Дональд Трамп

Anumiți republicani de top plănuiesc nu îl mai susțină pe Trump în alegeri

589
Alegerile prezidențiale din SUA urmează să aibă loc pe 3 noiembrie 2020, iar Donald Trump se va confrunta cu nominalizatul prezumptiv al democraților, Joe Biden.

BRUXELLES, 7 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, și-a anunțat nominalizarea după ce și-a securizat numărul necesar de delegați, arată Sputnik News

Dar un număr în creștere de oficiali ”proeminenți” ai republicanilor nu îl vor mai susține pe colegul lor Donald Trump în campania de realegere, potrivit New York Times. Mai mult, unii dintre ei nu doar că au îndoieli dacă îl vor mai susține pe Trump în alegerile care urmează, dar chiar iau în considerare să voteze pentru Joe Biden.

Insatisfacția cu privire la leadershipul lui Trump a apărut în timp ce un număr de oficiali care au lucrat pentru Bush sau Reagan, mulți dintre ei semnatari ai scrisorii din 2016 prin care i se opuneau lui POTUS, ar încerca să se hotărască ”fie pe chaturi de Zoom fie pe grupuri de email” cum sa își exprime poziția și dacă ar trebui să îl sprijine pe Biden, potrivit lui Kori Schake, o fostă angajată a Consiliului de Securitate Națională.  

Preocupările exprimate de oficialii republicani ar fi cauzate de ”răspunsul incendiar” al lui Trump la protestele în desfășurare împotriva brutalității poliției și ”proastei gestionări a pandemiei de coronavirus”.

Printre oficialii republicani cu îndoieli se numără și fostul președinte George W. Bush și senatorul Mitt Romney, care au arătat clar că nu îl vor susține pe Trump. Cindy McCain, văduva senatorului John McCain, e ”aproape sigură” că îl va susține pe Biden, abținându-se numai pentru posibilitatea ca unul dintre fiii ei să dorească să candideze,  după cum și Jeb Bush "nu e sigur cum va vota”.  De asemenea, foștii președinți ai Camerei Reprezentanților Paul D. Ryan și John A. Boehner nu și-au dezvăluit intențiile de vot, după cum ”lideri militari în retragere” sunt nesiguri dacă îl vor susține pe Biden în timp ce ”dau glas nemulțumirii lor față de leadershipul lui Trump”.  

Reprezentantul republicanilor în Florida, Francis Rooney, care ”nu a votat pentru un democrat timp de decenii”, de asemenea ia în considerare să îl susțină pe Biden.

Fostul vicepreședinte al SUA se pregătește să pună în mișcare o coaliție ”Republicani pentru Biden”, după ce ”își consolidează pe deplin” propriul partid, mai spune NYT, citând surse democrate oficiale.

Anterior în această săptămână, Biden și-a anunțat oficial nominalizarea prezidențială după ce a depășit pragul de 1.991 de delegați necesari și a promis într-o declarație că își va dedica fiecare zi rămasă până la alegeri ”să lupte pentru a câștiga voturile americanilor din toată această măreață țară”. El a anunțat de asemenea că democrații vor intra în alegerile generale ca ”un partid unit”.

Lovind în potențialul său oponent, Biden l-a atacat pe Trump pentru răspunsul său la protestele în desfășurare din cauza uciderii lui George Floyd, prelungind astfel acuzațiile făcute de fostul Secretar al Apărării James Mattis că POTUS îi divizează pe cetățenii americani.

Abordarea lui Trump față de revoltele stârnite de uciderea lui Floyd au fost primite cu multe critici, ajungându-se ca Trump să se confrunte cu guvernatorii locali pe tema intențiilor sale de a folosi forța militară pentru a restaura ordinea. Într-o încercare de a potoli protestele, președintele a desfășurat Garda Națională în Washington DC și a avertizat că ar putea trimite armata în regiunile unde autoritățile locale au refuzat recomandările sale de a proceda la fel.

Tensiunile cresc o dată cu apropierea alegerilor prezidențiale pe 3 noiembrie. Nominalizații ambelor partide și alegerea lor pentru viitorii vicepreședinți ar trebui să fie anunțați oficial la Convențiile Naționale. Convenția Națională Democrată, programată pentru 17-20 august, o va precede pe  cea a republicanilor, care e programată pentru 24-27 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

589
Tagurile:
SUA, Donald Trump
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

30
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

310
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

310
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

An școlar 2020-2021: Tătaru - formula de calcul a scenariilor de reluare a cursurilor

0
Ministrul Sănătății a precizat că își asumă greșeala datelor stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii care vizează desfășurarea anului școlar și transmise de Iohannis.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public cu o serie de explicații după ce, anterior, prezentase date eronate în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii care vizează derularea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie 2020.

Este vorba despre cele trei scenarii – verde, galben și roșu, iar Administrația Prezidențială a precizat care este criteriul epidemiologic în funcție de care colile se vor încadra în scenariile verde, galben au roșu.

Astfel, criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile respective este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum comunicase inițial Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu explicații în acest caz. El spune că toate scenariile sunt lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică.

”Evaluarea, pregătirea acestor scenarii, precum și datele au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a declarat Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Nelu Tătaru, școală

Загрузка...