Produse, imagine simbol

Se poate transmite coronavirusul prin produse alimentare? - sfaturile unui expert rus

410
(reînnoit 16:52 23.04.2020)
Un specialist rus vorbeşte despre riscul infecţiei cu coronavirus prin alimente, oferind câteva recomandări despre cum să ne ferim să ne infectăm prin produsele alimentare.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit consilierului de la Uniunea Consumatorilor panrusă Roskontrol, teoretic oamenii pot fi infectați prin produse alimentare pe care le-a atins înainte o persoană bolnavă. Acesta a oferit şi câteva sfaturi cu privire la tratamentul adecvat al produselor alimentare, pentru a ne feri de infecţia cu coronavirus.

După cum explică specialiștii pe site-ul Roskontrol, deși infecția prin alimente este puțin probabilă, există totuşi o astfel de posibilitate. De exemplu, prin fructe și legume.

„Teoretic, dacă o persoană bolnavă strănută deasupra unui măr și mănânci acel măr imediat după aceea, există riscul [de a te infecta coronavirusul, n. ed.]. Dar, în practică, sunt puține șanse”, a asigurat organizația, care a sfătuit totuși ca fructele și legumele să fie spălate bine.

Produsele alimentare ambalate

Situația cu privire la produsele ambalate este similară. Experții spun că dacă virusul se află pe o cutie de iaurt sau o sticlă de apă, există posibilitatea reală ca o persoană care a atins-o şi apoi şi-a atins fața să contracteze infecţia, chiar dacă este o şansă slabă.

Specialiștii subliniază că coronavirusul nu se poate reproduce în alimente și moare după câteva ore. Din acest punct de vedere, carnea este sigură.

„Știm că coronavirusul, ca și alți viruși (spre deosebire de bacterii), nu se reproduce în alimente și moare rapid pe suprafața lor”, a declarat Andrei Mosov, consilier științific la Roskontrol, pe site-ul organizației, potrivit Sputnik France

Există mai multe puncte de vedere cu privire la durata în care coronavirusul poate rămâne pe o suprafață. Potrivit unui studiu realizat de Institutele Naționale de Sănătate (NIH) din Statele Unite, acesta supraviețuiește pe carton până la 24 de ore și până la două sau trei zile pe suprafețe din plastic și oțel inoxidabil. Roskontrol scrie că virusul rămâne activ pe suprafețele din plastic până la șapte ore.

410
Tagurile:
Alimente, coronavirus
Tematic
Franţa: vârful pandemiei încă nu a fost atins – cât va mai dura blocarea ţării, anunţ
Covid-19 în România: 360 de cazuri noi de îmbolnăviri
Coronavirus în Rusia: 1154 de noi cazuri de infectare și 11 decese
Putin i-a transmis o telegramă lui Boris Johnson
Și primarul l-a plâns: Un tânăr român a murit în Italia de COVID-19 - nu avea alte boli

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

59
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

83
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

83
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...