Proteste în SUA

Protestele din SUA: Americani albi îngenunchează şi spală picioarele negrilor - VIDEO

406
(reînnoit 15:43 09.06.2020)
Mai mulți americani, printre care şi poliţişti, au luat parte la un ritual de spălare a picioarelor unor persoane negre, efectuat de doi preoți din Carolina de Nord. Prin această ceremonie, organizată în cadrul unui miting pentru George Floyd, şi-au cerut iertare.

BUCUREŞTI, 9 iun – Sputnik, Doina Crainic. Sâmbătă, 6 iunie, poliţişti albi şi membri ai Legacy Church Center din Cary, Carolina de Nord, au participat la un ritual de spălare a picioarelor mai multor oameni negri. Acest eveniment a avut loc în timpul unui marș de rugăciune în onoarea lui George Floyd.

În înregistrarea video, unul dintre organizatori cere iertare de la Dumnezeu pentru toate actele rasiste care au vizat comunitatea afro-americană. În timpul ceremoniei, alți participanți au îngenuncheat în jurul acestora și s-au rugat. Gestul face trimitere la gestul lui Iisus de a spăla picioarelor discipolilor săi ca semn al „smereniei și iubirii”.

Imaginile au stârnit discuţii pe rețelele de socializare, în special cu privire la nerespectarea flagrantă a distanţării în timpul pandemiei. Alţi utilizatori au comentat că „în acest mod începe vindecarea de rasism” sau că este o „demonstrație puternică despre ce înseamnă reconcilierea”.

Această ceremonie a avut loc în cadrul unui marș de rugăciune în onoarea lui George Floyd, potrivit Sputnik France. De asemenea, protestatarii au ţinut opt minute și 46 de secunde de reculegere, timpul cât poliţistul alb şi-a ţinut genunchiul pe gâtul afro-americanului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

406
Tagurile:
Americani, SUA, proteste
Tematic
Violenţele în SUA continuă: maşină a intrat în mulţime în Seattle, șoferul a deschis focul
Facebook etichetează presa „controlată de stat” din Rusia şi China, dar omite SUA
Departamentul de Stat din SUA a cerut Rusiei să plece din Orientul Mijlociu
Premier: Polonia speră să găzduiască trupele SUA dacă sunt retrase din Germania
„Decizie regretabilă”: Planul lui Trump de retragere a trupelor SUA năucește Germania
Francouzský prezident Emmanuel Macron

Îngrijorat de Turcia, Macron un mesaj radical, dar uită recunoască vina Franței!

101
Președintele francez, Emmanuel Macron, pare extrem de îngrijorat de situația din Mediterana, după ultimele acțiuni ale Turciei.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Macron consideră că zona Mediteranei va fi ”provocarea anilor următori” și este crucial ca Europa ”să îşi asume dosarele geopolitice” din regiune, pentru ca aceasta să rămână sub controlul său, nu sub a ”altor puteri”

Agențiile internaționale comentează că Macron s-ar referi la Turcia şi la Rusia, deși nu le-a nominalizat.

”Zona Mediteranei va fi provocarea anilor următori, pentru că factorii de criză care se combină acolo sunt numeroşi: contestarea zonelor maritime, confruntările între ţările riverane, destabilizarea Libiei, migraţia, traficul, accesul la resurse”, a declarat Emmanuel Macron într-un discurs adresat armatei în ajunul Zilei Naţionale a Franței, 14 Iulie.

Macron consideră că ”Europa trebuie să-şi redefinească rolul şi locul său acolo, fără naivitate şi fără complezenţă” iar ”Mediterana nu poate construi o pace durabilă fără noi, nu putem accepta ca viitorul nostru să fie construit de alte puteri”.

Președintele francez a definit ”o adevărată politică europeană pentru Mediterana” ca fiind ”o necesitate şi o urgenţă”.

Macron  a subliniat că, în privința Libiei, ”stabilizarea sa este fundamentală pentru securitatea Europei şi a zonei Sahel”.

”Este motivul pentru care lansez un apel la reluarea imediată a negocierilor şi dialogului politic, în vederea unui acord de încetare a focului - trebuie să punem capăt intrărilor masive de arme şi de mercenari în această ţară”, a spus Macron, transmite Agerpres

Ei bine, ceea ce omite să recunoască Macron este că tocmai Franței i se datorează criza din Libia și destabilizarea marelui producător de petrol din nordul Africii. Ingerința franceză a dus la un conflict care, alături de ce americană din Egipt, a dat foc coastei africane a Mediteranei.

Să reamintim că Franța a deschis un front și în Mali – transformând statul african extrem de bogat în resurse într-o adevărată tragedie umanitară. Și România a treimi acolo trupe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

101
Tagurile:
Franța, Turcia, Emmanuel Macron

Загрузка...
Mike Pompeo și Serghei Lavrov

SUA și Rusia, discuție la nivel înalt o propunere binevenită a președintelui Putin

95
(reînnoit 08:15 14.07.2020)
Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un comunicat al Departamentului de Stat se arată că miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA au avut o discuție telefonică în care au fost abordate mai multe probleme.

Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, într-un viitor apropiat, pentru a  marca împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Organizației Naţiunilor Unite.

Summit-ul i-ar aduce la un loc pe președinții Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping și Emmanuel Macron, precum şi pe premierul britanic, Boris Johnson.

Ideea acestei reuniuni i-a aparținut președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmit agențiile internaționale – și ar putea fi un prilej de discuții, la cel mai înalt nivel, între două puteri între care sunt actualmente tensiuni – SUA și China.

Deocamdată nu s-a precizat unde şi când ar putea avea loc acest summit.

În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că șefii diplomației din Rusia și SUA au discutat despre ”îngrijorări comune”, inclusiv Afganistanul.

De asemenea, secretarul de Stat, Michael Pompeo a ridicat problema securității electorale, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

95
Tagurile:
Serghei Lavrov, Mike Pompeo

Загрузка...
Victor Ponta

Ultima oră: Dezastru pentru Victor Ponta, poate pierde tot, inclusiv profesia!

0
(reînnoit 11:45 14.07.2020)
Veste cumplită pentru fostul premier Victor Ponta - a pierdut definitiv procesul care îl poate scoate din Barou, luându-i posibilitatea de a practica avocatura

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul premier și candidat la președinție Victor Ponta a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Educației privind verdictul de plagiat în cazul tezei sale de doctorat, așa cum a decis CNATDCU.

Magistrații Curții Supreme însă au respins azi acțiune fostului premier. “Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020” – se arată în minuta instanței ÎCCJ.

Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că va ”pune în aplicare decizia ICCJ“ și va semna ordinul pentru retragerea titlului de doctor deținut de Victor Ponta, ”Bineînțeles, dacă aceasta va fi soluția pe care ICCJ a dat-o“.

Problema e că necazurile lui Ponta nu se opresc aici… ci abia încep.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Avocat, Victor Ponta

Загрузка...