Aurobuz

Fără transport public în Londra primarul s-a adresat locuitorilor

2007
(reînnoit 18:23 19.03.2020)
Locuitorii Londrei trebuie să renunțe la transportul public, spune primarul capitalei britanice într-un mesaj adresat londonezilor.

BUCUREȘTI, 19 mar – Sputnik. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a rugat locuitorii capitalei britanice să renunțe la călătoriile în transportul public din cauza răspândirii coronavirusului.

„Oamenii nu trebuie să călătorească sub orice pretext, cu excepția acelor cazuri când există o necesitate stringentă. Londonezii trebuie să evite orice contacte sociale care nu sunt vitale. Acest lucru presupune că oamenii trebuie să renunțe la rețelele de transport public dacă nu există nicio urgență”, se spune în declarația primarului.

Potrivit lui, rețeaua transporturilor trebuie eliberată pentru cei care se luptă cu coronavirusul și asigură viața orașului.

„Cei care se află pe linia întâi, precum și cei care asigură securitatea londonezilor, livrarea produselor și mărfurilor de primă necesitate, trebuie să aibă posibilitatea să-și îndeplinească datoria”, a declarat Khan.

2007
Tagurile:
Marea Britanie, coronavirus, Londra
Tematic
Coronavirus în Marea Britanie: până la 7,9 milioane de infectați - oficiali de la sănătate
Meteo pentru Marea Britanie: ninsori din nou – prognoza pe 5 zile şi vremea de Paşti
Coronavirus în Marea Britanie: se închid școlile, universităţile şi creşele
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

41
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

41
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...
Сухогруз

Cargobot, naufragiat în Marea Neagră: 5 persoane salvate, 4 morți

76
(reînnoit 16:20 17.01.2021)
La bordul cargobotului rusesc, naufragiat în Marea Neagră, se aflau 12 persoane, dintre care 2 cetățeni ruși, iar restul – ucraineni.

Un cargobot în Marea Bering
© Sputnik / Владимир Вяткин
BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. La bordul cargobotului “Arvin, naufragiat duminică în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, se aflau 15 persoane, dintre care doi sunt cetățeni ai Rusiei, iar 13 - ai Ucrainei. Vasul aparține companiei ucrainene "Tesoro Marine".

Ministerul Apărării al Turciei a anunțat că a expediat o fregată în zona operațiunii de salvare, la locul naufragierii cargobotului în Marea Neagră.

“Pentru susținerea operațiunii de căutare și salvare, în zona Bartin, unde a naufragiat cargobotul rusesc, a fost expediată o fregată”, se menționează în comunicatul autorităților turce.

Potrivit ultimelor informații, s-a reușit salvarea a cinci persoane, alte patru au decedat.

76
Tagurile:
Marea Neagră
Tematic
Un cargobot, transportând 3500 de maşini Nissan, a luat foc în Pacific. VIDEO
Navele cargo care ard în Marea Neagră: Video postat de autorități
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

Загрузка...