Sediul Organizației Mondiale a Sănătății

OMS: SUA nu au înaintat nicio propunere constructivă de combatere a COVID-19

102
(reînnoit 22:47 18.05.2020)
SUA nu au înaintat nicio propunere constructivă de combatere a pandemiei COVID-19, spre deosebire de China, în cadrul Adunării Mondială a Sănătății, susține reprezentantul OMS de la Moscova.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. SUA, spre deosebire de China, nu au înaintat niciun fel de propuneri constructive de combatere a COVID-19 la Adunarea Mondială a Sănătății, erau prea mult preocupați de lupta pentru extinderea influenței lor politice în OMS, a declarat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Rusia, Melita Vujnović.

Luni a fost lansată cea de-a 73-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății.

Potrivit Vujnović, atmosfera de la principalul for al OMS a fost extrem de politizată și impregnată cu un conținut conflictual din partea SUA.

“Din considerente oportuniste, Washingtonul este preocupat de identificarea principalului vinovat de declanșarea epidemiei, rezervând din timp acest rol principalului său oponent geopolitic - China”, a declarat ea într-un interviu oferit publicației “Rossiiskaia Gazeta”.

Reprezentantul OMS a menționat că fiind obsedați de extinderea propriei influențe politice în principala organizație din domeniul sănătății, “Washingtonului i-a scăpat cel mai important lucru – oamenii din întreaga lume care suferă de COVID-19 nu au nevoie de divergențe politice, ci de mijloace eficiente de combatere colectivă a acestui virus mortal”.

“În această privință, SUA, care pretind la calitatea de lider global și nu sunt capabile să facă față infecției în propria lor țară, nu au nicio propunere constructivă. Spre deosebire de China, președintele căreia a înaintat în cadrul sesiunii niște propuneri ambițioase de efectuare a unei revizii totale a mijloacelor de reacție globală la pandemie”, a subliniat Vujnović.

Totodată, potrivit ei, președintele Chinei, Xi Jinping, a anunțat că va aloca 2 miliarde de dolari statelor care au avut de suferit de pe urma COVID-19 și pentru înființarea unui fond special al echipamentelor medicale, destinate combaterii infecțiilor în viitor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
China, Organizația Mondială a Sănătăți, SUA
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
OMS avertizează că există posibilitatea ca virusul să nu fie eradicat niciodată
„Pandemia nu s-a terminat”: OMS avertizează cu privire la un al doilea val în Europa
SUA ar putea relua finanțarea OMS: Iată însă în ce condiții
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

76
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

76
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

50
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

50
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...