Vladimir Putin și Angela Merkel

Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

307
(reînnoit 20:02 09.06.2020)
Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat astăzi despre situația din Siria, Libia, Ucraina și despre măsurile de combatere a pandemiei coronavirusului.

BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel despre cele mai actuale probleme de pe agenda internațională. Cei doi lideri au vizat în discuție situația din Siria, Libia, Ucraina și combaterea pandemiei COVID-19.

Conversația a avut loc la inițiativa părții germane.

La capitolul Siriei, cei doi oficiali au abordat aspectele cheie ale situației din Siria, inclusiv asigurarea necesităților umanitare ale populației, anunță Kremlinul.

“Au fost examinate toate aspectele cheie ale situației din Siria, inclusiv cele legate de asigurarea necesităților umanitare ale populației republicii”, menționează serviciul de presă al administrației prezidențiale ruse.

Totodată, liderii celor două state și-au exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea acțiunilor militare în Libia.

“Vladimir Putin și Angela Merkel și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea acțiunilor militare în Libia. S-a pus accentul pe faptul că nu există nicio alternativă la încetarea focului și lansarea negocierilor între ambele tabere sub egida ONU”, se menționează în comunicat.

La capitolul Ucrainei, ambele părți și-au exprimat îngrijorarea în privința lipsei oricărui progres în realizarea înțelegerilor încheiate la negocierile de la Minsk.

“Președintele Rusiei a subliniat din nou despre necesitatea stabilirii unui dialog direct a Kievului cu Donețk și Lugansk, îndreptat, inclusiv, spre coordonarea pașilor pentru realizarea complexului de măsuri, convenite la Minsk”, informează Kremlinul.

Se menționează că părțile vor continua schimbul de opinii despre situația existentă în contextual reglementării conflictului intern din Ucraina.

“A fost exprimată îngrijorarea cu privire la lipsa oricărui progres în realizarea înțelegerilor de la Minsk din 2015, precum și a deciziilor “formatului normand” la summitul de la Paris din 2019. A fost menționată importanța activizării procesului de negocieri în grupul de contact și formatul normand”, mai adaugă administrația prezidențială.

De asemenea, Putin și Merkel au discutat despre problemele actuale legate de combaterea pandemiei COVID-19.

“Au fost abordate problemele actuale legate de pandemia coronavirusului. A fost confirmată disponibilitatea de a continua cooperarea strânsă la nivelul ministerelor Sănătății și altor structure de profil”, menționează Kremlinul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

307
Tagurile:
Germania, Rusia, Angela Merkel, Vladimir Putin
Tematic
Erdogan a confirmat organizarea întrevederii cu Putin, Merkel și Macron
Putin și Merkel au discutat despre coordonarea luptei împotriva COVID-19
Putin și Merkel au discutat despre tensiunile din Idlib
Putin a purtat o discuție telefonică cu Merkel
Antonio Guterres, secretarul general al ONU

Guterres a avertizat asupra nou război rece

14
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Secretarul General al ONU a cerut să nu se admită un nou război rece și o divizare a lumii din cauza divergențelor dintre China și SUA.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut să nu se admită divizarea lumii din cauza divergențelor comerciale între China și SUA, fapt care ar putea provoca o divizare geostrategică și militară.

Acesta a îndemnnat să se facă tot posibilul pentru a evita un nou război rece.

“Ne mișcăm într-o direcție foarte periculoasă. Lumea noastră nu își poate permite un viitor în care două mari puteri economice vor diviza planeta, va avea loc o scindare, după care fiecare din aceste puteri va avea propriile reguli comerciale și financiare, internet și resurse ale inteligenței artificiale”, a declarat Guterres într-un discurs rostit la sesiunea Adunării Generale a ONU.

“O divizare tehnologică și economică s-ar putea transformat într-o sciziune geostrategică și militară. Trebuie să evităm acest lucru cu orice preț”, a spus oficialul.

14
Tagurile:
China, SUA, ONU, António Guterres
Tematic
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
Reprezentantul Crimeii, oprit să vorbească la Forumul ONU
VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA

Загрузка...

Germania: măsuri speciale împotriva COVID-19 şi a gripei

10
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunţat că Germania va introduce măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, dar şi împotriva gripei de sezon.

BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Germania urmează să înfiinţeze puncte centrale care se vor ocupa de persoanele cu simptome gripale, dar şi clinici pentru monitorizarea febrei și cu măsuri speciale de protecție destinate grupurilor de risc, în contextul în care sezonul rece ar putea duce la o creştere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este important să continuăm să protejăm grupurile de risc, persoanele afectate în mod deosebit (…). Testele preventive în serie în anumite zone sensibile, cum ar fi azilurile de bătrâni, fac parte integrantă din strategia de testare pentru toamnă și iarnă. Acolo trebuie să prevenim intrarea virusului și pentru asta trebuie să aplicăm cel mai înalt nivel de vigilență”, a precizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

De asemenea, sunt planificate teste rapide bazate pe detecția de antigen, precum și noi cerințe din partea Ministerului german de Interne cu privire la perioadele de carantină pentru repatriații din zonele de risc.

„Suntem mult mai bine pregătiți decât în primăvară pentru orice ar putea veni”, a mai declarat ministrul la postul de radio german Deutschlandfunk. În Germania există în prezent mai multe paturi la terapie intensivă disponibile decât în Franța și Italia la un loc. În plus, ocuparea acestor paturi poate fi gestionată mai bine decât la începutul anului.

10
Tagurile:
COVID-19, Germania
Tematic
Românii din Germania: 5 greşeli aparent inocente care vă pot aduce mari probleme
Germania nu va impune carantina națională în ciuda creșterii numărului de infecții
Românii din Germania: avertizare de catastrofă – transmisiunile TV/radio, întrerupte
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism

0
În perioada pandemiei a existat un deficit de pandemie, iar ONU trebuie să-și folosească autoritatea pentru a consolida componenta umanitară, consideră Putin.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. În perioada pandemiei de coronavirus au existat cazuri lipsă de umanism la nivel international, iar ONU trebuie să-și utilizeze autoritatea, declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său adresat celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

“Multe state s-au ajutat reciproc, deschis și dezinteresat. Însă, au existat și cazuri când s-a manifestat și un deficit de umanism sau bunăvoință în relații interstatale, la nivel oficial. Presupunem că autoritatea ONU ar putea contribui la consolidarea și sporirea anume a rolului umanist, omenesc al componentei relațiilor multilaterale și bilaterale. Aici e vorba de niște schimburi experiență între societățile civile și tineri, legăturile culturale programe sociale și educaționale, cooperarea în domeniul sportului, științei, tehnologiei, protecția mediului ambiant și sănătății oamenilor”, a declarat Vladimir Putin.

 

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Lavrov, la ONU: Lumea s-a săturat de linii de demarcație
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA

Загрузка...