Coronavirus în Spania

Cel mai scăzut număr al îmbolnăvirilor din Spania

160
Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a înregistrat cel mai scăzut nivel din 9 martie, potrivit anunțului făcut astăzi de Ministerul Sănătăţii de la Madrid, iar Spania adoptă de astăzi primele măsuri de relaxare.

BRUXELLES, 11 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire din Spania a fost de 373, cifra cea mai scăzută începând din 9 martie, a informat astăzi Ministerul Sănătăţii de la Madrid.

Și numărul deceselor din cauza coronavirusului a scăzut în Spania în ultimele 24 de ore la 123, fiind cel mai scăzut din 18 martie și reprezsntând o diminuare faţă de cele 143 de decese înregistrate ieri. Astfel, numărul total al persoanelor decedate de la începutul pandemiei în Spania este de 26.744.

Totodată, numărul total al persoanelor bolnave de COVID-19 este de 227.426, iar cu această cifră Spania continuă să se situeze pe locul al doilea în lume la numărul de cazuri - după Statele Unite ale Americii - şi pe locul patru în ceea ce priveşte mortalitatea, după SUA, Regatul Unit şi Italia.

Primele măsuri de relaxare din Europa

Începând de astăzi Franţa, Belgia, Olanda, Elveţia şi Spania relaxează parțial măsurile restrictive.

Astfel, Franţa redeschide o parte din şcoli, precum şi magazinele de haine, saloanele de înfrumuseţare şi florăriile, Belgia a redeschis majoritatea afacerilor, cu excepţia restaurantelor şi a cafenelelor, iar Spania permite întâlnirea unor grupuri de până la 10 oameni.

În Olanda se redeschid parţial şcolile, se deschid librăriile şi bibliotecile, şcolile auto şi moto, dar și saloanele de înfrumuseţare

Dacă în Elveția se redeschid şcolile primare şi generale, dar cu un număr redus de elevi prezenţi, în Danemarca se redeschid centrele comerciale mari.

160
Tagurile:
Spania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)
Tematic
Măsuri de relaxare în Spania și Franța
Spania, bilanţ promiţător: epidemia, aproape învinsă?
Spania prelungește starea de urgență cu două săptămâni
Cifrele crizei: cât de tare au fost afectate economic Franța și Spania de coronavirus

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

196
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

196
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Franţa: E necesar un dialog cu Rusia despre stabilitatea strategică şi controlul armelor

83
Referindu-se la contextul „slăbirii progresive a instrumentelor existente de control al armelor”, Ministerul francez de Externe a subliniat că este necesar dialogul cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Rugat să comenteze despre întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american, un reprezentant al Ministerului francez de Externe a vorbit despre o „evoluție pozitivă”.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

În plus, Parisul a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia cu privire la stabilitatea strategică.

„Declarația comună a celor doi președinți deschide calea discuțiilor cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor între două țări care dețin în prezent aproape 90% din stocul mondial de arme nucleare. Un dialog cu Rusia cu privire la aceste probleme este necesar în contextul dezintegrării treptate a instrumentelor existente pentru controlul armelor, așa cum au observat șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la summitul de la Bruxelles din 14 iunie”, a precizat reprezentantul Ministerului francez de Externe, citat de Sputnik France.

De asemenea, subliniind importanța securității și stabilității continentului, Parisul insistă că nu trebuie trecute cu vederea noi domenii, precum securitatea cibernetică, care joacă un rol important în stabilitatea strategică.

„De asemenea, trebuie luate în considerare noi dimensiuni care joacă un rol în stabilitatea strategică, precum problemele de securitate cibernetică. Sperăm că europenii vor contribui activ la această reflecție cu privire la securitatea și stabilitatea continentului nostru”, a adăugat acesta.

Summitul Putin-Biden

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. A fost primul summit ruso-american din 2018, precum și prima întâlnire de când Biden a fost inaugurat președinte.

Unul dintre principalele rezultate este acordul privind lansarea unui dialog bilateral cu privire la stabilitatea strategică. Putin și Biden au reafirmat că nu poate exista niciun câștigător în războiul nuclear.

83
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden

Загрузка...