Măști medicale

Paris, atenție: Polițiști falși au pus amenzi pentru purtarea măștilor medicinale

129
(reînnoit 13:33 09.03.2020)
Un grup de chinezi au fost amendați de niște polițiști falși cu 150 de euro fiecare pentru purtatul măștii medicale în spațiul public.

BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. În Franța niște polițiști falși au amendat un grup de studenți chinezi cu 150 de euro fiecare pentru purtatul măștii medicale în spațiu public, a anunțat ambasada chineză la Paris.

“Recent studenții chinezi au anunțat în rețele de socializare că au fost amendați de „polițiști” cu 150 de euro pentru că purtau măști în spațiu public, conform legii care interzice acoperirea feței. După verificări, poliția franceză și reprezentanții legii au declarat că aceste persoane doar prezentau drept polițiști, însă purtatul măștii din motive medicale nu contravine legii”, se spune în comunicatul misiunii diplomatice chineze.

La ziua de astăzi sunt înregistrate oficial 107.021 de cazuri de infectare în 99 de ţări şi teritorii, un număr de 3.648 de oameni pierzându-şi viaţa.

Bilanțul are la bază informări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) și arată că țările cele mai afectate după China sunt Coreea de Sud (7.313 cazuri, 48 decese), Iranul (6.566 cazuri, 194 decese), Italia (5.883 cazuri, 233 decese) şi Franţa (949 cazuri, 16 decese). În China s-au înregistrat 80.695 de cazuri, dintre care 3.097 de decese.

Comisia de Sănătate Naţională din China a anunțat că răspândirea coronavirusului încetineşte în această ţară. Astfel, din cele 44 de cazuri noi confirmate, 41 au fost înregistrate în Wuhan, epicentrul epidemiei, iar oraşele din China relaxează treptat măsurile de carantină impuse în urmă cu mai bine de o lună.

Totodată, Beijingul a raportat şi două cazuri noi de infectare cu coronavirus „importate” din Italia şi din Spania, potrivit autorităţilor locale din domeniul sănătăţii. Cei doi pacienţi au fost transferaţi la spitale din capitala Chinei pentru a primi tratament.

129
Tagurile:
chinezii, Franța, Paris, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1320)
Tematic
Numărul deceselor de coronavirus în Italia a crescut la 366 de la 233, într-o singură zi
Raed Arafat a spus CÂND VA FI vârful epidemiei Coronavirus – coincidență șocantă
Coronavirus - profesor, către Anisie: ”Nu ne mai obligați să mergem în școală!
Numărul cazurilor de infestare cu coronavirus a depășit 107.000 la nivel mondial
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

73
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

73
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

37
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

37
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...