Coronavirus în Franța

Sub 6% dintre francezi, cu Covid-19 sunt şanse pentru evitarea unui nou val epidemic?

145
Conform estimărilor publicate pe 21 aprilie de Institutul Pasteur, 5,7% dintre francezi au fost infectați cu coronavirus.Cercetarea arată dacă, în condiţiile acestea, sunt şanse pentru evitarea unui nou val epidemic dacă toate măsurile ar fi ridicate complet după 11 mai

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unei estimări a Institutului Pasteur, mai puțin de 6% dintre francezi vor fi infectați cu noul coronavirus până pe 11 mai, data când vor fi ridicate treptat măsurile de restricţii.

„Pentru ca imunitatea colectivă să fie suficient de mare pentru a fi evitat un al doilea val al epidemiei, ar fi nevoie ca 70% din populaţie să aibă imunitate. Suntem foarte departe”, a explicat pentru AFP autorul principal al studiului, Simon Cauchemez, potrivit Sputnik France.

Prin urmare, „după izolare, dacă dorim să evităm un al doilea val important, trebuie menținute măsurile”, a adăugat el.

Realizat de Institutul Pasteur în colaborare cu agenția de sănătate publică Inserm, studiul se bazează pe modele matematice și statistice.

Aceste instrumente permit analiza încrucișată a datelor privind decesele și probabilitatea de a muri atunci când o persoană este infectată, pentru a ajunge la o estimare a ponderii populației infectate (5,7%).

„Intervalul de incertitudine este important, între 3 și 10%. Dar, indiferent dacă este vorba de 6%, 10% sau chiar de 20%, acest lucru nu schimbă cu adevărat natura problemei, ceea ce înseamnă că, în orice caz, vom fi foarte departe de cei 70% de care am avea nevoie pentru a putea ieşi din izolare fără probleme”, a spus Simon Cauchemez.

Ponderea mică a populației infectate se datorează măsurilor de izolare, notează studiul, potrivit căruia „numărul mediu de persoane infectate de un caz a scăzut de la 3,3” înainte de măsurile de izolare, „la 0,5 în timpul” acestor măsuri.

Scopul blocării, o măsură luată de multe țări, a fost să se prevină un flux masiv de pacienți în același timp, situaţie care ar fi depăşit capacitățile sistemului medical.

În plus, studiul estimează că 0,5% dintre cei infectați mor. „Letalitatea variază în funcție de vârstă și sex. În rândul bărbaţilor riscul de deces este mai mare atunci când sunt infectați decât în rândul femeilor (ei au un risc cu 50% mai mare decât femeile) și acest diferențial crește odată cu vârsta”, a adăugat Cauchemez.

Astfel, rata de deces este de 13% la bărbații cu vârsta de peste 80 de ani.

În plus, studiul arată că riscul de spitalizare este de 2,6% în cazul persoanelor infectate. Procentul creşte cu vârsta, ajungând la 31% la bărbații cu vârsta de peste 80 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

145
Tagurile:
COVID-19, Franța
Tematic
Franţa, ultimul bilanţ: Coronavirusul a ucis aproape 2.000 de oameni în Franța
Bătălia pe măşti: milioane de măşti, oprite în Franța -nu au mai ajuns în Italia și Spania
„Solidaritate”: americanii au deturnat o comandă de măști pentru Franța
Teroare, atac sângeros în Franța, în plină Pandemie! Morți și răniți!
Franța se confruntă cu cea mai urâtă prăbușire economică de după război
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

114
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
114
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

87
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

87
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...