Coronavirus

Declarația fulminantă care peste cap teoria Coronavirus și contestă măsurile radicale

40146
(reînnoit 07:57 31.03.2020)
Profesor german: ”Aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decât o nălucire. Le consider caraghioase, absurde și direct primejdioase”.

BUCUREȘTI, 31 martie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe internet fac senzație mai multe articole, declarații, reportaje, dezvăluiri ale unor personalități care contestă atât periculozitatea COVOD-19, cât și măsurile luate de diverse state. Și, de multe ori, nu e vorba doar de ziariști sau simpli internauți, ci chiar de specialiști de prim rang în domeniul medicinei – sau chiar de epidemiologi.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă profesorul german Sucharit Bhakdi, specialist in boli infecțioase și microbiologie, profesor Emerit al Universității Johannes-Gutenberg din Mainz și Director al Institutului de Microbiologie și Igienă Medicală.

Iată interviul, postat și tradus de publicistul Marius Mioc din SUA.

Domnule prof. dr. Sucharit Bhakdi, sunteți specialist în boli infecțioase și microbiologie. Sunteți unul dintre cel mai des citați oameni de știință din cercetarea medicală a Germaniei. Azi vom vorbi despre coronavirus. Acest virus împraștie frica în lume. Și in Germania, starea de urgență a impus restricții severe. Ce sunt coronavirușii?

Sucharit Bhakdi: Acești viruși există cu animalele și oamenii pe întreaga planetă. Sunt o familie numeroasă. Ei pricinuiesc multe boli mărunte, des întâlnite, ale căilor respiratorii. Cel mai adesea, infecțiile rămân nonclinice, fără simptome. Probleme grave apar aproape numai la pacienți bătrâni, cu alte boli cronice, mai ales de plămâni și de inimă.

Acum însă a apărut un nou membru, care împrăștie frica în lume. De ce? Noul COVID-19 a apărut în China și s-a răspândit repede. Pare să producă un neașteptat de mare număr de morți. Am văzut rapoarte alarmiste, care corespundeau cu cele din China. Trebuie însă arătat că în marea majoritate a focarelor din alte parți ale lumii, rata mortalității aparente se dovedește mult mai mica. Asemenea rate înalte, precum 4, 5 sau 6% n-au fost atinse. De pildă, in Coreea de Sud mortalitatea aparentă a fost de 1%.

Reporter: Cum adică rata de mortalitate 'aparentă'?

Sucharit Bhakdi: Când pacienții au în același timp mai multe boli, un agent infecțios nu trebuie considerat singurul răspunzător pentru un deznodământ mortal. Asta s-a întâmplat cu COVID-19, dar asemenea concluzie e falsă și creează primejdia neglijării altor factori importanți. Rate diferite de mortalitate pot fi cauzate de situații locale diferite. De pildă, ce are în comun nordul Italiei cu China? Răspuns: poluarea intensă a aerului. Este cea mai ridicată din lume. Nordul Italiei este China Europei. Plămânii locuitorilor de aici au fost atacați timp de zeci de ani și din cauza acestui motiv situația nu este comparabilă cu alte zone.

Reporter: Referitor la Germania: virusul s-a răspândit și la noi.

Sucharit Bhakdi: Da, se răspândește și în Germania. Ca urmare, acum avem destule date să evaluam adevărata primejdie a virusului în țara noastră.

Reporter: Asta au făcut experții și politicienii germani. A fost declarat cel mai ridicat nivel de alertă și au fost luate masuri preventive extreme.

Sucharit Bhakdi: Da, și asta este o mare tragedie, pentru că toate aceste masuri sunt fără rost. În primul rând, întrebărilor importante li s-a răspuns. Prima întrebare: poate acest virus să provoace boala serioasă la tineri și să omoare pacienți care n-au alte boli? (Asta l-ar face diferit de celelalte virusuri din grupa corona.) Răspunsul e limpede: NU. Avem 10.000 de infecții raportate (până la dată de 18 martie 2020 n.n.). 99,5% au simptome ușoare sau nu au deloc. Aici mai putem vedea că este greșit și primejdios să vorbim despre 10.000 de 'pacienți'. Ei nu sunt bolnavi cu adevărat. 'Infecție' nu este același lucru cu 'boală'. Doar 50-60 au fost cu adevărat bolnavi și 30 au murit până azi, în 30 de zile. Avem o mortalitate aparentă a COVID-19 de un caz pe zi până acum.

În cel mai rău scenariu (care trebuie prevenit, conform autorităților), vom avea 1 milion de cazuri și probabil 3.000 de morți în 100 de zile. Asta înseamnă 30 de morți pe zi. Scopul este să se evite acest 'scenariu cel mai rău'.

Reporter: Toate măsurile actuale urmăresc să încetinească răspândirea virusului, pentru a salva vieți.

Sucharit Bhakdi: Da, dar noi deja analizăm scenariul cel mai rău – cu 30 de morți zilnic. Si 30 de morți pe zi poate părea foarte mult, dar trebuie să ne gândim că aici, în Germania, zilnic mor 2.200 de persoane de peste 65 de ani. Trebuie să ne gândim că unii dintre aceștia au coronaviruși. Nu se știe câți. Putem presupune ca 1% (ceea ce, desigur, e prea puțin). Asta înseamnă 22 pe zi, purtători normali de coronaviruși. Și aceștia mor în fiecare zi. Singura diferență este că noi nu vorbim despre 'morți cauzate de coronavirus', pentru că știm că acești viruși nu sunt principala cauză a morții.

Așadar, ce facem acum, în acest scenariu, e să prevenim că acești 22 să nu fie înlocuiți de 30 de pacienți cu COVID-19. Asta e ceea ce se întâmplă acum. Ne e teama ca acei 1 milion de infectați ne vor da 30 de morți pe zi în următoarele 100 de zile, dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau 100 de pacienți pozitivi cu alți viruși din grupa coronavirușilor mor zilnic. Au fost luate măsuri extreme pentru a evita apariția COVID-19 în locul altor viruși din grupa coronavirușilor.

Reporter: Ce credeți despre toate aceste masuri?

Sucharit Bhakdi: Le consider caraghioase, absurde și direct primejdioase. Concetățenii noștri mai bătrâni au tot dreptul să fie făcute eforturi ca ei să nu se afle printre cei 2.200 care pleacă zilnic în ultima călătorie. Contactele sociale și evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul – toate acestea îi ajută să-și prelungească șederea pe Pământ. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată (prin izolare. n.n.).

Apoi, impactul groaznic asupra economiei amenință existența a nenumărate persoane. Urmările asupra îngrijirii medicale sunt profunde. Deja serviciile către pacienții aflați în nevoie s-au redus, operații au fost anulate, clinicile medicale s-au golit, personalul medical s-a redus. Toate acestea vor avea un impact rău asupra întregii societăți.

Pot doar să zic că toate aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decât o nălucire”.

Iată și biografia impresionată a profesorului german

Menționăm că profesorul Sucharit Bhakdi i-a transmis ieri o scrisoare cancelarului Angela Merkel, în care și-a exprimat îngrijorarea față de toate consecințele socio-economice ”cu adevărat de neprevăzut ale acestor măsuri drastice de carantină care sunt aplicate în mare parte din Europa și care sunt de asemenea practicate deja pe scară mare în Germania”.

”Dorința mea este de a discuta critic – și cu precauția necesară – avantajele și dezavantajele restrângerii vieții publice și consecințele pe termen lung care decurg de aici”, i-a scris profesorul cancelarului german.

În acest scop profesorul a adresat cinci întrebări pe care le vom comenta într-un alt text.

Mai jos vedeți și materialul video – interviul cu profesorul Sucharit Bhakdi. Transcriptul a fost inițial preluat de Lumea Justiției, care duce o campanie puternică pentru prezentarea unor teorii alternative la varianta mainstream legată de coronavirus și de pandemie.

Așa cum am arătat într-un articol anterior, NU susținem nerespectarea măsurilor luate de autorități. Dar discutarea deschisă a unor opinii ale unor specialiști, diferită de cele mainstream, este nu doar firească și democratică, dar poate duce la liniștirea unei societăți asaltată de măsuri radicale și vești ”cutremurătoare”.

40146
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Criza Coronavirus: Informația ESENȚIALĂ despre care autoritățile române NU au spus NIMIC!
Covid-19 în România: încă 13 noi decese – persoane între 40 și 80
Nou bilanţ în Franţa: 400 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore
Vladimir Putin

Putin a discutat cu omologul său finlandez

5
(reînnoit 18:33 27.05.2020)
Președintele rus, Vladimir Putin, omologul său finlandez, Sauli Niinistö, au discutat despre agenda interațională, regională, cooperarea economică și combaterea pandemiei COVID-19.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Finlandei, Sauli Niinistö, au purtat o discuție telefonică în care au abordat subiecte legate de proiecte investiționale, agenda internațională și regională, inclusiv problema arctică, anunță serviciul de presă a Kremlinului.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

„A fost făcut un schimb de opinii cu privire la agenda internațională și regională, inclusiv problema arctică. S-a convenit asupra continuării contactelor la diverse nivele”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Totodată, cei doi lideri au discutat despre problemele actuale ale dezvoltării relațiilor prietenoase ruso-finlandeze. Se menționează că un interes deosebit a fost acordat situației cooperării economice și comerciale bilaterale, realizarea unor proiecte investiționale comune.

Părțile au abordat și problema pandemiei de coronavirus, în special, despre cooperarea între instituțiile de profil din cele două state.

“În cadrul discuție a fost menționată cooperarea utilă dintre instituțiile de profil din Rusia și Finlanda în problema combaterii coronavirusului”, informează Kremlinul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Finlanda, Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a cerut sprijinirea comerțului cu produse agricole
Putin a anunțat data organizării Paradei Victoriei la Moscova
Putin: Rusia a depășit vârful pandemiei

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!

296
”Dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”

BUCUREȘTI, 27 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Exact acum 1 an președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat și încarcerat, în urma unui proces și a unei decizii controversate. Iată azi Dragnea mai primește o veste proastă, a  pierdut un proces la Tribunalul UE.

Concret, e vorba de o acțiune deschisă de Dragnea, o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, în baza unor cercetări OLAF.

Astfel, în 2017, după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, acesta cerut clarificări și a făcut o serie de solicitări către OLAF. Dar, surpriză, OLAF nu a acceptat, în ciuda pretențiilor de transparență.

Ca atare, Liviu Dragnea s-a adresat Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, răspunsul nu a fost favorabil, iar fostul lider a atacat acel răspuns la Tribunalul UE.

Dragnea a reclamat o încălcare a regulamentelor europene şi faptul că i-a fost afectat dreptul la apărare și că nu i-a fost acordată prezumpția de nevinovăție şi – atenție - că nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF!

Dar, Tribunalul UE a respins acțiunea.

Acum vine bomba: în decizia de azi a Tribunalului UE se arată că ”dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”!

Deci, cine poate verifica OLAF? Se pare că nimeni! Asta e democrația UE! Reamintim că Dragnea NU apare în acționariatul TelDrum, iar în privința beneficiilor pe care acesta le-ar fi avut de pe urma activității firmei NU a fost dată încă o decizie definitivă a vreunei instanțe.

De asemenea, conform Mediafax, judecătorii Tribunalului UE precizează că Liviu Dragnea ”nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile”!

Reamintim că, în baza acestei anchete a OLAF, Liviu Dragnea, principal om politic al acelei perioade, a fost călcat în picioare de presă, ducând la o prăbușire în sondaje a sa și a PSD. Dar, iată, UE nu consideră că respectiva anchetă poate fi verificată și nici dreptul lui Dragnea – inclusiv la imagine – a fost încălcat! Europa…

Iată și decizia Tribunalului UE

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

296
Tagurile:
Europa, lovitură, condamnare, Liviu Dragnea

Загрузка...
Guvernul Orban

Acuzația cea mai gravă la adresa Guvernului este necesară urgent replica… sau demiterea!

0
Aceasta este principala problemă acum – și e legată și de posibilitatea unei eventuale alte crize sanitare, care ar prinde România și românii fără resursele pe care le aveau la începutul anului.

BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Partidul Social Democrat lansează o acuzație – poate cea mai gravă în momentul actual: liberalii NU au niciun plan de relansare a economiei! Ori, aceasta este principala problemă acum – și e legată și de posibilitatea unei eventuale alte crize sanitare, care ar prinde România și românii fără resursele pe care le aveau la începutul anului.

”PNL minte! Nu are pregătit niciun plan de relansare economică!”, acuză PSD, care argumentează chiar prin reuniunea Cabinetului Orban, unde concluzia unanimă este că ”au nevoie de o nouă ședință pentru a discuta măsurile de relaxare așteptate de români și de firmele românești după 1 iunie”.

Adică, azi doar au lecturat, traduce PSD, arătând că, de fapt, ”aceasta este guvernarea PNL care anunță de două luni și jumătate că planul de relansare al economiei este aproape gata”.

”Iohannis, Orban și Cîțu nu au avut nicio secundă vreun plan – în afară de acela de a-i minți cu premeditare pe români!”, acuză PSD, atrăgând atenția că astăzi, ”cel puțin 130.000 de companii nu ştiu dacă își vor relua activitatea şi nici ce vor face cu angajații care ies din șomaj tehnic”.

Deci, concluzia PSD este că Guvernul Orban ”nu poate sau nu vrea să înțeleagă gravitatea situației”, iar preocuparea lor este numai cum ”să facă bani din a întreține frica de COVID-19”.

Ori, asta duce la două alternative: fie PNL răspunde provocării și prezintă planul concret de relansare economică – NU vorbe și contraatacuri politice! –  fie PSD și celelalte forțe sunt OBLIGATE să dea jos, prin moțiune de urgență, Guvernul Orban  - și să-l înlocuiască imediat cu un guvern care are un plan serios. Situația economică de anunță gravă, iar o întârziere a punerii în aplicare a unor măsuri este condamnabilă!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Acuzație, Guvernul Orban
Tematic
Guvernul pierde sprijinul sindicatelor: ”gest cinic și sinucigaș, condamnă la sărăcie”
Liderul UDMR: Guvernul Orban ar trebui schimbat, dar mai sunt șase luni până la alegeri
Marius Tucă aruncă nucleara: Guvernul Orban va fi dat jos prin moţiune de cenzură

Загрузка...