Protest Veste Galbene, imagine simbol

Franța, sfidare totală a interdicțiilor pentru epidemie: Revoltă în stradă!

300654
(reînnoit 14:54 14.05.2020)
Protestatarii sfidează total restricțiile: sunt câteva mii, fără protecție anti-virală, stând la distanță foarte mică unii de ceilalți

BUCUREȘTI, 14 martie - Sputnik, Evan Răutu. Dacă în România au fost date zeci de amenzi penale și s-au deschis dosare pentru cei care nu au respectat regimul de carantină, în Franța, la Paris, mii de oameni au ieșit la protestele antiguvernamentale și împotriva președintelui Macron.

„Veste galbene” sfidează astfel masurile anti-epidemie. Evident, și în Franța s-au luat decizii care vizează interdicții – inclusiv adunări de peste 100 de persoane.

 Mai mult, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat (joi) închiderea şcolilor, a cerut restrângerea deplasărilor și a sfătuit persoanele de peste 70 de ani și cele cu anumite afecțiuni să nu iasă din casă decât în situații de urgență.

De asemenea, Macron a făcut apel la medicii pensionari și la cei tineri, chiar dacă nu au  experiență, să se alăture personalului sanitar care se luptă cu epidemia.

Statistica publicată ieri de ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, arată că numărul deceselor legate de COVID19 a crescut cu 18 în ultimele 24 de ore. Până aseară, în Franța s-au înregistrat peste 3.600 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 79 de decese.

După cum se poate vedea din imaginile transmise în direct, manifestații sfidează total restricțiile: sunt câteva mii, fără protecție anti-virală, stând la distanță foarte mică unii de ceilalți. Revoltă dar și… inconștiență?

300654
Tagurile:
protest, Vestele Galbene, Paris
Тема:
Protestele "Vestelor Galbene" (45)
Tematic
Franţa: O maşină a intrat peste protestatarii Vestele Galbene - mai multe victime (VIDEO)
Paris, Vestele Galbene - forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă
Wang Yi

China spune adevărul în față în evoluția conflictului din Gaza

36
(reînnoit 07:00 17.05.2021)
Stagnarea deciziei internaționale în cazul conflictului din Gaza are o cauză clară – iar China arunca adevărul în fața opiniei publice internaționale

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Evoluția periculoasă a conflictului din Israel și Gaza a necesitat trei întâlniri ale Consiliului de Securitate al ONU. Totuși, nu s-a putut ajunge la un rezultat – la o poziție comună.

Cauza a fost dezvăluită de ministrul chinez de Externe, Wang Yi, care a spus clar: obstrucționarea de către SUA a unei decizii.

 ”Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri, dar din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu ajuns la un consens”, a declarat ministrul chinez de Externe.

Șeful diplomației chineze a cerut în acest sens ca Washingtonul să-şi asume responsabilitățile la ONU.

 Wang Yi a atras atenția că Republica Populară China a propus, încă de acum o săptămână, un proiect de rezoluție, alături de Norvegia şi Tunisia.

Reamintim că, până la ora actuală, conflictul din Israel și Gaza a produs aproape 200 de morți, dintre care peste 50 de copii, peste 1500 de răniți și pagube materiale imense.

În plus, evoluția conflictului devine din ce în ce mai periculoasă, susțin analiștii politici și militari.

36
Tagurile:
China, Fâșia Gaza, Israel, Palestina, conflict

Загрузка...
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano

Papa Francisc, reacție puternică după dezastrul din Gaza și Israel

217
(reînnoit 18:46 16.05.2021)
Capul Bisericii Catolice reacționează după ultimele evoluții ale conflictului din Orientul Mijlociu – o intervenție mai puțin obișnuită

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. În cadrul mesajului său duminical rostit din balconul din Piaţa Sfântul Petru, Papa a transmis un mesaj părților implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

”Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile - ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a spus Papa Francisc, subliniind – ”Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil!”.

Esența mesajului Papei Francisc este ”Moartea (copii)lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem”.

”Unde va duce ura şi răzbunarea?”, întreabă Papa Francisc. ”Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt?”.

Apelul Sanctității Sale este mișcător: ”Dumnezeu a creat fiinţe umane egale - în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unității internaționale”.

Și azi, duminică, în perioadă de mari sărbători pentru cele trei mari religii avraamice, bilanțul este înfricoșător: cel puţin 33 de palestinieni, între care 8 copii, au fost ucişi în bombardamentele asupra unui cartier din Gaza, conform datelor oficiale palestiniene.

Conform acelorași surse, în total au fost uciși 52 de copii, printre cei 181 de palestinieni, în urma raidurilor armatei israeliene.

 

 

217
Tagurile:
Palestina, Israel, Mesaj, Papa Francisc

Загрузка...