French President Emmanuel Macron is seen on a television screen as he speaks during a televised address to the nation on the outbreak of COVID-19, caused by the novel coronavirus, on March 16, 2020, in Paris

Macron extinde izolarea în Franța până la 11 mai: „Epidemia nu este încă sub control”

2364
Salutând eforturile depuse în această perioadă de epidemie, Emmanuel Macron a subliniat totuși că nu este încă sub control și a anunțat extinderea izolării până la 11 mai.

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik. Adresându-se națiunii pe 13 aprilie, șeful statului francez a extins măsurile de izolare în vigoare în Franța, începând cu 17 martie până luni, 11 mai.

Subliniind că speranța a renăscut și că epidemia de coronavirus începe să încetinească, el a remarcat totuși că spitalele au rămas sub presiune în Grand Est și în Île-de-France, astfel încât măsurile luate deja trebuie să rămână în vigoare.

Cu toate acestea, Emmanuel Macron a lămurit că ridicarea fixată la această dată va fi posibilă "doar dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile și dacă răspândirea virusului va continua să încetinească".

Normele în vigoare și care și-au arătat deja eficacitatea nu vor fi nici înăsprite, nici diminuate în cele patru săptămâni până la 11 mai, a explicat șeful statului francez. El s-a adresat aleșilor locali, cărora le-a cerut să nu adauge interdicții în timpul zilei.

„Începutul unei noi etape”

11 mai va marca începutul unei noi faze, a spus Macron, care va fi treptată. Cu toate acestea, regulile pot fi adaptate în funcție de rezultate.

Președintele Franței a promis, începând cu 11 mai, redeschiderea treptată a unităților de învățământ, cu toate acestea, restaurantele, hotelurile și cafenelele vor rămâne închise. În ceea ce privește evenimentele și festivalurile majore, care prezic prezența unui public numeros, potrivit aprecierilor sale, acestea nu vor putea să se redeschidă până la jumătatea lunii iulie.

11 mai va permite mai multor oameni să se întoarcă la muncă și să repornească industria, comerțul și serviciile din țară.

Cu toate acestea, va trebui elaborată o serie de reguli pentru a asigura protecția angajaților.

În ceea ce privește oamenii cei mai supuși riscului, cei bătrâni și care suferă de boli, președintele i-a rugat să rămână izolați chiar și dincolo de această dată, explicând ca o necesitate.

Guvernul va spori ajutoarele

"Măsurile privind șomajul parțial pentru angajați și finanțarea pentru companii vor fi extinse și consolidate", a promis președintele francez, menționând că acestea deja protejează opt milioane de angajați și multe companii.

Pentru artizani, comercianți, profesii liberale și antreprenori, fondul de solidaritate a oferit un prim răspuns, a remarcat Macron înainte de a adăuga că a înțeles supărarea reprezentanților acestor sectoare având în vedere acuzațiile care au continuat.

În consecință, guvernul a fost îndrumat, a spus președintele, să sporească considerabil ajutorul și să îl simplifice.

„Și asigurările trebuie să vină în întâmpinarea acestei mobilizări economice”, a spus el.

Un plan specific va fi implementat pentru sectoare precum turismul, hotelurile și cultura, care vor fi afectate dur.

"Anulările de taxe și ajutoarele specifice vor fi instituite".

În ceea ce privește familii cu copii ce au venituri modeste, Emmanuel Macron a spus că a cerut guvernului să le plătească „fără întârziere” asistență excepțională pentru a le ajuta să-și satisfacă nevoile de bază.

Cei mai vulnerabili elevi vor fi ajutați și ei.

De miercuri, „Consiliul Miniștrilor va decide cu privire la noile mijloace financiare, iar guvernul va oferi toate răspunsurile necesare ori de câte ori este necesar”.

Redeschiderea frontierelor

Până la o notificare suplimentară, granițele cu țările non-europene vor rămâne închise, a menționat președintele.

În ceea ce privește după 11 mai, guvernul va prezenta în termen de 15 zile un plan pentru această perioadă și detaliile organizării cotidianului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2364
Tagurile:
Franta, Emmanuel Macron, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

90
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

775
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

775
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...