Sediul Comisiei Europene

UE va aloca partenerilor săi 15 miliarde de euro pentru combaterea COVID-19

76
(reînnoit 17:25 07.04.2020)
Uniunea Europeană va aloca peste 15 miliarde de euro drept ajutor pentru partenerii săi din întreaga lume, în special, țările din Africa, a anunțat șeful Comisiei Europene.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Uniunea Europeană va aloca partenerilor săi aproximativ 15 miliarde de euro drept sprijin în combaterea consecințelor pandemiei coronavirusului, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Отражение флага Евросоюза в окне одного из зданий в Брюсселе.
© Sputnik / Алексей Витвицкий

“E în interesul nostru să punem capăt coronavirusului în întreaga lume. Iată de ce UE garantează un ajutor de peste 15 miliarde de euro partenerilor noștri din întreaga lume”, a spus șeful Comisiei Europene într-un mesaj video.

Potrivit ei, acest sprijin va fi direcționat spre susținerea urgentă a sistemelor de sănătate, cât și spre stimularea economiei în perioada post-criză, păstrarea locurilor de muncă.

“UE este gata să coordoneze un răspuns puternic la pandemie”, a spus Ursula von der Leyen.

În special, ea a menționat că în următoarele săptămâni acest ajutor ar putea fi necesar țărilor din Africa.

“Trebuie să ne susținem partenerii. Africa s-ar putea confrunta peste câteva săptămâni cu niște probleme similare celor din Europa”, a spus oficialul european.

Mai devreme, Înaltul Reprezentat al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană se va concentra pe ajutorarea celor mai vulnerabile state, în primul rând, cele din Africa.

Potrivit ei, în Africa situația legată de pandemie ar  putea ieși rapid de sub control pentru că acolo nu există sisteme medicale precum cele din Europa. El a precizat, dacă în statele UE la 10 mii de locuitori revin în mediul 37 de medici, atunci în țările africane doar un medic. În Africa sunt mult mai puține locuri în spital și secții de reanimare decât în UE.

76
Tagurile:
Uniunea Europeană, coronavirus, Africa, Comisia Europeană
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Dr. Radu Toma: ”UE în Est” (II) - ”Un experiment ce nu trebuia urmat de nimeni”
Expert: Ce se va întâmpla cu UE după pandemie
UE intervine în favoarea IMM-urilor
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

94
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
94
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

69
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

69
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...