Paris

Românii din Franţa: relaxare a măsurilor de izolare –ce se întâmplă în următoarea perioadă

1292
Luni, Franţa a ieşit oficial din perioada strictă de izolare, după o perioadă lungă, de 54 de zile, în care oamenii nu au avut voie să iasă din case fără motiv bine întemeiat. Ce măsuri de relaxare au fost luate şi ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik, Doina Crainic. De luni, 11 mai, francezii pot ieşi din case fără să fie obligaţi să completeze declaraţie pe proprie răspundere, iar majoritatea magazinelor şi mai multe locuri de muncă se vor redeschide.

Totuşi, contactele sociale se vor menţine reduse, având în vedere că Franţa are unul dintre cele mai ridicate rate ale mortalităţii în Europa (26.380, potrivit ultimului bilanţ), informeaza stiridiaspora.ro

Astfel, lucrătorii care pot munci de acasă vor lucra în continuare în acest mod, iar restaurantele şi cafenelele vor rămâne deocamdată închise.

În privinţa şcolilor, începând din această săptămână, elevii din clasele primare se întorc la şcoală, în timp ce clasele gimnaziale se vor redeschide de săptămâna viitoare numai în zonele mai puţin afectate din Franţa.

În regiunea Parisului, rămâne obligatorie completarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru persoanele care folosesc transportul public la orele de vârf. De asemenea, măştile sunt obligatorii în transportul public în toată ţara.

În zonele declarate roşii, cum sunt Parisul şi în nord-estul Franţei, parcurile vor rămâne închise.

De asemenea, rămân în vigoare restricţiile de călătorie între Franţa continentală şi insula Corsica din Mediterană şi teritoriile de peste mări.

1292
Tagurile:
coronavirus, Paris, France
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1320)
Tematic
Franța se confruntă cu cea mai urâtă prăbușire economică de după război
Brățări electronice obligatorii în Franța pentru persoanele pozitive la COVID-19?
Franța are peste 10 milioane de șomeri din cauza coronavirusului
Măsuri de relaxare în Spania și Franța
Cifrele crizei: cât de tare au fost afectate economic Franța și Spania de coronavirus
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

4
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

4
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

28
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

28
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...