11 сентября 2001

SUA au pierdut în fața Iranului înfrângere legată de controversatul 11 septembrie 2001!

451
Preşedintele iranian Hassan Rohani a salutat o ”frumoasă victorie” – ea se referă la controversatul episod care a schimbat cursul istoriei lumii

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik, Evan Răutu. Înfrângere pentru SUA într-un dosar în care se dorea confiscarea unor fonduri iraniene – și transferarea acestora în conturile victimelor celebrelor și controversatelor atacuri din 11 septembrie 2001 de la New York, soldate cu prăbușirea celor două ”Turnuri gemene” al World Trade Center – și cu mii de morți, conform declarațiilor.

Episodul, a cărui explicare oficială este contestată de multe personalități – inclusiv din SUA -  a generat o schimbare a cursului istoriei, ducând la atacare Afganistanului de către SUA și, ulterior, la atacarea sau destabilizarea altor state majoritar musulmane. Implicațiile episodului 9/11 sunt imense și reprezintă un mare semn de întrebare.

Ieri însă, Justiţia din Luxemburg a respins cererea SUA de a transfera 1,6 miliarde de dolari (active iraniene blocate) către victimele din septembrie 2001.

Decizia, comunicată oficial, a fost salutată de preşedintele iranian Hassan Rohani ca o ”frumoasă victorie juridică”, și duce la deblocarea unor fonduri iraniene îngheţate de mulți ani la cererea SUA.

Curtea de apel din Luxemburg a stabilit că ”cererea americană pentru confiscarea de fonduri este inadmisibilă, conturile bancare în cauză nefiind confiscabile, potrivit legislaţiei”, transmite Agerpres.

Sursa citată precizează că în comunicatul Curții luxemburgheze se menționează că hotărârea care nu este definitivă, ea putând fi contestată. Desigur, Curtea Supremă a Luxemburgului, la care se judecă multe litigii economice importante, nu schimbă deciziile radical, așa cum se întâmplă uneori în procese din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

451
Tagurile:
SUA, Iran
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

128
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
Benjamin Netanyahu, Israel, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Parada gay

Olanda anunță sexul persoanelor nu va mai fi menționat pe buletin

97
(reînnoit 18:18 05.07.2020)
Mministrul Educaţiei şi Culturii din Olanda, Ingrid van Engelshoven, a anunțat Parlamentul printr-o scrisoare că în câțva ani menționarea sexului persoanelor nu va mai fi inclusă în cărțile de identitate ale cetățenilor acestei țări

BRUXELLES, 5 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul olandez Ingrid van Engelshoven a justificat scoaterea menţiunii cu privire la sexul persoanei de pe cărţile de identitate ale olandezilor prin aceea că precizarea sexului nu reprezintă o informaţie necesară.

Van Engelshoven a precizat că menţiunea cu privire la sex nu va mai exista “începând din 2024/2025” și că acest lucru are ca scop limitarea acolo unde este posibil a prezentării de informaţii care nu sunt necesare cu privire la sex, chiar dacă aceste informaţii vor fi în continuare incluse în paşapoarte.

“Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea, arătând astfel că scoaterea mențiunii la sexul persoanelor ar ca scop încurajarea transsexualității.

Cei cau au salutat propunerea au fost organizaţiile olandeze LGBTI care au spus că o veste excelentă pentru oamenii care au probleme zilnic din cauza acestor categorii de pe cartea de identitate, adică a celor care se cred de alt gen decât cel biologic.

97
Tematic
Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: fără ore de educaţie pro-gay în şcoli
Viceprimar din Belgia, forțat să demisioneze din cauza unei remarci despre gay
APCE vrea mariaje gay peste tot: delegația Moldovei a votat împotrivă
Trei pretendenți la "tronul" lui Merkel: o femeie, un gay și un conservator
Bomba zilei! Rareș Bogdan îl atacă pe Cioloș cu căsătoriile și adopțiile cuplurilor gay!

Загрузка...
Ludovic Orban

Știrea dimineții: sesizare oficială contra lui Orban - prin Procurorul general al României

0
”Infracțiunea fiind cu atât mai gravă, prin săvârșirea acesteia din calitatea de prim-ministru şi adresată publicului larg, adresaţi Procurorului general al României solicitarea de a sesiza Preşedintele ţări”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această dimineață va fi depusă o sesizare către președintele Senatului și către președintele Camerei Deputaților, prin care li se cere să se adreseze Procurorului general al României în cazul declarațiilor lui Orban de nerespectare a deciziilor CCR.

Acțiunea de făcută oficial de Asociația ”Mai Întâi România”, condusă de fostul deputat… PNL George Șerban.

În scrisoare fostul parlamentar explică și procedura care trebuie urmată în cazul lui Orban, ”să nu fie nicio ezitare, pe motiv de lipsa procedură”.

Iată ce se arată în sesizare: ”Ne adresăm dumneavoastră, urmare a gravității faptei săvârșite de Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, care folosind un post de televiziune, preluat de întreaga mass-media, a adresat cetăţenilor ţării cererea de a nu respecta Deciziile Curţii Constitutionale a României”.

”Infracțiunea fiind cu atât mai gravă, prin săvârșirea acesteia din calitatea de prim-ministru şi adresată publicului larg, vă solicităm ca, prin procedurile parlamentare şi prevederile Legii răspunderii ministeriale, să adresaţi Procurorului general al României solicitarea de a sesiza Preşedintele ţării, în vederea cererii de către Domnia Sa a începerii urmăririi penale împotriva făptuitorului Ludovic Orban, potrivit imunităţii de care beneficiază membrii guvernului, care nu au calitatea de parlamentar”.

Această constatare – cu detalierea articolelor de lege încălcare și a condițiilor agravante a făcut-o și Sputnik, într-o analiză anterioară.

Este de văzut acum care dintre cei doi șefi de Cameră – lideri PSD! – vor da curs acestei acțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Procuror General, sesizare, Ludovic Orban

Загрузка...