Drapeaux devant le Parlement européen

Ungaria acuză UE pentru ”vânătoarea de vrăjitoare şi campania de denigrare”

191
(reînnoit 10:23 03.04.2020)
Un oficial al Guvernului ungar a acuzat ”vânătoarea de vrăjitoare şi campania de denigrare" desfășurate de Uniunea Europene împotriva noii legi adoptate de Budapesta ce acordă puteri sporite guvernului pentru a lupta cu epidemia de coronavirus.

BRUXELLES, 3 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Zoltan Kovacs, secretarul de stat ungar responsabil pentru comunicare şi relaţii internaţionale, a reacționat printr-un mesaj video postat pe Facebook la acuzațiile aduse din partea UE și a mai multor oficiali europeni la adresa legilor Ungariei menite a combate pandemia.

Kovacs a arătat că ori de câte ori Ungaria a ales "o cale în contradicţie cu cea a UE" în ultimii zece ani şi şi-a adaptat legile la propriile nevoi, "criticii ei autohtoni şi internaţionali au fost întotdeauna gata să reacţioneze".

Kovacs a calificat drept "scandalos" faptul că Ungaria este "din nou cea arătată cu degetul" tocmai când ţări din Europa de Vest şi de Sud sunt devastate de virus şi lumea asistă la "greşelile" făcute de guvernele lor în gestionarea crizei.

El a respins îngrijorările exprimate de preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen asupra măsurilor de urgenţă luate de Budapesta afirmând că sunt "un exemplu tipic al standardelor politice duble" aplicate Ungariei, susţinând că prim-ministrului Viktor Orban nu i-au fost conferite puteri mai mari prin legea de răspuns la epidemie decât cele de care se bucură preşedintele Franţei pe timp de pace.

"Cerem tuturor să se concentreze asupra protecţiei", a spus Kovacs. "Eforturile tuturor sunt necesare atât acasă, cât şi în străinătate", a notat el.
191
Tagurile:
UE, Ungaria
Tematic
Ministru italian cere intervenția UE afirmând că PIB-ul țării ar putea scădea cu 6 la sută
Radu Toma: ”UE în Est - importuri geoeconomice greşite de la Baltica la Marea Neagră”
Eficiența UE: materiale medicale licitate în comun vor întârzia câteva săptămâni
Apel al primarilor din șapte orașe europene către UE și guverne să se mobilizeze
”Fără consecințe”: Reacția Crimeii la criticile UE față de decretul lui Putin
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

120
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

120
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...
Donald Trump

YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik

132
YouTube a eliminate înregistrarea video a discursului lui Donald Trump, publicat de agenția Sputnik.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. YouTube a eliminat clipul agenției Sputnik cu discursul fostului președinte al SUA, Donald Trump. Compania Google și-a motivat acțiunea prin lipsa unui context necesar.

Într-un discurs rostit duminică în cadrul conferinței conservatoare CPAC în Orlando, politicianul a făcut din nou declarații despre falsificarea alegerilor din 2020.

Mai devreme Google a avertizat agenția că înregistrarea video încalcă regulile platformei, potrivit cărora un conținut potențial sensibil trebuie să fie marcat în mod corespunzător.

De asemenea, marți YouTube a eliminat un video similar publicat de RT. Postul de televiziune a fost informat că în imagini lipsește un context, care ar arăta că afirmațiile lui Trump reprezintă un “discurs de ură”, chiar dacă transmisiunea în direct nu a fost însoțită de comentarii.

RT a menționat că video similar, publicat de Reuters, The Independent, ABC și multe alte instituții media sunt accesibile în continuare. Potrivit serviciului de presă al Google, citat de RIA Novosti, politica YouTube interzice orice conținut în care se menționează erorile care au influențat rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, însă pentru anumite clipuri se admit excepții.

132
Tagurile:
Youtube, Donald Trump
Tematic
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

Загрузка...