Muncitori pe plantație

Italia: Reţea de exploatare a muncitorilor români în agricultură cum acţiona

909
(reînnoit 19:14 30.04.2020)
O rețea de exploatare a muncitorilor români în agricultură a fost destructurată de poliţia italiană. Reteaua de trafic recruta români săraci. Cum acţiona reţeaua de sclavie modernă condusă de un român.

BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik, Doina Crainic. Reţeaua de trafic de persoane era condusă de un român de 42 de ani din Montalto, care acţiona împreună cu doi italieni din Cellere (frate și sora), în vârstă de 40 și 33 de ani. Aceştia au fost denunțați pentru exploatarea ilegală a muncitorilor în agricultură, potrivit publicaţiei italiene Etruria News.

Reţeaua a fost destructurată de poliţia italiană. Pentru cei doi bărbaţi a fost emisă o măsură restrictivă de arest la domiciliu, iar pentru femeia de 33 de ani carabinierii din Montalto au impus interdicţie temporară de a desfășura afacerea timp de un an, potrivit stiridiaspora.ro

Românul era patronul unei companii ce recruta români foarte săraci, care abia îşi duceau traiul de pe o zi pe alta. Italianul deținea o altă societate care-i angaja pe acești oameni, profitând de situaţia lor.

Muncitorii români recrutaţi munceau 12 ore pe zi, în condiții precare de igienă și siguranță, fiind plătiți cu un salariu mult mai mic decât cel stabilit prin contractele naționale colective de muncă. Oamenii erau intimidați și amenințați, fiind forţaţi să accepte condițiile de muncă și să nu denunţe către autorităţi exploatarea la care erau supuşi.

Au fost în total depistate 30 de victime ale rețelei de trafic, dintre care 26 erau de origine română (16, angajate la negru) și alte 4, marocani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

909
Tagurile:
Agricultură, Muncitori, Italia
Tematic
Moldovenii ar putea avea dreptul de a munci în UE: Anunţul unui europarlamentar
Mai mulți moldoveni vor putea munci sezonier în Marea Britanie
Unde pot munci imigranţii în Rusia: Decizia Guvernului rus
Românii din Marea Britanie: În ce condiţii vor putea munci după Brexit – noi reguli
Românii din Germania: Ce trebuie să faceţi pentru a munci în siguranţă în această ţară
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

29
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

29
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

58
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

58
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...