Музыкант Нильс Вюлькер выступает на фестивале Koktebel Jazz Party в Крыму

Din America până în Japonia: interpreții de jazz îi vor susține pe medicii ruși

68
Mai mulți interpreți de jazz de renume mondial vor participa în cadrul unui maraton online al festivalului Koktebel Jazz Party în sprijinul medicilor și personalului medical care se află în prima linie în lupta cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Interpreții din Rusia, SUA, Italia, Franța, Brazilia, India, Japonia și Armenia – aceasta este geografia maratonului online caritabil Doctor Jazz Party, care va fi lansat pe 30 aprilie, de Ziua Internațională a Jazzului, la ora 16:00, ora Moscovei.

Maratonul Doctor Jazz Party se va desfășura în susținerea spitalelor rusești și angajaților lor, medicilor și personalului medica. Organizatorii maratonului sunt AIP Rossiya Segodnya, grupul media „Krasnîi Kvadrat” și festivalul internațional de jazz Koktebel Jazz Party, cu susținerea Fondului Rusesc de Investiții Directe și Alianței pentru combaterea coronavirusului COVID-19.

“Acum, în lupta cu o nenorocire comun, provocată de pandemia coronavirusului, nimeni nu poate rămâne indiferent. Toate măsurile și eforturile posibile trebuie să fie depuse. Jazz a fost întotdeauna o muzică care a oferit oamenilor sentimentul de libertate și speranță. Anume acum, când oamenii au nevoie de o susținere, jazz-ul devine un sprijin spiritual și emoțional. În maratonul nostru Doctor Jazz Party vor evolua vedete din mai multe state. Însă cel mai importat este faptul că aceștia nu sunt indiferenți, sunt gata să vină în ajutor dincolo de orice frontiere, fie ele geografice, politice sau oricare altele”, a menționat fondatorul festivalului Koktebel Jazz Party, jurnalistul rus Dmitri Kiseliov.

La maratonul online de caritate vor participa faimosul cvartet al lui Igor Butman, duetul lui Daniel Cramer și contrabasistul Serghei Korceaghin, legendarul trompetist de jazz, câștigătorul premiului „Grammy”, Randy Brecker, vocalista de jazz Larisa Dolina și Mariam Merabova, interpreta de muzică rock, Iulia Cicerina, saxofonistul, compozitorul și directorul artistic al festivalului Koktebel Jazz Party, Serghei Golovnea și mulți alții. Lista integral a participanților la maratonul Doctor Jazz Party a fost publicată pe site-ul koktebel-jazz.ru (https://koktebel-jazz.ru/news_2020/20200427/1013434012.html#head).

Transmisiunea în direct a maratonului va avea loc pe site-urile și rețele de socializare VKontakte ria.ru și pagina festivalului Koktebel Jazz Party, precum și pe site-ul стопкоронавирус.рф.. Hashtagul oficial al maratonului este #МыВместе (Suntem Împreună).

Donațiile obținute în susținerea spitalelor rusești, precum și pentru procurarea a mijloacelor de protecție individuală a medicilor din spitalele și clinicile regionale vor putea fi transferate fundației de binefacere “Jivoi” (https://livefund.ru), operatorul oficial al maratonului. Mijloacele pot fi donate prin expedierea a unui mesaj SMS “JAZZ” și indicarea sumei (spre exemplu, “JAZZ 300”) pe un număr scurt 3443.

Partenerii informaționali ai maratonului online de caritate Doctor Jazz Party sunt: postul de televiziune “Rossiya 24” (https://www.vesti.ru/onair)  și Rossiya-Kultura (https://tvkultura.ru/), proiectul The City al postului de televiziune “Moscova 24” (https://thecity.m24.ru), postul TV de știri Vesti.ru (https://www.vesti.ru/), postul de radio „Vesti FM” (http://radiovesti.ru/), Radio JAZZ 89.1 FM (https://radiojazzfm.ru/), portalul și motorul de căutare YANDEX (https://yandex.ru/), campania națională мывместе2020.рф (https://мывместе2020.рф), organizația neguvernamentală autonomă “Prioritățile Naționale”/site-ul стопкоронавирус.рф și radio Sputnik (https://radiosputnik.ria.ru).

Koktebel Jazz Party (https://koktebel-jazz.ru) a luat ființă în anul 2003, la inițiativa jurnalistului Dmitri Kisilev. Festivalul poartă numele unui sat din peninsula Crimeea, fiind astăzi printre cele mai cunoscute evenimente internaționale de jazz.

De-a lungul perioadei de desfășurare, festivalul a fost vizitat de legendarul baterist de jazz Jimmy Cobb (SUA), laureatul premiului Grammy pentru cel mai bun albun de jazz latin, Gonzalo Rubalcaba (Cuba), basist și contrabasistm american, cunoscut prin tehnica lui inovativă, Stanley Clark, starurile new-jazz Club Des Belugas (Germania), saxofonistul Robert Anchipolovski (Israel), trupa germană De-Phazz din Heidelberg. Festivalul este desfășurat de de AIP “Rossiya Segodnya”. Organizatorul festivalului este grupul media “Krasnîi Kvadrat”. Din 2014, Koktebel Jazz Party se desfășoară sub egida Ministerului Culturii al Federației Ruse.

Fundația de caritate pentru ajutorarea adulților “Jivoi” (https://livefund.ru) a fost înființată în anul 2010 pentru acordarea unui spirijin persoanelor cuprinse între vârsta de 18-60 de ani, care suferă de patologii grave, având nevoie de tratament și reabilitate. Din 2017, fundația acordă sprijin spitalelor și instituțiilor de asistență socială. În legătură cu pandemia de coronavirus, fundația a decis să lanseze un proiect de achiziționare a mijloacelor de protecție individuală pentru medicii din spitalele regionale. Până pe 22 aprilie, fundația acordare ajutoare 22 spitale de pe tot cuprinsul Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Medici, Japonia, America
Tematic
Medicii ruși înființează un spital în Bergamo pentru pacienții cu COVID-19
Raed Arafat, mesaj superb, lecție de conștiință pentru toți medicii!
Mesaj excepțional al dr. Virgil Musta, lecția necesară de conștiință pentru toți medicii!
Medicii militari ruși continuă să ofere ajutor în lupta cu COVID-19 în Italia și Serbia
Medicii șterg pe jos cu Iohannis, după anunțul că vor primi 500 de euro
Ofițeri FBI

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

53
(reînnoit 11:00 14.08.2020)
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Acum puțin timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ”extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale”.

”Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Statelele Unite ale Americii”, a explicat Vela, precizând că extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova.

Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interpol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională, a arătat ministru, precizând că ”oficialii din Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni”.

Este vorba de Florian Tudor, celebru în lumea interlopă sub numele de ”Rechinul”, originar din Craiova și stabilit în Mexic, la Cancun.

Procurorii DIICOT și agenții FBI a spun că Tudor controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

”Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozitive de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe”, transmite ProTV. „Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinul” a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari”.

Sursa citată precizează că ”Rechinul” a ridicat ”două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel”.

”Gruparea a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT”, consemnează ProTV

Mai mult, reţeaua ar avea şi o ”divizie formată din români violenţi”, care asigura ”protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic”.

ProTv arată că există informaţii că ”Rechinul” ar avea 3 neveste, ”una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii şi locotenentul acestuia, „El Mayo””.

Revenind la ministrul Vela, acesta sesizează corect: „Infracționalitatea nu este doar în România, ci la nivel internațional”, precizând că ”MAI ia cu serios această problemă, în sensul că actualul Guvern a dat o prioritate pentru noi”. Să vedem…

Oricum, în cazul de față e vorba de un personaj puternic, nu de ”clanuri„ care de taie la barbut. Greu de înțeles cum își desfășura acesta activitatea în zona puternicelor servicii de informații americane, care activează și în Mexic. De fapt, poate nu e așa de greu de înțeles, decât că aceste „Tony Montana” român a crezut că ”lumea e a lui” și a uitat că are și el stăpâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

211
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...
Militar român pe o stradă din București

Celebru avocat denunță starea de asediu din România: „NU sunt ALEGERI, ci RĂZBOI!”

0
”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. ”Esența democrației este climatul social armonios, singurul care poate garanta libertatea de opțiune pentru orice alegeri - dreptul la vot se circumscrie acestei condiții elementare”, ”, consideră celebrul avocat Aurelian Pavelescu.

Ori, ”dacă societatea este dominată de ură, frică și neputință, cetățenii nu vor vota liber, ci sub imperiul acestora”, atrage atenția Pavelescu, explicând că de aceea, ”în România, de 30 de ani se manifestă doar VOTUL NEGATIV, votul împotriva a ceva, iar nu PENTRU ceva”.

”Liderii politici și partidele și-au construit, tocmai de aceea, strategii de manipulare, de incitare, de șantaj și atacuri la adresa adversarilor, transformați în dușmani - și așa au și câștigat alegeri după alegeri”, arată Pavelescu.

Mai mult, celebrul avocat consideră că ”oamenii nu sunt niciodată puși în situația de A VOTA PROGRAME, profesioniști, oameni educați, ci doar VEDETE și CĂLĂI, pe unii care promit că-i bagă la pușcărie pe ceilalți și care manipulează cel mai perfid”.

Clară expunere a ceea ce trăim de aproape 20 de ani în România – și care tinde să devină un fel de a fi al politicianului, dar și al omul de rând, cel puțin în materie de opțiune politică!

”Vedem azi, din nou, zecile de milioane de euro venite din bugetul public și de la mafiile de partide - abonate tot la banul public - pe toate străzile, șoselele și blocurile din România, care asigură acelorași partide mandate noi”, scrie Pavelescu.

Consecința tragică este clară: ”cetățenii, cei care nu sunt înregimentați, NU AU DE FAPT NICIO ȘANSĂ SĂ FIE ALEȘI și trebuie să se supună acelora care fac parte din aceste confrerii și au confiscat spațiul public și România”.

”Ce este de făcut?”, întreabă retoric Aurelian Pavelescu, propunând și un răspuns: ”E nevoie, înainte de toate, de o solidaritate a elitelor reale, excluse din societate acum, pentru pregătirea poporului pentru o redeșteptare națională, ieșirea din cercul vicios al urii și votului negativ, promovarea adevăratelor valori”.

Pasul doi – ”Cum se poate face asta?”. Avocatul Pavelescu spune ferm: ”Nicio șansă altfel decât de la om la om, puțini la început, din ce în ce mai mulți, în mod organic și organizat”.

Aurelian Pavelescu, care este și președintele PNȚCD, consideră că în aceste momente și pentru a prinde șansa redeșteptării, ”avem nevoie cu toții de simboluri care să ne unească”, iar cel mai important simbol politic, cultural și istoric, în opinia sa, ”este PNȚCD”!

Pentru a închide cercul argumentației privind contrastul între ceea ce se întâmplă și ceea ce ar trebui să însemne o democrație, Aurelian Pavelescu atrage atenția că, la București, ”nu vor fi, din nou, alegeri, ci război”.

”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”, arată Pavelescu, încheind cu un mesaj de speranță: ”Poate începem să ne trezim!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...