Vacanță, litoral, insulă, plajă

Românii din Italia, veste bună: bonusuri de vacanţă de 500 de euro

421
Guvernul italian oferă alocaţii de până la 500 de euro pentru a-i sprijini pe italieni să meargă în concedii în peninsulă şi să susţină sectorul turistic afectat de pandemie. Cine poate beneficia de aceste bonusuri.

BUCUREŞTI, 19iun – Sputnik, Doina Crainic. Statul italian a deblocat 2,4 miliarde de euro pentru a-i sprijini pe italieni să meargă în concedii în peninsulă, măsura adresându-se gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro.

Bonusul este în valoare de 150 de euro pentru o singură persoană, de 300 de euro pentru o gospodărie cu două persoane şi de 500 de euro pentru o familie compusă din trei persoane sau mai mult, a anunţat miercuri conducerea Agenzia delle Entrate (Fiscul italian), potrivit stiridiaspora.ro

Bonusul poate fi utilizat într-o structură hotelieră (hoteluri, cameră de oaspeţi, B&B) de pe teritoriul Italiei, începând cu 1 iulie, până la 31 decembrie 2020.

Ajutorul poate fi accesat printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii, care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze. 80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unităţile de cazare alese, iar restul de 20% reprezintă o deducere din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021.

În contextul crizei create de coronavirus, bonusul este acordat în scopul susţinerii turismului, un sector cheie pentru economia Italiei, reprezentând 13% din PIB.

Din 3 iunie, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini proveniţi din Uniunea European şi/sau spaţiul Schengen.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

421
Tagurile:
Vacanță, Italia, Români
Tematic
Români din Italia și Croația: Avertizare meteo de furtuni și ploi abundente
Cursă specială - români, aduși din Italia cu avionul
Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
Românii din Italia: Cursuri gratuite în sectorul unde lucrează cei mai mulţi români
Români în Italia, important: când puteţi ieşi din casă, interdicţii, sancţiuni, închisoare
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

184
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

184
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

129
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

129
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...