Coronavirus în Franța: Noi decizii privind izolarea, anunțate de Philippe

314
Izolarea din cauza răspândirii noului coronavirus poate dura câteva săptămâni în Franța, a anunțat luni premierul Édouard Philippe.

BUCUREȘTI, 24 mart - Sputnik. Șeful guvernului francez a anunțat luni, 23 martie, noi decizii cu privire la izolarea legată de pandemia Covid-19. Potrivit acestuia, timpul de izolare ar putea dura „câteva săptămâni în plus”.

„Mulți dintre concetățenii noștri ar dori să se întoarcă la vremea anterioară, ora normală, dar nu este pentru ziua de mâine”, a adăugat Édouard Philippe, vorbind pe TF1.

De asemenea, el a dat asigurări că autoritățile nu vor ezita să "ia măsuri de stare de asediu în cazul în care situația sanitară o va impune".

Noi restricții

Franța introduce noi restricții pentru combaterea epidemiei, inclusiv limitarea ieșirilor la un kilometru de acasă și pentru maxim o oră, precum și închiderea piețelor alimentare în aer liber, cu excepția unor derogări, a declarat Philippe.

"Plecând la plimbare cu copiii sau pentru a face sport, aceasta trebuie să fie pe o rază de un kilometru de la locuința Dvs și cel mult, timp de o oră, și, evident, singuri, și o dată pe zi", a detaliat el.

În ceea ce privește închiderea piețelor, prefecții, la consultarea primarilor, vor decide anumite excepții și vor renunța la această interdicție atunci când piața, în unele localități, este singura modalitate de a avea „acces la produse proaspete”, a declarat premierul.

Sancțiuni înăsprite

De asemenea, potrivit șefului guvernului, sancțiunile impuse celor care nu respectă măsurile restrictive vor fi înăsprite.

Astfel, amenda sumă forfetară de 135 de euro va creaște la 1.500 de euro în cazul unei infracțiuni repetate în termen de 15 zile, iar „patru încălcări în termen de 30 de zile” poate fi în valoare de „3.700 de euro amendă și maximum șase luni de închisoare”, a mai spus Philippe.

Solidaritate națională

De asemenea, premierul a cerut „un efort de solidaritate națională” față de persoanele în vârstă pentru în fața crizei coronavirusului.

„În mod evident, putem cere multe lucruri din partea statului”, dar „este, de asemenea, necesar ca fiecare dintre noi să putem participa la acest efort de solidaritate națională pentru a-i ajuta pe cei mai vârstnici, deci cei mai fragili, să treacă de această etapă”, a spus el.
314
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1408)
Summitul NATO la Bruxelles

Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră

7
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a încemnat la consolidarea prezenței militare a alianței în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Miniștrii de Externe ale statele NATO vor discuta miercuri, în cadrul unei conferințe video, cu participarea miniștrilor Georgiei și Ucrainei, despre activitatea alianței în Marea Neagră, a anunțat secretarul de stat al NATO, Jens Stoltenberg.

“Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru NATO, pentru toții membrii. De asemenea, cooperăm foarte strâns cu doi parteneri din această regiune – Georgia și Ucraina”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de “nerespectarea integrității teritoriale a Ucrainei și Georgiei”, remarcând “consolidarea prezenței militare rusești în Crimeea”.

“Trebuie să ne consolidăm în continuare prezența în regiune” a spus secretarul de stat al alianței.

Stoltenberg a susținut conferința de presă la Bruxelles în ajunul Consiliului Alianței Nord-Atlantice la nivel de miniștrii de Externe, care se va desfășura pe 1-2 decembrie în regim de conferință video.

7
Tagurile:
Rusia, Marea Neagră, Jens Stoltenberg, NATO
Tematic
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

Загрузка...
Proteste la Londra

VIDEO: Proteste anti-lockdown la Londra: ciocniri cu Poliţia

31
În weekend s-a desfăşurat un protest amplu la Londra, având loc şi ciocniri cu forţele de ordine. Peste 150 de persoane au fost arestate, poliţia spunând că protestele sunt „ilegale” și pot răspândi coronavirusul.

BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik. Sâmbătă după-amiază un număr mare de oameni au demonstrat în centrul Londrei, scandând „libertate” și cauzând întreruperea traficului. Potrivit Poliţiei Metropolitane, au fost făcute 155 de arestări pentru încălcarea reglementărilor cu privire la pandemia de coronavirus, informează The Guardian

De asemenea, poliţiştii au interceptat autocare care transportau grupuri de manifestanți la Londra, iar persoanele care nu s-au întors au fost arestate sau amendate. Manifestanţii au strigat către forţele de ordine „Să vă fie rușine!”

Pe Regent Street traficul a fost întrerupt temporar, în timp ce ofițerii au încercat să încătușeze oameni în mijlocul drumului.

„Vă rugăm să vă asigurați accesul la rețelele de socializare pe parcursul zilei, deoarece trebuie să reacționăm în funcție de circumstanțe”, a anunțat StandUpX, un grup anti-lockdown, într-un pliant publicat on-line.

„Aduceți oale, tigăi, fluiere, goarne și orice puteți pentru a vă face auziți”, au cerut organizatorii.

„Incompetența și autoritarismul arătat de Poliția Metropolitană sunt uluitoare. Dreptul la protest este fundamentul oricărei democrații. Pentru mine este clar că există o încercare deliberată de a diminua acest drept și de a denatura legea”, a spus unul dintre protestatari.

„Fără libertate, fără voce”, „Masca afectează sistemul imunitar”, „Libertate, nu frică”, „Nu vaccinurilor obligatorii” sunt câteva dintre mesajele de pe bannerele purtate de protestatari.

Au avut loc ciocniri între poliţie şi protestatari când poliția a ordonat dispersarea mulțimii, avertizând manifestanţii că încalcă regulile de distanțare socială și de purtare a măştii. În imaginile video se vede cum ofițerii au folosit bastoane, în timp ce protestatarii au aruncat cu sticle.

31
Tagurile:
Londra, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1408)
Tematic
La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
Contra restricțiilor și lockdown-ului: Europa e cuprinsă de proteste
VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate
Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO
Fum, flăcări, vitrine distruse: protestele din Paris - Foto

Загрузка...