Куриные яйца

Câte ouă puteţi mânca pentru a nu crește riscul dezvoltării de boli de inimă nou studiu

965
(reînnoit 17:16 07.03.2020)
Experți de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard dezvăluie câte ouă este recomandabil să mâncăm pe zi pentru a nu creşte riscul dezvoltării de boli ale sistemului cardiovascular.

BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik, Doina Crainic. Studiile cu privire la influența ouălor asupra funcționării inimii par uneori să se contrazică: unele spun că ouăle pot fi dăunătoare pentru sistemul cardiovascular. Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au efectuat un nou experiment, ale cărui rezultate au fost publicate în CNN Health, informează Sputnik France

„Consumul moderat, de până la un ou pe zi, nu se asociază cu un risc crescut al dezvoltării de boli cardiovasculare”, a declarat Frank Hu, autorul studiului și șeful departamentului de nutriție de la Școala de Sănătate Publică a Universității.

Echipa a ţinut sub observaţie 215.000 de persoane pe o perioadă de 34 de ani. Toți participanții au fost întrebați cu privire la obiceiurile lor alimentare și majoritatea au spus că mănâncă între unul și cinci ouă pe săptămână. Experții au investigat dacă o astfel de dietă a crescut riscul de atac de cord sau de boli coronariene.

Singura asociere între un consum mai mare de ouă și accident vascular cerebral a fost constatată în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, asociere deja identificată în studii anterioare.

Ce se întâmplă dacă mâncăm mai mult de un ou pe zi?

„În medie, majoritatea oamenilor nu mănâncă mai mult de un ou pe zi. Ei pot mânca două ouă la micul dejun, dar de obicei se întâmplă doar de două sau trei ori pe săptămână. Prin urmare, consumul mediu este, de fapt, de mai puţin de un ou pe zi”, a spus Frank Hu.

De asemenea, echipa a efectuat o meta-analiză a studiilor din Europa, Asia și Statele Unite pentru a examina consumul de ouă la 1,7 milioane de oameni.

Potrivit analizei, consumul unui ou pe zi nu a avut un impact negativ asupra sănătății inimii. Consumul moderat de ouă a fost asociat chiar cu un risc ușor mai mic de dezvoltare de boli de inimă la populațiile asiatice, probabil datorită tradiției bucătăriei locale, care recomandă încorporarea ouălor în rețete, mai degrabă decât consumul separat al acestora, a spus Frank Hu.

Însă, „atunci când facem recomandări cu privire la consumul de ouă, trebuie luate în considerare condițiile metabolice și cele de sănătate”, adaugă experții.

965
Tagurile:
risc, Boli, Ouă
Tematic
Îngrozitor: Pește cu viermi și ouă cu termenul expirat, găsite în școli și spitale
Avertizarea specialiştilor:De ce consumul frecvent de ouă dăunează sănătăţii - recomandări
Gospodina bună se cunoaște după... ouă
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

31
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

31
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...
Putin și Merkel, la Forumul Păcii

Un jurnalist german i-a comparat pe Putin și Merkel

122
(reînnoit 12:48 21.06.2021)
Jurnalistul german Hubert Seipel a vorbit despre calitățile comune ale lui Vladimir Putin și Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 21 iun - Sputnik. Jurnalistul, scriitorul și documentaristul german Hubert Seipel a declarat pentru RIA Novosti ce calități comune au președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel.

În noua sa carte, „Puterea lui Putin: de ce Europa are nevoie de Rusia” (Putins Macht: Warum Europa Russland braucht, publicată în 2021 de Hoffmann & Campe, Hamburg), Seipel analizează politica externă a Rusiei din ultimii ani, implicațiile negocierilor complexe dintre Occident și Moscova, dar necesare pentru ambele părți, precum și sistemul global de relații internaționale, care se află în prezent în regim de criză.

"Întotdeauna este vorba despre interese naționale, desigur, dar și despre propriul lor caracter. Și amândoi (Putin și Merkel) au cu siguranță o dependență comună de forță și tactici. La fel ca Putin, Merkel este îngrijorată că o altă persoană ar putea să se uite la ea în cărți ... și poate descoperi că nu există deloc un plan general. Politica este determinată de istorie, experiență colectivă și interese specifice ", - a declarat Seipel.

Potrivit acestuia, ambii lideri sunt uniți și de atitudinea lor atentă față de sondajele de opinie. De asemenea, Putin și Merkel „vorbesc unul în limba celuilalt”: președintele rus - în limba germană, și cancelarul Republicii Federale Germania - în limba rusă. Toate acestea, însă, „nu au ușurat foarte mult situația” în relațiile dintre ei, spune Seipel.

„Libertatea este pentru ea (Merkel) America”, a scris fostul șef al departamentului internațional la (unul dintre principalele ziare germane) Süddeutsche Zeitung în biografia „Angela Merkel, cancelarul și lumea ei”. Cartea citează dogma cancelarului. „Ceea ce ne unește și ne unește pe europeni este setul nostru comun de valori.” O consecință logică: Germania nu ar trebui să urmeze niciodată o politică care să contravină intereselor Statelor Unite ... (Dar) pentru Vladimir Putin, este puțin probabil ca lumea Angelei Merkel să -i fie apropiată, chiar dacă a trăit în RDG timp de cinci ani în timpul Uniuniii Sovietice ", a mai adăugat jurnalistul.

122
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

0
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

0
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...