SUA: 38,6 milioane de persoane, fără locuri de muncă, dar averea miliardarilor a crescut

152
(reînnoit 19:11 22.05.2020)
Creșterea uriașă a inegalității în privinţa bogăției vine în ciuda, sau, poate că, în parte, datorită, mai multor injecții de numerar de către guvernul federal către corporații.

BUCUREŞTI, 22 mai – Sputnik, Doina Crainic. Cei mai bogați 600+ americani au asistat la o creştere a averii lor totale cu 434 miliarde de dolari între 18 martie, când guvernul a început să introducă măsuri de blocare, şi 19 mai, a raportat Americans for Tax Fairness, o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, citând date Forbes.

Ziua de plată a adăugat aproximativ 15 la sută la portofoliile grupului exclusiv, bogăția lor totală urcând de la aproximativ 2,948 trilioane de dolari în martie la 3,382 trilioane de dolari în prezent.

Mai mult decât atât, organizaţia non-profit a descoperit că în cazul celor mai bogați cinci bărbați din America, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Ellison, averea lor a crescut și mai mult, cu un total de 75,5 miliarde de dolari, sau 19 la sută, în timpul aceleiaşi perioade.

Știrea vine pe fondul rapoartelor recente potrivit cărora aproximativ 38,6 milioane de americani au depus cereri de șomaj în urma crizei create de coronavirus, 2,4 milioane de cereri fiind depuse doar în ultima săptămână, potrivit Sputnik News. De asemenea, 16 milioane de lucrători au pierdut asigurarea de sănătate oferită de angajator, în timp ce aproximativ 1,5 milioane de americani s-au îmbolnăvit de coronavirus, care a provocat până în prezent peste 90.000 de decese în SUA.

Creșterea inegalității în privinţa bogăției vine în ciuda alocării de către parlamentarii din SUA a mai multor pachete de ajutor în valoare de peste 6 trilioane de dolari începând cu luna martie, inclusiv o plată directă unică de 1.200 de dolari către fiecare adult american și 500 de dolari pe copil, sute de miliarde pentru șomaj și alte departamente privind programe de muncă, precum și miliarde de dolari pentru bănci, industrii majore și guverne locale şi teritoriale.

Cheltuielile au condus la creșterea datoriei naționale a SUA la aproape 25 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 117 la sută din PIB-ul anual al Americii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

152
Tagurile:
șomaj, SUA
Tematic
Urgență mondială: Reuniune NATO – probleme mari din cauza SUA. Reacția Rusiei
Reacție de la Moscova la acuzațiile aduse Apple în SUA
Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria
Teodorovici, ieșire fulminantă, curaj maxim și față de SUA – aruncă în aer scena politică!
Vânzări masive: Rusia ”îi întoarce spatele” datoriei de stat a SUA
Palestina se retrage din toate acordurile cu Israelul și SUA
Trump anunță că SUA vor părăsi acordul Cer Deschis
Los Angele

Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA

35
Reprezentantul diplomației europene, Josep Borrell a comentat situația legată de protestele și dezordinile de stradă din SUA.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană condamnă violența și rasismul de orice gen, îndeamnă la o diminuare a tensiunii.

“Noi, aici în Europa, ca și oamenii din SUA, suntem șocați de moartea lui George Floyd... Susținem dreptul la un protest pașnic. Condamnăm violența și rasismul de orice gen. Desigur, îndemnăm la o detensionare a situației”, a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă.

Dezordinile de stradă au explodat în Minneapolis într-un șir de orașe din SUA acum o săptămână după decesul bărbatului de culoare, George Floyd, în timpul reținerii de către poliție. În internet au apărut video în care se observă în care polițiștii l-au încătușat pe Floyd, l-au doborât la pământ, iar unul din reprezentanți ai forțelor de ordine i-a pus un genunchi pe gât. Floyd a spus de câteva ori că nu poate respira. Băratul a murit în secția de reanimare. După declanșarea protestelor au fost concediați, iar unul din ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
SUA
Tematic
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Maduro sfidează SUA: anunță că va vizita Iranul în scurt timp

Загрузка...
Nicolas Maduro

Maduro sfidează SUA: anunță va vizita Iranul în scurt timp

43
Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că va efectua în curând o vizită în Iran pentru a semna mai multe acorduri comerciale.

BRUXELLES, 2 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că va vizita Iranul în scurt timp pentru a semna acorduri de cooperare în domeniul energiei şi în alte sectoare.

Anunțul președintelui venezuelean are loc după ce, săptămâna trecută, Iranul a trimis cinci tancuri de petrol în ţara sud-americană care se confruntă cu o criză de combustibil din cauza sancțiunilor americane. Venirea petrolierelor iraniene a fost salutată ca o mare victorie împotriva blocadei SUA.

Vasul Fortune a fost primul petrolier din Iran care a ajuns în Venezuela, el fiind urmat de alte patru vase, ‘Clavel,’  ‘Forest,’  ‘Faxon’ și ‘Petunia’ care au adus aducă mai mult de 1,5 milioane ede barili de petrol în această țară sud-americană, sfidând sancțiunile SUA și dovedind o cooperare strânsă și reușită între Caracas și Teheran.

"Sunt obligat să merg să mulţumesc personal oamenilor", a declarat Maduro pentru televiziunea de stat din Venezuela cu privire la vizita sa în Iran, dar nu a precizat data la care va efectua această călătorie.

43
Tagurile:
SUA, Nicolas Maduro
Tematic
Atudorei: ”Iranul, grav afectat de infecția cu COVID-19, iar SUA îi impune noi sancțiuni”
SUA au pierdut în fața Iranului – înfrângere legată de controversatul 11 septembrie 2001!
Iranul cere SUA „să pună capăt violenţelor" împotriva propriului lor popor
Primul petrolier iranian a ancorat într-un port din Venezuela în ciuda blocadei SUA

Загрузка...