Ungarns Regierungschef Viktor Orban

Viktor Orban: Ungaria luptă împotriva coronavirusului pe patru fronturi

511
(reînnoit 18:15 23.03.2020)
Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că Guvernul de la Budapesta şi-a organizat răspunsul faţă de epidemia de coronavirus ţinând cont de aspectele politice, medicale, economice şi militare ale acesteia.

BRUXELLES, 23 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Viktor Orban a descris într-o conferință de presă cum se desfășoară lupta împotriva coronavirusului în Ungaria.

''Trebuie să reuşim pe patru fronturi simultan'', a spus premierul ungar la o conferinţă de presă online a grupului operativ de coordonare a acţiunilor împotriva epidemiei.

Epidemia în Ungaria ''se apropie în salturi'' către stadiul de infecţie în masă, a avertizat Viktor Orban, după ce azi dimineaţă au fost confirmate în această ţară 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul lor total a ajuns la 167.

De asemenea, Orban a anunțat astăzi că guvernul ungar va extinde măsurile de ajutor destinate să ajute proprietarii de mici companii să facă faţă crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

Astfel, peste 80.000 de antreprenori privaţi vor primi o scutire de la plata taxelor şi contribuţiilor sociale până după criză, precum şi companiile de media care suferă de pe urma scăderii veniturilor din publicitate, a anunţat Viktor Orban.

Premierul ungar a adăugat că evacuările şi executările silite vor fi suspendate, iar indemnizaţiile de maternitate vor fi prelungite până după epidemie.

Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat încă de săptămâna trecută unele măsuri destinate sprijinirii economiei, precum facilităţi fiscale pentru micile afaceri şi suspendarea plăţii ratelor la credite până la finele anului, atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.

La rândul său, ministrul de Finanţe a spus săptămâna trecută că economia Ungariei îşi va reveni foarte lent după lovitura provocată de pandemia de coronavirus.

511
Tagurile:
coronavirus, Ungaria, Viktor Orban
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Tematic
Dramă în Spania – 462 noi decedaţi, peste 4.500 de cazuri noi - „Suntem în război”
Sesiune extraordinară a Parlamentului European dedicată crizei coronavirusului
Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

33
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

55
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

55
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...