Coronavirus

Italia, ştiri pozitive: bătrânică de 103 ani a învins şi gripa spaniolă, şi COVID-19

209
(reînnoit 16:41 07.04.2020)
Din Italia vin şi veşti bune. Persoane în vârstă, chiar de peste 100 de ani, care au învins boala cauzată de coronavirus. Povestea unei bătrânici din nordul Italiei, care va împlini 104 ani în luna august şi care a supravieţuit gripei spaniole, dar şi coronavirusului.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik, Doina Crainic. Ada Zanusso este o bătrânică de 103 de ani, dintr-un azil pentru bătrâni din nord-vestul provinciei Biella, situat la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri vest de oraşul Milano. Ea a supravieţuit gripei spaniole din perioada 1918 – 1920, iar acum a învins şi COVID-19, potrivit cotidianului italian La Repubblica

Din nefericire, alţi 21 de rezidenţi din acelaşi azil au murit din cauza COVID-19. Bătrâna care a supravieţuit urmează să împlinească vârsta de 104 ani în luna august.

Unul dintre cei patru fii ai săi, Giampiero, care a ţinut legătura cu mama lui prin intermediul camerei video, a spus că Ada Zanusso „citeşte în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă şi vrea întotdeauna să ştie ce facem. Acum s-a recuperat bine”, a adăugat fiul ei.

Alte două bătrânici care au împlinit de curând vârsta de 103 ani s-au vindecat de COVID-19: Zhang Guangfen, din oraşul chinez Wuhan, şi o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, potrivit Daily Mail

209
Tagurile:
coronavirus, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1604)
Tematic
Italia avertizează: Uniunea Europeană ar putea să nu reziste epidemiei
Bătălia pe măşti: milioane de măşti, oprite în Franța -nu au mai ajuns în Italia și Spania
Italia are nevoie de muncitori români sezonieri - vrea să negocieze cu România
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

130
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

130
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

140
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

140
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...