Proteste în SUA

Black Lives Matter și Antifa - „un plan marxist global de distrugere a SUA” - profesor

653
(reînnoit 21:18 10.06.2020)
Protestatarii pentru George Floyd și activiștii de la „Black Lives Matter” au solicitat întreruperea finanţării poliției și redirecționarea fondurilor către alte zone, precum educația și locuințele.

BUCUREŞTI, 10 iun – Sputnik, Doina Crainic. În urma confruntărilor violente la mitingurile din întreaga țară, Consiliul Local din Minneapolis s-a angajat să desființeze departamentul de poliție locală și să reorganizeze complet forțele de ordine.

Dr. Carol M. Swain, fost profesor de științe politice și drept la Universitatea Vanderbilt, ieşit la pensie, și gazda emisiunii „Be the People News”, s-a referit la protestele violente din Statele Unite provocate de moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american, care a murit în timp ce se afla în custodia poliției în Minneapolis, pe 25 mai. Profesorul şi-a exprimat opinia, într-un interviu acordat Sputnik, cu privire la consecințele pe care le pot avea confruntările dintre poliție și protestatari în SUA.

Întrebat de ce consideră că ideea protejării afro-americanilor a devenit atât de acută acum, Dr. Carol M. Swain a explicat că, în opinia sa, există două motive. „Mai mulți oameni au văzut înregistrarea video cu ultimele minute ale vieţii lui George Floyd și indiferența ofițerilor de poliţie față de suferința sa. Americanii nu doresc ca vreo cineva să sufere în aşa măsură în timp ce se află pe mâna forțelor de ordine. Cred că incidentul capătă mai multă atenție deoarece este an electoral, iar democrații au prilejul să-l atace pe președintele Trump pentru apelul său la lege și ordine”, este de părere profesorul Swain.

La întrebarea în ce măsură crede că brutalitatea poliției îi îngrijorează pe membrii altor minorități, Swain a spus că majoritatea minorităților sunt îngrijorate cu privire la cruzimea poliției, însă statisticile reale cu privire la numărul negrilor care mor ucişi de poliție arată că mass-media, care vorbeşte non-stop despre caz, exagerează amenințarea reală la adresa negrilor. Heather MacDonald de la Institutul Manhattan a prezentat o analiză documentată cu privire la gradul pericolului la care sunt expuşi negrii.

Specialista raportează că în 2019 polițiștii au împușcat mortal 1.004 persoane, majoritatea acestora fiind înarmaţi sau periculoşi. Afro-americanii au reprezentat aproximativ un sfert dintre cei uciși de polițiști anul trecut (235), un procent care a rămas stabil din 2015. Această pondere a victimelor negre este mai mică decât rata estimată a criminalității negrilor, deoarece cazurile în care poliţiştii deschid focul sunt în funcţie de cât de des întâlnesc ofițerii suspecți înarmați și violenți.

În 2018, ultimul an pentru care au fost publicate astfel de date, afro-americanii au constituit 53% dintre infractorii cunoscuți vinovaţi de omucideri din SUA și au comis aproximativ 60% din jafuri, deși reprezintă 13% din populație, a arătat Heather MacDonald.

Poliția a împușcat mortal nouă negri neînarmați și 19 albi neînarmați în 2019, potrivit datelor prezentate de Washington Post, însemnând o scădere de la 38 și, respectiv, 32, în 2015.

Potrivit lui Carol M. Swain, moartea lui George Floyd ar putea conduce la o reformă a justiției penale și la o regândire a modului în care ofițerii de poliție vor gestiona situațiile în care suspecții se opun arestării sau suferă de probleme medicale, așa cum s-a întâmplat în cazul lui George Floyd, care a refuzat să intre în maşina poliției din cauza claustrofobiei.

Pe de altă parte, „se pare că sunt eforturi din partea mass-mediei și a democraților de a legitima organizația Black Lives Matter. Apelul acestei organizaţii către anularea finanţării poliției și de a li se permite să înființeze grupuri de menținere a păcii este ridicol. Deşi cei mai mulți americani simpatizează cu protestatarii, jafurile, incendiile și haosul sunt cu siguranță vătămătoare pentru oamenii care au nevoie de protecția și reforma poliției”, a comentat analistul.

„Consider că [organizaţiile] Black Lives Matter și Antifa sunt parte dintr-un plan marxist global de distrugere a Statelor Unite. Obiectivele lor au legătură mai mult cu obținerea puterii politice și a banilor decât cu protejarea minorităților și îmbunătățirea situaţiei în societate. Obiectivele lor ca organizaţie ar putea fi cu totul diferite de obiectivele protestatarilor îngrijoraţi de brutalitatea poliției și de discriminare”, a mai spus Dr. Carol M. Swain.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

653
Tagurile:
SUA, antifa
Tematic
Proteste în SUA: manifestanții, dispersați cu gaze lacrimogene din apropierea Casei Albe
Peste 20 de polițiști răniți în proteste în Herțegovina – manifestări la nivel naţional
Proteste violente în SUA după omorârea unui bărbat de culoare de către polițiști
Steagul Uniunii Europene și al Germaniei la Berlin

Berlinul a comentat amenințările SUA în adresa companiilor germane

24
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Secretarul de stat al MAE de la Berlin a criticat amenințările expediate de senatorii americani în adresa companiilor germane.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Niels Annen, a criticat într-un interviu oferit ziarului Handelsblatt senatorii americani, care au amenințat cu aplicarea unor sancțiuni administrația portului din orașul german Sassnitz, din cauza proiectului Nord Stream 2.

Cei trei senatori din SUA au expediat o scrisoare operatorului portului Sassnitz GmbH, în care se vorbește despre sancțiunile pe care le-ar pregăti autoritățile americane împotriva companiei germane, din cauza susținerii pe care o acordă construcției gazoductului. În special, în adresare se spune că în cazul continuării lucrărilor, portul Sassnitz se va confrunta cu “un dezastru financiar”.

“Politica SUA a sancțiunilor exteritoriale în raport cu partenerii și aliații lor reprezintă un atentat la suveranitatea noastră teritorială”, a declarat Annen.

Potrivit lui, tonul și conținutul scrisorilor care conțin amenințări în adresa companiilor germane sunt inadmisibile. Politica energetică a Germaniei și Europei va fi stabilită “exclusiv în Berlin și Bruxelles, nu la Washington”.

Annen a informat că Germania va profita de președinția țării în Consiliul UE pentru “a consolida suveranitatea europeană” și a adăugat că Europa nu trebuie să cedeze șantajelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
Nord Stream 2, Berlin, SUA, Germania
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”
Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

Загрузка...
Самолет компании Air India

Accident aviatic o aeronavă cu 191 de pasageri s-a rupt în două!

222
(reînnoit 20:06 07.08.2020)
Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. O aeronavă Air India Express care zbura pe ruta Dubai în Calicut (Kozhikode), cu 191 de pasageri la bord, a derapat grav la aterizarea pe aeroportul Karipur, depășind pista și căzând într-o râpă.

„Zborul Dubai-Kozhikode de la Air India (IX-1344) a derapat în timpul aterizării”, au transmis polițiștii locali, ratând astfel pista și rupându-se în două.

Conform Russia Today, două decese au fost confirmate și sunt cel puțin 35 de răniți. Unul dintre cei decedați pare a fi un pilot, transmit surse locale.

Aeronava nu a luat foc, fiindcă la finalul cursei  combustibilul era consumat în mare parte – astfel pasagerii au putut fi evacuați.

Dezastrul s-a produs în jurul orei locale 7:00 – 16, ora României - pe fondul ploilor abundente din zonă.

Ministrul de Interne al Indiei, Amit Shah, a scris pe pagina de socialzare  că a fost „tulburat” de incidentul de la Kozhikode și a îndrumat Forța Națională de Răspuns la Dezastre să asiste la eforturile de salvare.

В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки
В Индии самолет развалился на части после неудачной посадки

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

222
Tagurile:
Catastrofă aviatică

Загрузка...
Офис

Companiile din România, schimbare majoră: cum doresc lucreze

0
(reînnoit 19:00 07.08.2020)
Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Bookster, mai mult de jumătate din companiile mari vor să lucreze de acasă, iar reîntoarcerea la birou ar urma să fie parțială.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Munca de acasă începe să fie o opțiune pentru cât mai multe companii.

Potrivit unui studiu la care au participat 800 de companii, dintre care 21% sunt companii mari sau foarte mari, 36% sunt companii medii și restul – companii mici și foarte mici, mai mult de jumătate doresc să lucreze de acasă.

De asemenea, firmele mari – cu un număr de angajați mai mare de 300 – firmele din București, precum și cele din IT, telecom și educație par a fi cele mai înclinate să lucreze de acasă.

Studiul a mai relevat că, de la jumătatea lunii martie, piața muncii din România a intrat într-un proces de adaptare la noile condiții de lucru și la respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Mai mult de jumătate dintre companiile participante la sondaj – 53 de procente – au precizat că aleg varianta întoarcerii parțiale la birou pentru perioada următoare.

Un procent semnificativ de companii – 30% - rămân să lucreze exclusiv de acasă și numai 15% se întorc complet, cu toți angajații, în spațiile de birouri rămase goale în perioada stării de urgență.

Reîntoarcerea completă la birou este dorită de companiile mici și foarte mici.

Capital.ro notează că, potrivit studiului Bookster, se poate vedea o înclinare mai mare spre lucrul complet de acasă la companiile din București, spre deosebire de restul țării, acolo unde numai 24% dintre companii au precizat că rămân să lucreze cu toți angajații de acasă în perioada următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
România, Companii
Tematic
Se privatizează și ultimele companii deținute de statul român? Iată ce zice Florin Cîţu
Comisia Europeană îngroapă ultimele companii românești
Celebru economist: Guvernul va îmbuna Europa prin cedarea, vânzarea de companii româneşti
Statul încasează bani. Marile companii vor distribui dividende
Mari companii de stat, milioane donate în Pandemie! Politicieni implicați

Загрузка...