la guvernul român actual sau de la Cotroceni mi-a trimis un astfel de mesaj. Concluziile le trageți singuri…”.

Desigur, față de ceea ce am amintit eu mai sus, se vede că Adrian Năstase fie a fost elegant și discret – fie a crezut că ar fi sub demnitatea lui să mai amintească de (ceil)alți nerecunoscători.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

596
Tagurile:
politicienilor români, Viktor Orban
Tematic
Cum și-au dat mâna Viktor Orban și Klaus Iohannis ca să bage opoziția în corzi
Relația Soros – Kovesi – Iohannis dată în vileag! Legătura cu Viktor Orban
Viktor Orban consultă populația cu privire la măsurile anti-criză și la planul lui Soros
Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată”
Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Comisia Europeană, cea mai proastă veste pentru Guvernul PNL trebuie tras la răspundere!

58
„Este un avertisment adresat României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lovitură în plin pentru Guvernul Orban, dar mai ales pentru România! Primirea banilor europeni, pe care se tot laudă Guvernul Orban că îi va aduce, va fi condiționată de ”respectarea normelor statului de drept şi de combaterea corupţiei”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene, transmite agenţia Reuters.

Condiţiile se referă și la fondurilor europene pentru relansare după pandemie – iar  avertismentul este adresat României și altor state UE.

”Statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor UE”, afirmă Věra Jourová, enumerând printre cerințe un sistem judiciar funcţional  şi ”mecanisme puternice de combatere a corupţiei”.

Vicepreședintele Comisiei Europene şi comisar UE pentru Valori şi Transparenţă a declarat că nu ar vrea să vadă ”blocarea alocării fondurilor, dar trebuie să avem în sistemul nostru juridic unele garanţii că, în cazul în care lucrurile într-adevăr nu merg bine într-un stat membru, atunci banii contribuabililor nu pot fi plătiţi”.

Reuters precizează că declaraţia ”este un avertisment adresat Poloniei şi Ungariei, care au avut dispute cu Uniunea Europeană privind gradul de control guvernamental asupra instanţelor judiciare şi judecătorilor, dar şi României şi Bulgariei, care rămân afectate de corupţie şi de sărăcie la mulţi ani după aderarea la Blocul comunitar”.

Cu alte cuvinte, în condițiile în care PNL Guvernul Orban se comportă iresponsabil:

- atacând instituții fundamentale precum CCR și Avocatul Poporului,

- pune presiune pe Justiție, după cum reclamă asociații ale magistraților,

- europarlamentari și parlamentari PNL fac declarații aberante

- normele stabilite pentru Pandemie conțin încălcări ale drepturilor omului

- activitatea SIIJ  este practic blocată

- CSM nu este luat în seamă

- achizițiile din Pandemie sunt suspicionate de corupție

Ei bine, în acest context, succesul atragerii sumelor vehiculate este garantat… eșec!

Cert este că, dacă Vera Jourova are dreptate, guvernul Orban ar trebui tras la răspundere pentru pierderea banilor!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Corupție, PNL, Comisia Europeană, Guvernul Orban
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...
In a rather unnerving development, the US military has released footage demonstrating new smart self-steering bullets that can change direction to hit moving targets, perhaps guaranteeing that snipers almost never miss.

Premieră: ONU acuză oficial SUA în ultimul ASASINAT ”strategic” încălcare gravă a legii!

116
(reînnoit 08:59 07.07.2020)
În ciuda încălcării flagrante a Cartei ONU, niciun organism internațional nu a condamnat până acum SUA pentru uciderea lui Soleimani

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atacul american prin care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani NU a fost justificat de niciun atac continuu sau iminent asupra intereselor americane și a încălcat carta ONU, potrivit raportorului ONU pentru execuțiile extrajudiciare, Agnes Callamard.

”Washingtonul a produs dovezi insuficiente potrivit cărora a existat vreun atac asupra intereselor americane care ar putea justifica atacul cu drone din 3 ianuarie asupra convoiul lui Soleimani, atunci când acesta a părăsit aeroportul din Bagdad, a dezvăluit Callamard într-un raport care va fi prezentat joi în fața Consiliului Drepturilor Omului al ONU.

În Raport se arată clar că generalul Soleimani ”era însărcinat cu strategia și acțiunile militare ale Iranului în Siria și Irak” . Dar, arată Raportul, ”în absența unei amenințări iminente reale la adresa vieții, acțiunea întreprinsă de SUA a fost ilegal ”, se arată într-un extras din raportul publicat luni de Reuters, transmite Russia Today

Callamard, al cărui titlu complet este ”raportor al ONU pentru execuții extrajudiciare, sumare sau arbitrare”, solicită ”responsabilitate pentru uciderea cu drone teleghidate și dorește ca ”armele mortale să fie reglementate mai strict”.

Într-o declarație pentru Reuters, raportoarea specială a reproșat Consiliului de Securitate al ONU că ignoră utilizarea aparatelor fără echipaj pentru asasinate/ucideri extrajudiciare, menționând că ”comunitatea internațională, voit sau nu, rămâne în mare parte tăcută”.

”Lumea este într-un moment critic, și posibil punct crucial, când vine vorba de utilizarea dronelor”, a declarat raportorul special ONU.

În ciuda încălcării flagrante a Cartei ONU, niciun organism internațional nu a condamnat până acum SUA pentru uciderea lui Soleimani și a însoțitorilor săi, inclusiv un comandant irakian de rang înalt, transmite sursa citată.

SUA au acuzat Iranul de mai multe ori că sprijină terorismul și că pune la cale atacuri asupra forțelor americane – dar nu a prezentat dovezi,

Teheranul consideră că asasinarea lui Soleimani este un act de terorism de stat, iar săptămâna trecută, Iranul a emis un mandat de arestare pentru președintele SUA, Donald Trump și alți 35 de americani considerați responsabili pentru moartea generalului Soleimani, solicitând asistența Interpol în reținerea suspecților.

Raportorul ONU, Agnes Callamard îşi va prezenta joi concluziile Consiliului pentru Drepturile Omului, statele membre urmând a decide ce măsuri să de ia – eventul contra SUA. De precizat că SUA nu mai sunt membre ale Consiliului pentru Drepturile Omului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
Iran, SUA, ONU

Загрузка...

OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

0
(reînnoit 09:12 07.07.2020)
Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat interesată de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului și aşteaptă rezultatele finale ale testărilor.

Reprezentanţii OMS au menţionată că sunt la curent şi cu testările preparatelor pentru tratarea de COVID-19, dar și a vaccinului împotriva coronavirusului de tip nou.

Testările pe voluntari în Rusia sunt efectuate simultan în câteva instituții. Un vaccin este testat la spitalul militar Burdenko, fiind dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Apărării al Rusiei. Au fost depăşite câteva etape ale testărilor.

Cum decurg experimentele, care este starea participanţilor la testări şi care sunt ţările ce aşteaptă cel mai mult noul vaccin, aflaţi în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...