Coronavirus în Marea Britanie

Marea Britanie va rămâne parţial blocată timp de 6 luni oficial din Sănătate

12385
(reînnoit 07:08 30.03.2020)
Marii Britanii i-ar putea lua aproximativ șase luni pentru a stabili dacă va putea relaxa măsurile de blocare parțială a ţării pentru contracararea răspândirii coronavirusului, a declarat duminică şeful adjunct al autorităţii naţionale de sănătate publică, Jenny Harries

BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik, Doina Crainic. Harries a estimat că numărul de infecții cu coronavirus ar putea ajunge la un vârf în cel mult 12 săptămâni. Autoritățile medicale vor stabili după trei săptămâni dacă măsurile restrictive au avut impact în sensul coborârii curbei infecției.

„Cred că [vor fi] trei săptămâni pentru revizuire, două sau trei luni pentru a vedea dacă l-am învins și aproximativ trei-șase luni în mod ideal (...) pentru a vedea în ce moment putem reveni la normal. Și este posibil să dureze mai mult decât atât”, a spus Harries reporterilor, citat Sputnik News

Jenny Harries a avertizat că, dacă distanțarea socială se va dovedi eficientă, ar fi periculos să se revină brusc la stilul normal de viaţă.

„Dacă ne vom opri, toate eforturile noastre vor fi irosite și ar putea urma un al doilea vârf (…). Trebuie să menținem această direcție și, treptat, sperăm că vom putea ajusta unele măsuri de distanțare socială”, a explicat oficialul din Sănătate.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la 19.522 și un total de 1.228 de pacienți au murit din cauza complicațiilor legate de coronavirus.

12385
Tagurile:
Sănătate, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1591)
Tematic
UK: Prințul Charles, testat pozitiv la coronavirus
Românii din UK, atenţie la ţeparii care profită de coronavirus: fraude de peste 800.000 £
Vremea în Marea Britanie – cum va fi luna martie: perioadele când ninge din nou în UK
Panică în UK: Supermarketurile, luate cu asalt, în ciuda raţionalizării alimentelor -VIDEO
Lovitură pentru românii care lucrează în UK: taxă de 624 de lire pe an
Maria Zaharova

Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”

42
SUA au inventat noțiunea de “teroriști interni” pentru a eticheta persoanele publice și politice care se opune mainstreamului, a declarat Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Numindu-și cetățenii “teroriști interni”, SUA au inventat un nou termin pentru a eticheta persoanele publice care se opun mainstream-ului, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Aș vrea să ne amintim cu această ocazie cum Themis americană este dură în raport cu proprii cetățeni, care se implică în politică”, a spus ea.  Ea a reamintit campania din SUA pentru “căutarea și penalizarea celor implicați în pretins imixtiune a Rusiei în alegerile americane”. Zaharova a remarcat că în cele din urmă “nu au fost identificate niciun fel de probe”.

Ea a adăugat că “un punct culminant a devenit campania masivă a serviciilor speciale de persecutare a participanților la așa-numitul asalt al Capitoliului pe 6 ianuarie și alte persoane care nu sunt de acord cu victoria lui Biden, cărora administrația și presa afiliată ei le-au atribuit eticheta de teroriști interni”.

“Cum vi se pare? A fost un inventat un nou termin pentru etichetarea personalități publice și politice, care se opun mainstreamului”, a adăugat ea.

42
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2

Загрузка...
Paris, Turnul Eiffel

Parisul va intra din nou în lockdown?

208
(reînnoit 16:18 26.02.2021)
Prim-viceprimarul Parisului a anunțat intenția primăriei de a bloca din nou capitala pentru o perioadă de trei săptămâni. Cum argumentează o astfel de decizie şi ce măsuri ar putea fi introduse.

BUCUREŞTI, 26 feb – Sputnik. Primarul Parisului va propune guvernului o închidere de trei săptămâni a capitalei pentru ca, ulterior, la sfârşitul intervalului, să avem „perspectiva de a redeschide totul”, inclusiv baruri, restaurante și localuri culturale, a afirmat prim-viceprimarul Emmanuel Grégoire joi, 25 februarie, pentru France info.

Potrivit acestuia, măsura ar fi mai bună decât închiderea la sfârșit de săptămână, măsură „foarte restrictivă în ceea ce privește impactul asupra societății și nu foarte eficientă din punct de vedere al sănătății”. Astfel, prim-viceprimarul preferă „simpla închidere” a Parisului, astfel încât să existe „perspectiva redeschiderii tuturor [afacerilor] după trei săptămâni”, menținându-se în același timp măsurile de protecție a sănătății.

„Nu ne putem forța să trăim luni de zile într-o semi-închisoare. Acum trebuie luate decizii curajoase”, a declarat viceprimarul Anne Hidalgo după anunțul prim-ministrului Jean Castex privind plasarea sub „supraveghere întărită” a Parisului, precum şi a altor 19 departamente, în contextul creșterii numărului de infectări.

Aceste teritorii ar putea fi supuse unor măsuri de izolare locale, după „consultări cu aleșii”, începând cu weekendul din 6 martie, dacă situația continuă să se deterioreze, a adăugat Castex.

Dacă metoda guvernului de a iniția dialogul între prefecți și aleși locali „este corectă”, Emmanuel Grégoire consideră că „situația actuală, care pare de genul «să aşteptăm şi să vedem», este cea mai neeficientă, deoarece acestea sunt jumătăți de măsură cu rezultate proaste”, a mai spus prim-viceprimarul, citat de Sputnik France

Primăria, de asemenea favorabilă „unei reveniri la telemuncă în mod obligatoriu” și unor măsuri „ţintite, luate cu discernământ și cu durată limitată” în ceea ce priveşte comercianții, intenționează să transmită guvernului propunerile sale la începutul săptămânii viitoare, după discuţii în weekend cu Agenția Regională de Sănătate (ARS) și cu poliţia.

Viceprimarul responsabil cu sănătatea Anne Souyris (EELV) a declarat pentru AFP să se teme de o „explozie a numărului” de cazuri de Covid-19 în capitală odată cu începutul anului școlar luni și cu răspândirea variantei britanice, în timp ce rata incidenței este deja peste pragul maxim de alertă.

208
Tagurile:
coronavirus, Franța, Paris
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1591)
Tematic
Franța respinge intenția Washingtonului de a crea o alianță SUA-UE împotriva Chinei
Când permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Franța
Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019

Загрузка...
Vaccin împotriva noului coronavirus

Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

0
Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale informează că astăzi, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V" a fost autorizat.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. "Sputnik V", vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, a fost autorizat în Republica Moldova. Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

AMDM informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației. De precizat, primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie.

Ministerul Sănătății a primit notificarea de la platforma COVAX pentru livrarea a 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud. Potrivit consultantului în comunicare a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, cele peste 14 mii de doze de vaccin care ar urma să ajungă în țară vor fi distribuite gratuit prin intermediul platformei COVAX și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platformă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
În Muntenegru a ajuns prima partidă Sputnik V din Rusia
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"

Загрузка...