Teheranul, gata facă schimb de deținuți cu SUA fără negocieri

243
(reînnoit 11:19 12.05.2020)
Autoritățile iraniene anunță că sunt gata să facă schimb de deținuți cu SUA fără a purta negocieri, folosind principiul „toți pentru toți”.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Pentru a face schimb de deținuți cu SUA, Iranul nu are nevoie de negocieri cu conducerea acestei țări, a declarat luni reprezentantul oficial al guvernului iranian Ali Rabiya, informează RIA Novosti.

Mai devreme, Reuters a anunțat că Statele Unite ar putea face schimb de deținuți cu Iranul și să-l deporteze pe omul de știință iranian Sirus Asgari.

Potrivit agenției, directorul adjunct al secției de interese iraniene la ambasada pakistaneză la Washington, Abolfazl Mehrabadi, a declarat că Asgari, care s-a infectat cu coronavirus, era sub supraveghere medicală a autorităților de imigrare din SUA și aștepta permisiunea de a părăsi țara.

"Suntem pregătiți pentru schimbul tuturor deținuților, acest lucru se aplică absolut tuturor celor care nu sunt doar în Statele Unite, ci și în alte țări ale lumii. Pentru eliberarea deținuților americani și iranieni și pentru schimbul lor, nu este necesar să apelăm la mediere (părți terțe) sau negocieri", a spus Rabii, după cum rezultă din videoclipul publicat de portalul de informații al guvernului iranian.
Serghei Lavrov
© Sputnik / Виталий Белоусов

Potrivit acestuia, Teheranul și Washingtonul pot face chimb de deținuți prin Elveția, care are deja experiență similară și a cărei ambasadă reprezintă interesele SUA în Teheran. Mai devreme, Rabii a subliniat disponibilitatea Teheranului de a face schimbul fără precondiții, folosind principiul „toți pentru toți”.

Precedente similare au fost deja. Ultima dată a avut loc la începutul lunii decembrie 2019: Iranul a eliberat un student american, Wang Siyue, care a fost acuzat de spionaj, iar Statele Unite au renunțat la acuzații din partea biologului iranian Masoud Suleimani, care a fost acuzat de încălcarea sancțiunilor americane împotriva Iranului. În același timp, Iranul a declarat anul trecut că schimburile care au loc cu succes nu crează o platformă de dialog dintre Teheran și Washington cu privire la relațiile bilaterale.

Statele Unite au solicitat Iranului în mod repetat eliberarea cetățenilor americani din arest. Președintele iranian, Hassan Rouhani, a spus că Teheranul este gata, cu toate acestea, "mingea este de partea americană".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

243
Tagurile:
Negocieri, SUA, Teheran
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

287
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

287
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

547
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

547

Загрузка...