Premierul ungar, Viktor Orban

Întrebările cheie puse maghiarilor de Viktor Orban

215
(reînnoit 15:10 09.06.2020)
Guvernul de la Budapesta a făcut publice cele 13 întrebări care vor fi adresate opiniei publice din Ungaria în cadrul consultării naţionale despre măsurile care trebuie luate pentru relansarea economiei și pentru a combate pandemia

BRUXELLES, 9 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Guvernul condus de Viktor Orban a publica pe site-ul Executivului întrebările la care cetățenii unguri sunt invitați să răspundă în cadrul consultării naționale.

Prima întrebare îi invită pe cetățeni să opteze pentru măsurile pe care le-ar susţine în cazul unei reapariţii a epidemiei. Cele nouă opţiuni sunt: restricţii de circulaţie, distanţare fizică, purtarea măştii, închiderea graniţelor, închiderea şcolilor şi universităţilor şi "mutarea" lor pe patforme digitale, restricţionarea evenimentelor, menţinerea unui interval orar special de cumpărături pentru persoanele peste 65 de ani, limitarea exporturilor de echipamente pentru protecţia publicului şi parcarea liberă.

Următoarele întrebări se referă la nivelul de pregătire care ar trebui menţinut în sistemul de sănătate, modalităţi de a asigura o mai bună protecţie a azilelor, producţia de echipamente de protecţie în Ungaria, accesul gratuit la internet pentru gospodăriile cu copii şi cadre didactice în timpul epidemiei, precum şi implementarea unui serviciu naţional de monitorizare epidemiologică, pe bază permanentă.

Și economia ocupă un loc important în consultarea națională anunțată de Viktor Orban, întrebările arătând determinarea premierului de a continua pe linia suveranistă care l-a consacrat. Astfel,  cetăţenii vor fi întrebaţi dacă băncile şi multinaţionalele ar trebui să contribuie la costurile generate de epidemie, dacă trebuie încurajată preferinţa pentru produse şi servicii ungureşti şi dacă trebuie promovat turismul în ţară. Cetăţenilor li se va cere totodată părerea despre oportunitatea menţinerii schemelor de protejare şi creare de locuri de muncă şi după epidemie.

Nici George Soros nu este uitat, cunoscută fiind campania pe care Viktor Orban a duce împotriva manevrelor controversatului miliardar. Astfel, consultarea națională îi va întreba pe cetățenii unguri și cu privire la ideea susţinută de magnat de a emite obligaţiuni nerambursabile (așa numitele bonduri perpetue) pentru a atenua impactul economic al epidemiei, iar ungurii vor fi întrebaţi dacă resping acest plan de "a îndatora pentru multă vreme Ungaria".

O întrebare interesantă se referă la protejarea companiilor ungare de tentative "ostile" de preluare, acestea fiind o practică curentă în perioade de criză de care companiile mari pot să profite achiziționând la prețuri derizorii domenii strategice, o temă care ar trebui să preocupe, de altfel, și România, ca și multe dintre întrebările puse de Viktor Orban cetățenilor unguri.

Deloc întâmplător, ultimele două întrebări puse de guvernul de la Budapesta se referă la  migraţie şi la oportunitatea continuării politicilor anti-migraţie ale Executivului şi a controlului strict la graniţele Ungariei. Viktor Orban dovedește că nu se dă învins de presiunile UE și îi întreabă pe cetățeni dacă guvernul ar trebui să menţină interdicţiile va fi impuse migraţiei chiar şi cu preţul unui "conflict cu Bruxellesul".

Chestionarul va fi expediat prin poştă către toate locuințele din Ungaria şi va putea fi returnat până pe 15 august, iar pe baza răspunsurilor primite, Viktor Orban își va putea întemeia politica sa de susținere a economiei naționale în pofida tuturor încercărilor Bruxelles-ului de a-l îngenunchea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

215
Tagurile:
Ungaria, Viktor Orban
Tematic
Lege istorică în Parlament, inițiată de Titus Corlățean. Ungaria se va enerva rău!
Din nou trafic puternic la frontieră, mai ales la cea cu Ungaria – zeci de mii de mașini
După Germania, și Ungaria refuză o decizie a Curții de Justiție a UE
Iohannis, sacrificat pentru restabilirea relațiilor dintre România și Ungaria
Ludovic Orban recunoaște efectele benefice ale normalizării relației cu Ungaria

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

11
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

35
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

35
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...