Imigranți

ONU: Închiderea frontierelor din cauza COVID-19 pune în pericol migranții

197
Închiderea frontierelor din cauza pandemiei coronavirusului pune în pericol viața migranților, afirmă reprezentantul Direcției pentru America Centrală și Mexic a Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați, Sibylla Brodzinski

BUCUREȘTI, 31 mar – Sputnik. Închidererea frontierelor în contextul pandemiei coronavirusului a devenit o nouă amenințare pentru migranți și refugiați, a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul Direcției pentru America Centrală și Mexic a Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiați, Sibylla Brodzinski.

Potrivit organizației, peste 37 mii de persoane pe zi sunt nevoite să fugă din țările lor pentru a se salva de conflictele militare, persecuțiile politice și grupările criminale. Pentru aceștia închiderea frontierelor, în contextul pandemiei COVID-19, reprezintă un pericol pentru viețile lor.

“Îndemnul mondial “Stați acasă” a devenit o mantra pe care o ascultăm cu toții, însă pentru refugiați a rămâne acasă nu e o variantă, nimeni nu vrea să fie un refugiat; dacă au fugit, au făcut-o pentru a-și salva viețile”, a declarat Brodzinski.

Potrivit ei, toate statele au dreptul și obligația de a-și proteja populația de pandemie. Însă apariția noului coronavirus nu a dus la oprirea războaielor, conflictelor și persecuțiilor. În legătură cu acest fapt, Brodzinski îndeamnă ca măsurile luate de guverne „pentru salvarea populației să nu ducă la închiderea căilor de solicitare a azilului”.

În același timp, potrivit informațiilor ei, în prezent nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus printre persoanele care și-au cerut azil politic în America Latină.

În opinia directorului pentru cele două Americii al organizației Amnesty International, Erika Guevara Rosas, există alternative la care autoritățile ar putea recurge pentru asigurarea sosirii acestor oameni. Spre exemplu, să efectueze examinări medicale, să introducă măsuri de carantină sau izolare temporară. În același timp, este important să se accentueze că noul coronavirus nu este un produs al fluxurilor migratorii. Mut mai important este, potrivit lui, ca pandemia să nu devină o justificare a discriminării oamenilor și stigmatizării lor drept purtători ai virusului.

Miriam González, colaboratoarea a Institutului pentru problemele femeilor-migrante în America Centrală, migranții și persoanele care solicită azil, pe lângă discriminare și xenofobie, se confruntă cu o vulnerabilitate în perioada pandemiei.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat o pandemie de coronavirus COVID-19. Potrivit ultimelor date ale OMS, numărul total al persoanelor infectate la nivel mondial a ajuns la peste 690 mii de persoane, dintre care peste 33 mii au decedat.

197
Tagurile:
Migranți, refugiați
Tematic
Globaliștii se răzbună pe Salvini: va fi judecat pentru că a oprit imigranții!
Românii din UK post-Brexit, moment istoric: schimbări uriaşe, noul sistem de imigraţie
Marea Britanie introduce un nou sistem de IMIGRAȚIE după Brexit, mult mai restrictiv
Țările din UE refuză în unanimitate să accepte imigranți din cauza coronavirusului
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

51
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

376
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

376
Tagurile:
Benjamin Netanyahu, Israel, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

0
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...