Emmanuel Macron

„Suntem în război”: Macron anunță izolare totală timp de 15 zile și mobilizează armata

3532
În discursul său de luni seara, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o restricție strictă la călătorie timp de cel puțin 15 zile de marți ora 12.00, sub pedeapsa de sancțiuni.

BUCUREȘTI, 17 mart - Sputnik. Președintele Franței, într-o adresare către națiune pe 16 martie, a anunțat noi măsuri pentru a proteja populația împotriva noului coronavirus, decesele în urma căruia sunt în continuă creștere. Emmanuel Macron a optat în special pentru izolare totală.

"Am decis să consolidăm în continuare măsurile pentru a reduce călătoriile și contactele noastre la minim", a spus el.

Din 17 martie la prânz și cel puțin timp de 15 zile, călătoriile vor fi foarte reduse pe întreg teritoriul, fie în Franța metropolitană, fie în teritoriile de peste mări.

„Întâlnirile în aer liber și întâlnirile de familie sau cu prietenii nu vor mai fi permise”, a spus Macron.

Macron insistă asupra lucrului de acasă

El a punctat insistența sa ca companiile să se organizeze pentru a facilita munca de la distanță sau, dacă acest lucru nu este posibil, pentru a-și adapta organizația astfel ca de mâine să fie respectată distanța între angajați.

"Orice încălcare a acestor reguli va fi penalizată", a spus Macron

Al doilea tur al alegerilor municipale a fost amânat

Subliniind că i-a consultat pe predecesorii săi, precum și pe președintele Senatului și pe cel al Adunării Naționale, șeful statului a anunțat că a doua rundă a alegerilor municipale va fi amânată.

El a explicat că premierul a discutat-o cu liderii partidelor reprezentate în parlament și că decizia a fost convenită în unanimitate.

„Războiul sanitar”

Țara se află într-un război pentru sănătate, a spus președintele, care necesită mobilizare generală. "Toate acțiunile guvernului și ale parlamentului trebuie să fie acum orientate către combaterea epidemiei", a declarat șeful statului francez.

În acest context, toate reformele, începând cu cea a pensiilor, vor fi, prin urmare, suspendate.

Măștile sunt rezervate în primul rând pentru spitale și medici

Președintele a spus că s-a decis rezervarea măștilor ca prioritate pentru spitale și medici. Măștile vor fi livrate miercuri în farmacii pe întreg teritoriul național.

Și să promitem să susținem personalul medical.

„Am decis că un spital de teren al serviciului de sănătate al armatei va fi dislocat în Alsacia. Armatele vor ajuta, de asemenea, la deplasarea celor mai infectați pacienți”.

Închiderea frontierelor la intrarea în Uniunea Europeană și spațiul Schengen

De asemenea, președintele a anunțat decizia, luată împreună la nivel european, luni, 16 martie, constând în închiderea frontierelor începând cu 17 martie la prânz.

Cu toate acestea, francezii din străinătate se pot întoarce în țara lor.

Nici o afacere, indiferent de dimensiunea ei, nu va fi lăsată în pericol de faliment

Situația nu ar trebui să pună sub semnul întrebării ajutoarele celor mai vulnerabili, sustenabilitatea unei afaceri, traiul angajaților și angajaților independenți, spune Emmanuel Macron.

În ceea ce privește companiile din țară, indiferent de dimensiunea lor, niciuna dintre ele nu va fi lăsată în pericol de faliment, a insistat președintele.

"Punem în aplicare un sistem excepțional de amânare a taxelor și taxelor sociale, susținând amânarea termenelor bancare și a garanțiilor de stat în valoare de 300 de miliarde de euro pentru toate împrumuturile bancare contractate cu băncile."

Potrivit președintelui, facturile pentru apă, gaze, energie electrică și chirii vor fi suspendate. Și astfel încât nimeni să nu rămână fără resurse, sistemul șomajului va fi considerabil extins pentru angajați.

Guvernul va preciza toate aceste măsuri mâine. Nimeni nu își poate prezice durata și, cu siguranță, va trebui să fie consolidat în continuare.

3532
Tagurile:
Izolare, Adresare, Emmanuel Macron, Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
LGBT

După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ

93
(reînnoit 19:12 21.01.2021)
Pe lângă numirea primei femei transgender în funcția de ministru adjunct, site-ul oficial al Casei Albe a fost modificat pentru a permite utilizatorilor să aleagă inclusiv un pronume non-binar.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. În timpul campaniei sale, Joe Biden a promis să protejeze drepturile comunității LGBTQ. La câteva ore după începerea mandatului său prezidențial, a apărut o primă noutate.

Astfel, site-ul Casei Albe și-a actualizat formularul de contact, permițând acum persoanelor care vor să contacteze administrația să aleagă dintre următoarele opţiuni: „ea / al ei, el /al lui, ei / al lor, altul sau prefer să nu spun”.

De asemenea, meniul permite alegerea menţiunii non-binare „Mx”.

„Anul trecut m-am plâns că a trebuit să-mi menţionez incorect sexul la recensământul din 2020. Astăzi pot selecta titlul «Mx» și pronumele «ei / al lor» pe pagina de contact a Casei Albe. Știu că nu este mult, dar este un început”, a scris un utilizator, citat de CBS News.

Alianța gay și lesbiene împotriva defăimării (GLAAD) a salutat această posibilitate pe contul său de Twitter.

​De asemenea, marți, 19 ianuarie, noul președinte a numit-o în funcția de ministru adjunct al Sănătății pe Rachel Levine, un transgender, specialist în pediatrie și psihiatrie.

„Reprezintă o alegere istorică și extrem de calificată pentru a conduce politicile de sănătate ale administrației noastre”, a afirmat Joe Biden, potrivit Sputnik France.

93
Tagurile:
LGBT, Casa Albă, Joe Biden

Загрузка...
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului

94
(reînnoit 18:49 21.01.2021)
Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
Пресс-служба МИД РФ

În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

“A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

94
Tagurile:
Cuba, SUA, Serghei Lavrov
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
Cuba are un nou lider
Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
(VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...