Primul caz de coronavirus în Turcia

540
(reînnoit 12:23 11.03.2020)
Turcia a anunţat astăzi că a înregistrat primul său caz de infectare cu noul coronavirus, un bărbat care a călătorit recent în Europa, dar starea sa de sănătate este bună

BRUXELLES, 11 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Acesta este primul caz de coronavirus din Turcia, anunțul făcut de ministrul sănătății Fahrettin Koca arătând că pacientul a contractat probabil COVID-19 în timpul călătoriei într-o ţară europeană. El a refuzat să precizeze în ce oraş turcesc va fi internat pacientul.

"Ieri (marţi) seara, rezultatul testului unui pacient suspectat că ar fi purtător de coronavirus a ieşit pozitiv. Acesta este primul caz confirmat în ţara noastră (...) Pacientul este un bărbat. Sănătatea lui generală este bună''", a declarat ministrul Fahrettin Koca, în timpul unei alocuţiuni difuzate la televizor, arătând că familia şi rudele pacientului au fost plasate sub observaţie.

Cu o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori, Turcia este o ţară cu un turism extrem de dezvoltat, care a primit circa 50 de milioane de vizitatori în 2019.

În ultimele săptămâni, Ankara a anunţat o serie de măsuri în încercarea de a proteja ţara de epidemia de coronavirus, printre care instalarea de camere termice în sistemele de supraveghere din aeroporturi, anularea zborurilor către mai multe ţări şi închiderea graniţei terestre cu Iranul.

De asemenea, la Ankara şi Istanbul au fost amenajate spitale pentru a testa şi plasa în carantină cazurile suspecte de coronavirus.

Într-o ţară în care încrederea în autorităţi şi în mass-media a avut de suferit în ultimii ani, numeroase persoane şi-au luat singure măsuri de precauţie în ultimele săptămâni, purtând, spre exemplu, măşti sanitare atunci când îşi părăsesc locuinţele.

În timpul alocuţiunii sale de miercuri, Koca a solicitat populaţiei evitarea pe cât posibil a deplasărilor în străinătate.

Cu puţin timp înainte, Ministerul Sănătăţii a anunţat suspendarea până la o nouă notificare a concediilor pentru unii dintre angajaţii săi.

540
Tagurile:
Turcia, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1774)
Boris Johnson

Știrea nopții: Marea Britanie, decizia momentului în criza COVID

27
(reînnoit 08:44 10.05.2021)
Premierul britanic, Boris Johnson, face un anunț așteptat de britanici – dar este și exemplu pentru cei de pe continent

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Premierul Boris Johnson este omul zilei – presa internațională anunță că acesta va confirma astăzi relaxarea restricţiilor datorate pandemiei.

Decizia de datorează în primul rând îmbunătăţirii situaţiei medicale, dar și vaccinării masive a britanicilor - peste 35 de milioane din cei 68 de milioane de locuitori primind prima doză de vaccin.

Anunțul va fi făcut în această după amiază, când Johnson va face publică ”a treia etapă a foii sale de parcurs pentru ieşirea din lockdown”, anunță AGERPRES.

”Noua etapă va intra în vigoare la 17 mai, dată la care vor fi, de asemenea, relaxate unele restricţii privind călătoriile în străinătate”, transmite sursa citată, arătând că începând de la acea dată, britanicii ”ar urma să aibă voie să se întâlnească în locuri închise: şase persoane cel mult sau două familii”.

De asemenea, barurile şi restaurantele ar urma să funcționeze și în interior, iar nunţile să aibă până la 30 de participanţi, în timp ce în exterior, adunările cu mai mult de 30 de persoane ar urma să rămână interzise.

”Programul nostru de vaccinare continuă cu succes - mai mult de două treimi dintre adulţii din Marea Britanie au primit până acum o primă doză - şi acum putem ieşi din lockdown cu prudenţă, dar ireversibil”,  se arată într-un document al Guvernului britanic, citat de presa internațională.

Marea Britanie deține recordul de decese COVID-19, cu peste 127.000 de morţi, cei mai mulți fiind în Anglia.

 

27
Tagurile:
Marea Britanie, coronavirus, Criză, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1774)

Загрузка...
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

633
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

633
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...

Spectacol de artificii la Moscova cu prilejul celei de-a 76-a aniversări a Victoriei

0
(reînnoit 01:49 10.05.2021)
Un impresionant spectacol de artificii încheie șirul de manifestări dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Un grandios spectacol pirotehnic are loc în aceste momente la Moscova, acolo unde astăzi s-a desfășurat parada dedicată celea de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Cerul este acoperit de focuri artificii.

Anterior, s-a raportat că este planificată utilizarea a 10 mii de artificii.

Duminică dimineață, la Moscova s-a desfășurat principala paradă a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Peste 12 mii militari au luat parte la aceasta. Au fost implicate peste 190 de unități de echipament militar, precum și 76 de elicoptere și avioane.

0

Загрузка...