Судно «Клавель» плавающее в международных водах

Primul petrolier iranian a ancorat într-un port din Venezuela în ciuda blocadei SUA

346
Petrolierul iranian ”Fortune” a ajuns la destinația sa finala, ancorând în portul El Palito pe coasta de nord a Venezuelei.

BRUXELLES, 25 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Vasul este doar primul din cele cinci petroliere iraniene care au plecat spre Caracas încărcate de combustibil, relatează RT. 

Petrolierul iranial Fortune, care s-a încărcat cu 43 de milioane de litri de gazolină la jumătatea lunii martie în portul Shahid Rajaee din Iran, a acostat la dana 2 a rafinăriei din El Palito, Venezuela, situată în vestul capitalei Caracas, se arată într-un twitter al Tankertrackers.com.

Imaginile din satelit arată petrolierul finalizând aoperațiunea de acostare la rafinaria El Palito cu ajutorul a două remorchere venezuelene, luni, imediat după miezul nopții.

Pentru a se asigura că vasul ajunge pe țărmurile Venezuelei fără incidente, petrolierul a fost escortat de Marina din Venezuela în timp ce trecea prin Zona Exclusiva Economică a țării.

Vasul Fortune va fi urmat de alte patru petroliere, ‘Clavel,’  ‘Forest,’  ‘Faxon’ și ‘Petunia.’ Ele trebuie să aducă mai mult de 1,5 milioane de barili de petrol Venezuelei care, în ciuda faptului că este bogată în petrol, traversează o criză din cauza sancțiunilor SUA.

Cu câteva ore înainte de mult așteptata sosire a vasului ”Fortuna”, ”Forest” a fost al doilea vas din mini-flotila iraniană care a intrat în Zona Exclusiv Economică a Venezuelei. Vasul a fost de asemenea întâmpinat de marina țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

346
Tagurile:
SUA, petrolier, petrol, Iran, Venezuela
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

23
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

308
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

308
Tagurile:
Benjamin Netanyahu, Israel, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...