Apple Store

Procurorul general din SUA acuză Apple de cooperare cu Rusia și China

117
Procurorul general al SUA, William Barr acuză Apple de cooperare cu Rusia și China și de subminarea a securității naționale a Statelor Unite.

BUCUREȘTI, 18 mai Sputnik. Procurorul general al SUA, William Barr, a acuzat compania americană Apple de cooperare cu Rusia și China, state care, în opinia lui, ar încerca să urmărească cetățenii americani.

“Au existat mai multe mesaje că Apple conlucrează cu Partidul Comunist din China și regimul din Rusia, pentru a transfera centrelor de date, pentru ca guvernele acestor state să poată desfășura urmării de proporții”, a declarat Barr.

Potrivit lui, compania a exclus anumite opțiuni pentru care au pledat “apărătorii democrației”, organizând în acest fel “o cenzură și suprimare”.

Barr a adăugat că în legătură cu această „cooperare cu regimurile autoritare”, Apple nu are niciun fel de justificare atunci când refuză să colaboreze „cu statele în care există o supremație a legii, unde este respectată viața privată și libertățile civile”

Totodată, potrivit procurorului, politica companiei americane Apple de protecție a datelor cu caracter personal, inclusiv de organele de drept, amenință securitatea națională a SUA și este inacceptabilă.

În cadrul conferinței de presă, organizate luni, în legătură cu investigarea atacului armat de la baza aeriană din Florida, Barr a reamintit că Apple cifrează datele dispozitivelor în așa mod, încât acestea să fie accesibile doar utilizatorului.

“În astfel de cazuri, când utilizatorul (Apple) criminal, care comite acțiuni violente, care se ocupă de transportarea ilegală a persoanelor, amenință copiii, decizia Apple are urmări grave pentru securitatea publică și națională. Consideră acest lucru inacceptabil”, a declarat Barr.

Potrivit procurorului general, pentru a sparge un smartphone care aparține unui criminal, structurile de drept au avut nevoie de patru luni pentru că Apple a refuzat să-i ajute. Barr a menționat că atacatorul avea legături cu organizația teroristă Al Qaeda.

În decembrie 2019, în urma unui atac asupra bazei militare din Florida au decedat patru persoane, inclusiv teroristul, iar alte opt persoane au fost rănite. Atacatorul s-a dovedit a fi un militar din Arabia Saudită, Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani, care urma un curs de instruire în baza americană. Pentagonul a anunțat despre suspendarea pe un termen nelimitat a tuturor antrenamentelor militarilor din Arabia Saudită în SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
China, Rusia, SUA, Apple
Tematic
Apple vrea ca iPhone să înlocuiască pașapoartele
Apple a înlăturat Vinerea Mare şi Paştile din calendarul ultimei versiuni iPhone
Un elev a spart serverele Apple „din dragoste” pentru companie

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...