Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

COVID-19, situaţie gravă în Germania: se reintroduce carantina locală

5147
După ce au fost identificate noi cazuri de contaminare cu coronavirus într-un abator din vestul Germaniei, unde lucrează mulţi români şi unde trei sferturi dintre lucrători au fost testaţi pozitiv, autoritățile au reintrodus carantina locală.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik, Doina Crainic. Germania a anunțat pe 23 iunie introducerea unei carantine locală în legătură cu noul coronavirus după apariția unui focar într-un mare abator, unde au fost depistate peste 1.500 de cazuri de infectare.

„Vom reintroduce carantina în întreg districtul Gütersloh”, unde sunt aproximativ 360.000 de locuitori, în vestul țării, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

Abatorul Tönnies, situat în landul Renania de Nord-Westfalia din Germania, a devenit un nou focar de Covid-19, potrivit Sputnik France. Compania, cea mai mare din Europa în acest sector, are angajaţi 6.400 de lucrători, mulţi dintre aceştia fiind din România și Bulgaria, informează ziarul german Der Tagesspiegel.

Muncitorii din Europa de Est s-au întors la familiile lor după redeschiderea frontierelor și se poate să fi importat virusul, a declarat anterior Armin Laschet.

Șeful grupului parlamentar SPD din parlamentul de la Düsseldorf, Thomas Kutschaty, a afirmat că, de fapt, condițiile de muncă și de viață ale muncitorilor din acest sector sunt responsabile de numărul mare de infectări, și nu „originea bolnavilor”, potrivit sursei citate.

Creșterea numărului de îmbolnăviri de Covid-19

Duminică 21 iunie, Institutul Robert Koch pentru sănătate publică (RKI) a înregistrat o creștere accentuată a ratei de infectare cu Covid-19 în Germania. Astfel, cifra a crescut la 2,88 față de 1,79, cât era cu o zi înainte, relatează Reuters.

O rată de răspândire de 2,88 înseamnă că, din 100 de persoane care au fost infectate cu virusul, alte 288 vor fi infectate.

De asemenea, Institutul a raportat noi focare în centrele de îngrijire medicală și în spitale, în centrele pentru solicitanții de azil și refugiați, în fabricile de prelucrare a cărnii și companiile de logistică, în rândul lucrătorilor sezonieri și în legătură cu reuniunile familiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5147
Tagurile:
Români, Germania
Tematic
Veste cumplită din Germania – nucleu de COVID-19, 650 de români infectați într-o locație!
Îngrijorare în Germania: crește rata de reproducere a coronavirusului
Românii din Germania: noi măsuri pentru lucrători, valabile până la sfârşitul anului
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

99
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

99
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

62
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

62
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...