L'Altare della Patria a Roma

Românii din Italia: din iulie, bonus lunar de 100 de euro pentru aceşti lucrători

1205
(reînnoit 06:54 16.06.2020)
Începând cu luna iulie 2020, aceste categorii de lucrători din Italia vor primi un bonus lunar de 100 de euro, în urma măsurilor introduse privind reducerea presiunii fiscale, în contextul pandemiei.

BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik, Doina Crainic. Din iulie 2020, lucrătorii din Italia cu venituri anuale de până 28.000 de euro vor beneficia lunar, la plata salariului, de un bonus în valoare de 100 euro, iar în cazul veniturilor cuprinse între 28.000 și 40.000 de euro, bonusul acordat va avea o valoare mai mică, potrivit rotalianul.com

Măsura este prevăzută în Decretul Lege 3/2020, fiind vorba de reducerea presiunii fiscale şi peste 16 milioane de contribuabili vor avea dreptul la acesta, comparativ cu 11,3 milioane de cetățeni care l-au primit până acum.

Bonusul reprezintă majorarea „bonusului Renzi” care până în luna iunie inclusiv este în valoare de 80 de euro. Din iulie, bonusul Renzi va fi primit de toți lucrătorii din Italia cu un venit anual cuprins între 8.174 și 40.000 de euro, dar în anumite condiții:

- pentru cei cu un venit de până la 28.000 de euro, bonusul Renzi va fi primit pe fluturașul de salariu;

- pentru cei cu venituri începând de la 28.001 de euro, va fi transformat într-o deducere, care va scădea treptat până când va ajunge la zero în cazul celor cu un venit minim de 40.000 de euro anual.

Prin urmare, pentru a îndeplini condiţiile, lucrătorii trebuie să aibă un contract de muncă și să câștige minimum 8.174 de euro pe an, pentru a depune declarația anuală de venit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1205
Tagurile:
Italia, România
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

174
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

174
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

122
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

122
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...