Statue of Christ the Redeemer seen from the Corcovado mountain

Nebunia BLM: statuile cu Iisus alb, înlăturate - „instrumente ale supremaţiei albilor”

468
(reînnoit 20:30 23.06.2020)
Tot mai multe monumente ale unor personalităţi istorice sunt eliminate în Statele Unite și în alte zone din Occident, dar aceasta este prima dată când gardienii autoproclamaţi ai justiției rasiale se iau şi de statuile lui Iisus Hristos.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik, Doina Crainic. Activistul Shant King de la mişcarea Black Lives Matter a cerut eliminarea statuilor cu Iisus alb, măsura făcând parte dintr-o „cruciadă” împotriva supremației albe.

„Cred că statuile albului european despre care ei pretind că este Iisus ar trebui date jos. Acestea sunt o formă de supremație albă. Întotdeauna au fost aşa”, a scris King luni pe contul său de Twitter.

King a mai spus că cererea sa vizează toate formele de artă, inclusiv picturile murale și vitraliile care îl înfățișează pe Iisus cu pielea albă și pe Fecioara Maria albă. „Create ca instrumente de opresiune. Propagandă rasistă. Toate ar trebui date jos”, a scris el.

De asemenea, activistul a scris că „dacă religia voastră vă cere ca Iisus să fie un Iisus blond cu ochii albaștri, atunci religia dvs. nu este creștinismul, ci supremația albă”.

În Occident, Iisus Hristos a fost înfățișat preponderent ca un bărbat cu pielea albă, cu părul lung și barbă, probabil sub influența reprezentărilor zeilor greci și romani.

Această tradiție s-a întins pe sute de ani, fiind reprezentat astfel inclusiv în picturi murale medievale și în picturi ale Renașterii italiene (care, în concepţia lui King, ar trebui şi ele „eliminate”), scrie Sputnik News

Unii istorici contemporani sugerează că Iisus, asemeni unei persoane iudaice din secolul I, se poate să fi arătat mai mult ca un palestinian modern și ar fi avut probabil părul brunet, pielea măslinie și ochii căprui.

Ideea că imaginea lui Iisus alb ar trebui înlăturată a fost criticată de mai mulți creștini.

„Dacă ei încearcă să anuleze creștinismul, dacă încearcă să mă forțeze să îmi cer scuze sau să mă dezic de credința mea, nu mă voi supune, nu voi şovăi, nu îmi voi lepăda (credinţa)”, a declarat Jenna Ellis, consilieră juridică în campania lui Trump.

„Ca imigrant negru și profesionist în domeniul sănătății mintale, nu mi-e teamă să spun că ești o persoană foarte bolnavă și ai nevoie de ajutor”, a comentat pe Twitter o altă persoană.

Un comentator a spus că înlăturarea imaginilor şi statuilor echivalează cu extremismul. „Știi care oameni mai distrug imagini cu care nu sunt de acord? Talibanii”, a scris comentatorul.

Protestatarii din mişcarea Black Lives Matter din Statele Unite au doborât şi distrus statui și monumente despre care considerau că sunt asociate cu sclavia și rasismul. Statuile atacate sunt în principal ale unor personaje ale istoriei legate de statele confederate, deși au fost vizate și alte personalităţi istorice, inclusiv mai mulți președinți americani. Proteste de simpatie, adesea asociate cu acte de vandalism, au avut loc şi în alte țări, printre care Marea Britanie, Franța, Belgia, Australia, Suedia, Norvegia și Finlanda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

468
Tagurile:
SUA, Iisus Hristos
Tematic
Furia demolării a ajuns și la statuile foștilor președinți ai SUA
Germania, cele mai grave acuzații către SUA: ”Interese, ingerință ilegală în suveranitate”
Putin, despre protestele din SUA: Rusia se pronunță împotriva metodelor radicale
Roscosmos: Planurile de militarizare spațială ale SUA pot periclita cooperarea cu Rusia
Demența continuă în SUA – încă o celebră statuie a fost dată jos!
Francouzský prezident Emmanuel Macron

Îngrijorat de Turcia, Macron un mesaj radical, dar uită recunoască vina Franței!

92
Președintele francez, Emmanuel Macron, pare extrem de îngrijorat de situația din Mediterana, după ultimele acțiuni ale Turciei.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Macron consideră că zona Mediteranei va fi ”provocarea anilor următori” și este crucial ca Europa ”să îşi asume dosarele geopolitice” din regiune, pentru ca aceasta să rămână sub controlul său, nu sub a ”altor puteri”

Agențiile internaționale comentează că Macron s-ar referi la Turcia şi la Rusia, deși nu le-a nominalizat.

”Zona Mediteranei va fi provocarea anilor următori, pentru că factorii de criză care se combină acolo sunt numeroşi: contestarea zonelor maritime, confruntările între ţările riverane, destabilizarea Libiei, migraţia, traficul, accesul la resurse”, a declarat Emmanuel Macron într-un discurs adresat armatei în ajunul Zilei Naţionale a Franței, 14 Iulie.

Macron consideră că ”Europa trebuie să-şi redefinească rolul şi locul său acolo, fără naivitate şi fără complezenţă” iar ”Mediterana nu poate construi o pace durabilă fără noi, nu putem accepta ca viitorul nostru să fie construit de alte puteri”.

Președintele francez a definit ”o adevărată politică europeană pentru Mediterana” ca fiind ”o necesitate şi o urgenţă”.

Macron  a subliniat că, în privința Libiei, ”stabilizarea sa este fundamentală pentru securitatea Europei şi a zonei Sahel”.

”Este motivul pentru care lansez un apel la reluarea imediată a negocierilor şi dialogului politic, în vederea unui acord de încetare a focului - trebuie să punem capăt intrărilor masive de arme şi de mercenari în această ţară”, a spus Macron, transmite Agerpres

Ei bine, ceea ce omite să recunoască Macron este că tocmai Franței i se datorează criza din Libia și destabilizarea marelui producător de petrol din nordul Africii. Ingerința franceză a dus la un conflict care, alături de ce americană din Egipt, a dat foc coastei africane a Mediteranei.

Să reamintim că Franța a deschis un front și în Mali – transformând statul african extrem de bogat în resurse într-o adevărată tragedie umanitară. Și România a treimi acolo trupe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Franța, Turcia, Emmanuel Macron

Загрузка...
Mike Pompeo și Serghei Lavrov

SUA și Rusia, discuție la nivel înalt o propunere binevenită a președintelui Putin

87
(reînnoit 08:15 14.07.2020)
Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un comunicat al Departamentului de Stat se arată că miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA au avut o discuție telefonică în care au fost abordate mai multe probleme.

Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, într-un viitor apropiat, pentru a  marca împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Organizației Naţiunilor Unite.

Summit-ul i-ar aduce la un loc pe președinții Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping și Emmanuel Macron, precum şi pe premierul britanic, Boris Johnson.

Ideea acestei reuniuni i-a aparținut președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmit agențiile internaționale – și ar putea fi un prilej de discuții, la cel mai înalt nivel, între două puteri între care sunt actualmente tensiuni – SUA și China.

Deocamdată nu s-a precizat unde şi când ar putea avea loc acest summit.

În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că șefii diplomației din Rusia și SUA au discutat despre ”îngrijorări comune”, inclusiv Afganistanul.

De asemenea, secretarul de Stat, Michael Pompeo a ridicat problema securității electorale, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
Serghei Lavrov, Mike Pompeo

Загрузка...
Varujan Vosganian

Varujan Vosganian dezvăluie care este marea EROARE pe care a făcut-o Guvernul!

0
”Dacă Guvernul a dorit doar să creeze o nouă problemă, să aibă pe cine da vina pentru evoluția pandemiei și să se vaite că i s-au răpit instrumentele de contracarare a răspândirii virusului, atunci a reușit”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o recentă analiză, fostul ministru al Economiei și Finanțelor a punctat eroarea majoră pe care o conține proiectul legii privind carantina și izolarea - un aspect subliniat și de Sputnik, diferențe de abordare.

”Marea eroare pe care a făcut-o Guvernul este aceea că NU a propus o Lege a carantinării pentru epidemia de coronavirus, ci una aplicabilă pentru ORICE epidemie, chiar și Ebola sau ciuma bubonică”, scrie Varujan Vosganian.

Experimentatul deputat ALDE subliniază însă că ”o lege bună care să cuprindă măsuri valabile pentru orice epidemie este imposibil de elaborat de azi pe mâine”.

”Dacă Guvernul a dorit doar să creeze o nouă problemă, să aibă pe cine da vina pentru evoluția pandemiei și să se vaite că i s-au răpit instrumentele de contracarare a răspândirii virusului, atunci a reușit”, scrie Vosganian.

Dimpotrivă, dacă voia cu adevărat să rezolve ”o problemă stringentă, legată de combaterea virusului corona, atunci a comis o gravă eroare”, consideră deputatul, argumentând:

”O lege care să fie valabilă pentru orice Guvern care va veni și pentru orice epidemie necesită un timp îndelungat de dezbatere, implicarea pe scară largă a specialiștilor și a societății civile, descrierea minuțioasă a responsabilităților și procedurilor, precauții infinite în legătură cu respectarea drepturilor omului etc. etc.”, scrie deputatul, remarcând că, ”din această perspectivă, caznele parlamentarilor noștri sunt lipsite de șansă”.

Pe de altă parte, în analiza Sputnik am arătat că pericolul poate apărea și în cazul unor maladii mult mai puțin periculoase dar în cazul cărora, folosind aceleași metode, se poate ajunge la situații stupide și periculoase – cum ar fi ”reținerea” unor persoane afectate de boli contagioase, cu grad redus de periculozitate.

Revenind, Varujan Vosganian aduce aminte că, într-o discuție pe care a avut-o cu Raed Arafat în preajma votului din Camera Deputaților, i-a pus câteva întrebări ”privind caracterul evaziv al definițiilor și cel restrictiv al unor măsuri”.

”L-am întrebat, de pildă, ce înseamnă „număr mare de infectări” în definirea epidemiilor? Mi-a răspuns: în cazul Ebola, și două persoane infectate e mult. Cu alte cuvinte, legea are ca reper cele mai dure molime”, scrie Varujan Vosganian.

La fel ca Renate Weber și – culmea! - Traian Băsescu, Varujan Vosganian consideră că ”Guvernul s-a complicat inutil, încercând să facă o lege-cadru, născând dezbateri care nu-și aveau rostul”.

”De pildă, dacă proiectul ar fi fost dedicat doar situației existente acum, și anume combaterii eficiente a epidemiei de virus corona, nu ar fi avut rost să fie prevăzută carantinarea bunurilor și mijloacelor de transport, prevedere ce a stârnit numeroase controverse”, scrie Varujan, completând sarcastic ”Camioanele nu se îmbolnăvesc de COVID, iar sechestrul unor importuri frauduloase nu ține de epidemie, ci de fapte incriminate deja în lege”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
eroare, Guvern, Varujan Vosganian
Tematic
Varujan Vosganian l-a încuiat pe Nelu Tătaru cu 4 întrebări cheie. Ministrul… ”a plecat”!
Varujan Vosganian nu se joacă: pune la colț pe Orban și Bruxelles-ul – CINE MINTE?
Varujan Vosganian: ”Acum avem DOVADA că epidemia se transformă într-o uriașă afacere”
Vosganian se revoltă: ”N-am încredere în cifrele Grupului de Comunicare Strategică!”

Загрузка...