La ville de Paris lors de la troisième journée de confinement, 19 mars 2020

Brățări electronice obligatorii în Franța pentru persoanele pozitive la COVID-19?

932
(reînnoit 08:42 26.04.2020)
Brățările electronice ar putea fi introduse suplimentar sau ar putea înlocui aplicația StopCovid pe care guvernul intenționează să folosească pentru a urmări oameni pozitivi la Covid-19 după încheierea perioadei de izolare.

BUCUREȘTI, 26 apr - Sputnik. O companie din Toulouse și-a oferit serviciile în acest domeniu, potrivit Les Échos, citat de Sputnik France. „Pacienții infectați cu coronavirus ar putea fi echipați cu o brățară electronică care să faciliteze urmărirea persoanelor cu care au intrat în contact după ieșirea din izolare, sugerează compania Toulouse Sigfox, operatorul unei rețele de viteză mică pentru obiecte conectate, raportează Les Échos și RTL.

"Ideea este de a avea o brățară sau un alt obiect conectat, care nu este legat de smartphone și ar permite a cunoaște persoanele întâlnite de purtătorul său în timpul zilei și a celor care au mers în diferite locuri", a spus CEO-ul Sigfox, Ludovic Le Moan, citat de RTL.

Mai presus de toate, o astfel de brățară ar face posibilă urmărirea interacțiunilor multor pacienți care nu au un smartphone. Ar putea înregistra întâlnirile cu alte brățări conectate și să avertizeze, de exemplu, că purtătorii lor sunt prea aproape unul de celălalt sau că sunt prea mulți oameni în același spațiu.

Folosirea acesteia ar facilita, de asemenea, crearea unei liste de contacte pentru o persoană care a fost testată pozitiv la Covid-19 în cele 14 zile anterioare diagnosticului.

Nu furnizează date suplimentare pentru Apple și Google

Potrivit lui Le Moan, obiectivul va fi să avem un obiect independent de Google și Apple, care au deja suficiente informații despre mișcarea și preferințele utilizatorilor produselor lor.

Având în vedere acest lucru, o brățară „independentă de telefon” ar fi mai sigură, întrucât ar înceta să-și transmită informațiile după ce a fost scoasă, în timp ce smartphone-ul ar rămâne cu proprietarul său după încheierea pandemiei.

Guvernul examinează o aplicație, dar este gata să ia în calcul alte idei

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, și secretarul de stat pentru Digitalizare, Cédric O, au confirmat miercuri, 22 aprilie, că se lucrează la o aplicație mobilă de „contact tracing”, numită StopCovid, pentru a încetini răspândirea virusului, notează Les Echos.

În același timp, Cédric O a admis și examinarea altor propuneri făcute de industriași.

"Suntem pe deplin conștienți de faptul că nu toată lumea are un smartphone, sunt studiate soluții alternative", a spus el, citat de RTL.

Aplicația și brățara vor fi opționale?

Brățara ar putea deveni o completare a aplicației StopCovid. Dar utilizarea sa la fel ca cea a aplicației ar trebui să rămână opțională.

"Obiectivul guvernului este ca orice cetățean care dorește să ajute la spargerea lanțurilor de transmitere și răspândire a virusului să poată face acest lucru, în mod liber, în siguranță și într-un cadru care să le respecte confidențialitatea", a spus Cédric O, ale cărui observații au fost preluate de Le Point.

Brățări pentru pacienții cu Covid-19 în străinătate

Alte țări au încercat deja să folosească brățări electronice pentru a stopa răspândirea Covid-19.

Începând cu jumătatea lunii martie, Hong Kong-ul a solicitat purtarea unei brățări conectate la o aplicație pentru toți străinii pentru monitorizarea respectării carantinei.

Coreea de Sud a impus brățara electronică de la începutul lunii aprilie "tuturor persoanelor care încalcă regulile de autoizolare, ieșind afară fără avertisment și nu răspund la apeluri telefonice", potrivit agenției de știri Yonhap.

În Belgia, portul Anvers testează o versiune „coronavirus” a brățării Romware Covid Radius de la Rombit, care poate fi utilizată pentru a emite o alertă atunci când distanța dintre angajați este prea scurtă sau când există prea multe persoane într-o singură locație, relatează Les Echos.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

932
Tagurile:
COVID-19, Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

91
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

779
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

779
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...