European Parliament

Parlamentul European de la Strasbourg devine centru de depistare și consultanță COVID-19

79
(reînnoit 09:39 07.04.2020)
Clădirile Parlamentului European de la Strasbourg vor fi transformate în centru de depistare şi în centru de consultanţă COVID-19, potrivit unui anunț făcut de secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin

BRUXELLES, 7 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Lucrările Parlamentului European s-au mutat toate la Bruxelles unde oricum se lucrează mai mult de la distanță, iar clădirile instituției de la Strasbourg, unde avea loc o sesiune lunară criticată de altfel pentru costurile imense pe care le presupunea mutarea tuturor eurodeputaților, a staff-ului și a documentelor, au rămas neutilizate pentru că sesiunile din lunile martie şi aprilie nu au avut loc la Strasbourg din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează în mod deosebit regiunea Alsacia din Franţa.

În aceste condiții, s-a luat decizia ca aceste clădiri din Strasbourg să primească o utilizare medicală.

"Am făcut posibil împreună cu preşedintele David Sassoli ca Parlamentul European să transforme clădirile de la Strasbourg, pe perioada crizei, într-un centru de depistare şi consultanţă COVID-19", a declarat secretarul de stat francez într-un interviu acordat cotidianului regional Dernières Nouvelles d'Alsace

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, a declarat joi că "a pus la dispoziţia autorităţilor de la Bruxelles propriul nostru centru de îngrijire a pacienţilor şi o flotă de 100 de vehicule" şi este "gata să facă acelaşi lucru pentru centrele din Luxemburg şi Strasbourg, dacă este nevoie".

79
Tagurile:
Strasbourg, Parlamentul European, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

22
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

41
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

41
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...