Workers in protective suits are seen at a checkpoint for registration and body temperature measurement, at an entrance to a residential compound in Wuhan, February 13, 2020

China se întoarce la afaceri după ce vârful epidemiei de coronavirus pare fi trecut

1219
Economia Chinei își revine încet după epidemia de coronavirus, facilitățile de producție, magazinele și complexele de distracție fiind redeschise după ce au fost închise timp de câteva săptămâni.

BRUXELLES, 11 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Șeful de investiții regional de la UBS Global Wealth Management spune că epidemia de coronavirus a depășit deja cea mai rea fază de vreme ce în interiorul Chinei noile infecții sunt în scădere, dar explodează oriunde în afara acestei țări, informează RT

Așadar, economia Chinei ar putea fi ”prima din lume” care revine la normal, crede oficialul citat.

Coronavirus
Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

La începutul săptămânii, președintele chinez Xi Jinping a vizitat Wuhan, epicentrul epidemiei. La scurt timp după vizita sa, autoritățile locale au început să ridice restricțiile de pe anumite industrii, ca și de pe mișcarea persoanelor și bunurilor.

Wuhan, ca și orașele din apropiere din provincia Hubei reprezintă huburi industriale ale Chinei care găzduiesc multe fabrici ai giganților auto internaționali și sute de furnizori de componente. Anterior, s-a anunțat că închiderea datorată carantinei a costat fiecare companie aproape 6 milioane de dolari pe zi.

Astăzi, fabricantul japonez de automobile Honda a anunțat că și-a reluat unele operațiuni la facilitățile sale din Wuhan, promițând că va relua gradual producția de autovehicule. În același timp, Nissan și-a dezvăluit planurile de a relua parțial producția la două fabrici din China, una din ele în Hubei.

Luna trecută, General Motors, Fiat Chrysler and Toyota au anunțat redeschiderea fabricilor lor și reluarea producției din China. Alți jucători majori din industrie, precum Groupe PSA care include brandurile de mașini Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall, plănuiesc să relanseze producția în Hubei pe 20 martie, în timp ce Renault Dongfeng și-ar putea relua producția în Wuhan de săptămâna viitoare.

Închiderea fabricilor în China a amenințat să întrerupă lanțul global de aprovizionare,  inclusiv în industria tehnologiei, pentru că mulți furnizori sunt localizați în această țară. De exemplu, producătorul iPhone principal de la Apple, Foxconn, a trebuit să întrerupă producția de teama răspândirii rapide a bolii. Săptămâna trecută compania a promis să își reia producția normală de la sfârșitul lui martie, din moment ce jumătate din lucrătorii săi sezonieri au fost lăsați să se întoarcă la muncă.

Industria turismului din China face pași prudenți

Disneyland din Shanghai, care a fost închis din 25 ianuarie din cauza epidemiei, și-a reluat operațiunile parțial de luni. Resortul a redeschis facilitățile de cumpărături, alimentație și recreere pe teritoriul său, dar nu e clar când parcul va fi pe deplin funcțional. Totuși, un alt resort Disney din Hong Kong este încă închis.

Atracțiile turistice încep să își redeschidă ușile în Shanghai. Shanghai Tower, ca și Shanghai Oriental Pearl Tower și Shanghai Jinmao Tower se redeschid pentru turiști începând de mâine. Numărul vizitatorilor va fi păstrat sub jumătate din capacitate, cu recomandarea ca toți oamenii care intră în clădiri să poarte măști de față și să își verifice temperatura corpului.

Retalierii internaționali au încercat să acopere pierderile din cauza coronavirusului prin vânzări online, dar acum ei se întorc încet la afaceri. După ce și-au închis magazinele Apple din China în februarie, producătorul de iPhone a redeschis deja 90 la sută din cele 42 de locații, doar patru magazine rămânând închise.

În ultimele două săptămâni, cel mai mare brand de mobilă din lume, IKEA, și-a redeschis jumătate din cele 30 de magazine din toată țara. În același timp, companiile Muji (japoneză) și Galeriile Lafayette și-au reluat activitățile.

1219
Tagurile:
China, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

603
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

603
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

450
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
450
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...