Parașutiști. Imagine simbol

Spectaculos: Parașutişti ruși, aruncare de la 10 km altitudine în Arctica inedit - VIDEO

569
(reînnoit 20:33 27.04.2020)
Trupele aeriene din Rusia și-au exersat abilitățile de parașutism la mare altitudine, într-unul dintre cele mai extreme medii ale Pământului, deasupra unui deşert arctic înghețat. Un exercițiu de acest fel nu a mai fost efectuat niciodată până acum.

BUCUREŞTI, 27 apr – Sputnik, Doina Crainic. O unitate rusă de comandă a efectuat o operație de parașutare HALO, o aruncare în grup a paraşutiştilor dintr-un avion de transport la altitudine mare, potrivit RT. În această provocare, parașutistii s-au confruntat cu riscuri suplimentare datorită locației. Alexandra Land este o insulă care depășește cu mult paralela nordică 80, cercul latitudinii unde sunt situate doar cele mai nordice regiuni din Canada, Norvegia și Groenlanda.

„Pentru prima dată în istoria mondială am efectuat o aruncare în grup, care a implicat utilizarea unor sisteme speciale de parașute și echipamente de oxigen, în condiții arctice, de la o altitudine de 10.000 de metri, [paraşutare] urmată de un exercițiu pe teren”, a declarat duminică ministrul adjunct al Apărării, Yunus-bek Yevkurov.

Parașutarea în condiții extreme nu este o noutate, dar exerciţiile militare în condiţii arctice presupune, de obicei, sărituri de la altitudini de 400 până la 1.000 de metri. O paraşutare de la mare altitudine poate fi necesară într-o situație de luptă în care trebuie introduse trupe fără a avertiza inamicul sau pentru a proteja avionul împotriva focurilor antiaeriene.

Exercițiul rus s-a bazat pe un astfel de scenariu. Unitatea, transportată de un avion de transport Il-76, a jucat rolul unui grup de lucru avansat, care a asigurat o zonă de aterizare pentru restul trupelor. Odată ce toți soldații s-au aflat la sol, aceştia au desfășurat drone și echipe de cercetași pentru a găsi o tabără inamică simulată și au comandat o lovitură aeriană înainte de a cerceta zona pentru găsirea combatanților supraviețuitori.

Potrivit Ministerului Apărării, paraşutarea extremă HALO a oferit trupelor aeriene posibilitatea de a testa un „sistem de paraşute de nouă generație”, incluzând măști de respirație, echipamente de navigație și alte instrumente speciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

569
Tagurile:
Africa, parașutism
Tematic
Ce ”parașută de aur” își pregătea Carlos Ghosn
A sărit de la aproape 8000 de metri fără parașută (VIDEO)
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

276
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

276
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

261
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

261
Tagurile:
Iran

Загрузка...