ochi

Facebook etichetează presa „controlată de stat” din Rusia şi China, dar omite SUA

166
(reînnoit 21:03 05.06.2020)
Facebook, care încearcă de mult timp să stârnească temeri legate de imixtiunea străină în alegerile din SUA, a început să eticheteze site-urile străine susținute de Rusia, China şi alte ţări, dar refuză constant să facă acelaşi lucru cu site-uri finanţate de SUA.

BUCUREŞTI, 5 iun – Sputnik, Doina Crainic. Facebook a introdus o nouă politică de avertizare pentru utilizatori, care sunt informaţi că unele agenţii de presă sunt sponsorizate de guvernele lor.

Paginile acestor agenţii au acum ataşate o etichetă care le cataloghează drept „agenţie controlată de stat (numele țării)”.

Astfel de etichete au fost deja ataşate la pagini ale agenţiilor Sputnik și RT, ale agenţiilor din China Xinhua și People’s Daily, a agenţiei Press TV din Iran, precum și ale unor agenţii media din Coreea de Nord, Filipine, Maroc, Tunisia și Thailanda.

Șeful politicii de securitate cibernetică de la Facebook, Nathaniel Gleicher, a anunțat joi că platforma va începe să eticheteze din vară postări de la aceste agenţii.

Facebook a anunţat că a vizat agenţiile pe baza recomandărilor din partea a zeci de experți nenumiţi din domeniul mass-media. Potrivit Gleicher, pentru a evalua dacă o agenţie de presă „merită” o etichetă, Facebook a luat în considerare controlul financiar, structura de proprietate, mecanismele de guvernanţă și responsabilitate, independența și diversitatea surselor și controlul editorial exercitat de un guvern.

„De asemenea, avem în vedere factori specifici ai țării respective, inclusiv libertatea presei, și consultăm cercetări open-source efectuate de academicieni și experți de vârf”, a spus Gleicher, potrivit Sputnik News.

Însă compania a făcut excepție în cazul organizațiilor occidentale finanțate de guvernul american, precum Voice of America și RFE / RL, sau BBC, a cărei conducere este numită în mare parte de regină. Gleicher a explicat că Facebook a concluzionat că aceste agenţii au parte de independență editorială.

„O companie americană mult timp în «tovărăşie» cu establishmentul american, care spune întregii omeniri ce poate și ce nu poate să spună, este definiția unei dictaturi tehnologice și a cenzurii”, a declarat, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a Russia Today.

„Etichetarea de agenţii de presă străine independente din punct de vedere editorial ca nefiind astfel este, pe lângă întreţinerea prejudecăților și xenofobiei, un exemplu principal de «fake news» pe care Facebook pretinde că încearcă să le combată”, a mai spus aceasta.
166
Tagurile:
Facebook
Тема:
Facebook (54)
Tematic
Rusia a amendat Facebook și Twitter
Un pericol - Soros pregătește un ”Facebook” propriu, implicații colosale
Facebook luptă împotriva coronavirusului interzicând reclamele înșelătoare
Orban a fost ”împachetat”?! Consilierul său american ”împărțea funcții pe Facebook”!
Ursula von der Leyen

Critici pentru ecologia radicală a șefei Comisiei Europene

66
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a atras critici dure in cadrul formatiunii germane Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si in Partidul Popular European (PPE

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost criticată chiar de politicienii din cadrul PPE și al CDU pentru ecologia ei radicală. Astfe, voci din cadrul formaţiunii germane Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de unde provine Ursula von der Leyen, dar şi din Partidul Popular European (PPE) care a propulsat-o la șefia Comisiei Europene, arată că aceasta ar trebui să își schimbe pozițiile și să mai țină cont și de alt aspecte atunci când propune acțiuni ecologiste radiale.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Eurodeputatul german Dennis Radtke, spune într-un editorial publicat în cotidianul german Die Welt că "dacă trebuie să se schimbe Europa, atunci trebuie să se schimbe şi Ursula von der Leyen".

El o atacă pe colega sa de partid arătând că în aceste luni de mandat, von der Leyen a avut puţine contribuţii pentru îmbunătăţirea situaţiilor complicate și a demonstrat că nu a schimbat nimic din stilul politic de la Berlin: titluri spontane şi/sau solemne, pentru exterior, comunicare greşită sau deficitară, prin ignorarea ideilor propriei familii politice".

Chiar dacă admite că sunt necesare proiecte precum Acordul ecologic european (Green Deal), eurodeputatul german este împotriva radicalismului ecologic care nu ține cont de proiectele creştin-democrate şi de situaţia socială şi economică.

"Aplicarea unui astfel de proiect al secolului necesită şi spirit de leadership, precum şi instinct politic, care deocamdată lipsesc. Mi-aş fi dorit ca atunci când se discută de astfel de obiective spectaculoase, să fie abordate şi temerile existenţiale ale angajaţilor din industrie, ale companiilor şi fermierilor", a adăugat acesta în editorialul său.

El și-a continuat criticile la adresa președintelui CE și în publicația Politico. "Ea aplică o agendă pur ecologică; eu nu mă opun, dar trebuie să fie un echilibru între agenda ecologică şi agenda PPE. Sunt foarte nemulţumit de această situaţie", a spus Radke.

Ursula von der Leyen ar vrea reducerea emisiilor poluante cu cel puţin 55% până în 2030, însă alţi politicieni europeni nu sunt atât de entuziasmaţi în legătură cu acest obiectiv din cauza costurilor sociale și economice pe care le presupune.

66
Tagurile:
Ursula von der Leyen, Comisia Europeană
Tematic
Câte trilioane de euro vrea Ursula Von der Leyen să investească în protecția climei
Ursula Von Der Leyen devine ”penală”: este anchetată în Germania!
Orban, întâlnire decisivă cu Ursula von der Leyen pe tema justiției, Schengen și MCV

Загрузка...
Péter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria

Ungaria și Polonia nu se lasă șantaje de Bruxelles

89
Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Ungaria și Polonia vor face eforturi pentru a nu fi șantajate în legătură cu fondurile europene

BRUXELLES, 23 oct - Sputnik. Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a dat asigurări, după o întrevedere avută la Varșovia cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, că Polonia şi Ungaria vor depune eforturi pentru a se asigura că niciunul dintre cele două state nu poate fi şantajat în legătură cu utilizarea fondurilor UE.

Павильон компании Huawei на международной выставке информационных и коммуникационных технологий Связь - 2017 в Москве.
© Sputnik / Кирилл Каллиников

Reprezentanții celor două state au rămas fermi pe poziţia potrivit căreia din fondurile UE trebuie sa beneficieze ambele ţări, întrucât atât Polonia, cât şi Ungaria contribuie la performanţa economică a Uniunii Europene şi, prin urmare, fondurile UE sunt resurse comune.

Oficialul ungar a arătat că este inacceptabil faptul că, prin şantaj, se fac presiuni asupra Varşoviei şi Budapestei să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte imigraţia sau alte politici.

El a anunțat de altfel că cele două ţări vor respinge noul pact al Comisiei Europene privind refugiaţii, pact care, potrivit şefului diplomaţiei ungare, are acelaşi principiu pe care l-a avut Comisia în ultimii cinci ani, cu repetarea aceloraşi greşeli.

Ministrul ungar de externe a mai spus că degeaba noua cotă de imigranți este numită “rambursare sponsorizată”, câtă vreme este tot o cotă de refugiaţi obligatorie.

89
Tagurile:
Bruxelles, Polonia, Ungaria
Tematic
Ungaria dă încă o lecție: produce medicamentul anti-Covid!
Ungaria spune NU manevrelor perverse ale Bruxelles-ului
Ungaria dă iarăși lecții României: cum ajută familiile
Ungaria desfide SUA și primește Huawei cu brațele deschise

Загрузка...