Antene 5G

Finlanda, pas spre implementarea 5G în urma licitației pentru spectru printre operatori

94
(reînnoit 19:24 10.06.2020)
În comparație cu celelalte țări europene care dezvoltă 5G, în Finlanda licitația a fost încheiată mult mai rapid, iar licențele finlandeze sunt considerabil mai puțin costisitoare și acoperă un spectru mai larg.

BUCUREŞTI, 10 iun – Sputnik, Doina Crainic. Operatorii de telecomunicații din Finlanda Telia, Elisa și DNA, deţinut de Telenor, au câștigat frecvențe în licitația pentru noile rețele mobile 5G de mare viteză, a anunţat Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din această ţară.

Ultima licitație a inclus trei benzi de 800 MHz în intervalul 25,1-27,5 GHz pentru utilizare în Finlanda continentală, iar toate trei au fost vândute la un preț de pornire de 7 milioane de euro (7,9 milioane de dolari) fiecare.

Elisa a câștigat frecvențele 25,1-25,9 GHz, Telia 25,9-26,7 GHz și DNA, 26,7-27,5 GHz, a anunţat ministerul, potrivit Sputnik News.  În urma primelor licențe 5G acordate în 2018, al doilea lot va fi valabil până la sfârșitul anului 2033.

Finlanda, ţara natală a companiei Nokia de echipamente de rețea, este printre primele țări din lume care introduce tehnologia 5G. Construcția noilor rețele poate începe de la 1 iulie.

„În ultimele 18 luni, rețeaua 5G a fost disponibilă în 30 de orașe și municipalități din Finlanda. În această primăvară, conexiunile care au funcţionat bine s-au dovedit și mai valoroase decât cum s-a anticipat”, a declarat Agenția finlandeză pentru Transport și Comunicații, într-un comunicat, referindu-se la epidemia de COVID-19.

Rapiditatea Finlandei în privinţa licitației o plasează în contrast cu alte țări, cum ar fi Germania, unde ultima licitație pentru spectru s-a întins pe săptămâni. De asemenea, licențele finlandeze sunt considerabil mai puțin costisitoare și acoperă un spectru mai larg.

În timp ce în Italia în 2018 cinci companii au concurat pentru doar 1.000 MHz, Finlanda avea doar trei ofertanți care împărțeau între ei un total de 2.400 MHz, fiecare dintre operatori având dreptul la cote egale din spectru. De asemenea, italienii au cheltuit de 11 ori mai mult decât finlandezii.

La începutul acestui an, Ericsson a încheiat un contract pe 10 ani cu autoritățile finlandeze pentru a furniza echipamentele de rețea 5G pentru planul privitor la reţeaua de siguranță publică de nouă generaţie, denumită Virve 2.0. În special, furnizorul finlandez Nokia, rivală a Ericsson, nu pare a fi implicată în proiect.

Pandemia de coronavirus a împiedicat dezvoltarea 5G, dar Finlanda a ridicat deja măsurile de blocare și merge spre recuperare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
Finlanda
Tematic
Trump bagă 5G în Polonia cu prețul unei vizite, repetând regia cu Iohannis la Casa Albă
SUA pusă la respect: Franța nu va exclude Huawei din viitoarea rețea 5G
Proteste ample în întreaga lume împotriva tehnologiei 5G – când se organizează în România
România, prima țară care oferă rușilor acces la 5G
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

276
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

276
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

261
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

261
Tagurile:
Iran

Загрузка...