Măsuri de securitate la frontiera dintre Grecia și Turcia

Turcia a mobilizat trupe speciale pentru a împiedica expulzarea migranților din Grecia

626
(reînnoit 13:19 05.03.2020)
Turcia a mobilizat peste o mie de polițiști din trupele speciale pentru a împiedica returnarea refugiaților pe teritoriul turcesc.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ankara a mobilizat peste 1000 de polițiști din trupele de destinație specială pentru a împiedica grănicerii greci să expulzeze refugiații pe teritoriul turcesc, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Süleyman Soylu.

După agravarea situației în provincia siriană Idlib, Turcia a declarat că nu mai poate controla fluxul de migranți și refugiați și și-a deschis frontierele cu UE, după care în Grecia s-au îndreptat mii de migranți.

"Doar din Edirne în Grecia au sosit 139 070 de refugiați. Grecia a încercat să expulzeze 4,9 mii de refugiați în Turcia. Pentru a împiedica returnarea refugiaților, la frontieră au sosit peste o mie de reprezentanți ai trupelor de destinație specială. 164 de refugiați au fost răniți în urma ciocnirilor la frontieră și acum se află la spital", a declarat Soylu la postul de televiziune NTV.

Potrivit lui, declarațiile autorităților grecești și presei despre numărul refugiațior sosiți din Turcia în Grecia nu corespund realității.

626
Tagurile:
Criza imigranților, Refugiați, Grecia, Turcia
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
Tematic
Lavrov a discutat cu Cavusoglu situaţia creată în jurul Sputnik Turcia
A fost reţinut redactorul-şef al Sputnik Turcia
Ultima oră: Turcia anunță că a doborât o aeronavă militară siriană în Idlib
Turcia anunță neutralizarea a 327 de militari sirieni
Parisul acuză Turcia de presiuni asupra UE cu ajutorul migranților
Grecia acuză Turcia de înarmarea migranților cu grenade lacrimogene
Assad: Siria nu a întreprins nicio acțiune ostilă împotriva Turciei
Ministerului rus al Apărării, despre fuzionarea trupelor turcești cu teroriștii - detalii
Erdogan cere SUA să furnizeze Turciei muniții pentru operaţiunile militare din Idlib
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

67
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

67
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

35
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

35
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...