Migranți ilegali pe insula Lesbos din Grecia

Decizie stupidă a UE în cazul valului de emigranți poate avea consecințe dezastruoase

289
(reînnoit 16:15 05.03.2020)
În loc să decidă o susținere și o reconstruire a țărilor distruse (și) din cauza lor, țările UE sunt gata să accepte sacrificarea a sute de mii de emigranți, dintre care foarte mulți copii.

BUCUREȘTI, 3 martie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Decizie de urgență a țărilor UE în cazul noului val de migranți din Orient, pornit din Turcia către Grecia – cu ținta finală, țările occidentale.

Țările UE au comunicat astăzi Agenţiei europene de control la frontiere (Frontex) acordul lor de a contribui la o ”intervenţie rapidă pentru a ajuta Grecia în faţa afluxului miilor de migranţi veniţi prin Turcia”, anunță Agerpres

În consecință, Consiliul de administraţie al Frontex anunțat că va sprijini complet Grecia în şi va acţiona în spiritul ”solidarităţii europen”, se menţionează într-un comunicat.

Consiliul Frontex este alcătuit din reprezentanţi ai poliţiei de frontieră din ţările membre UE şi ai Comisiei Europene.

De asemenea, într-un comunicat, statele UE confirmă că ”sunt pregătite să aducă contribuţii obligatorii corespunzătoare în cadrul structurii de reacţie rapidă şi să contribuie de asemenea cu material tehnic”, se mai spune în comunicat..

Agerpres anunță că ”Frontex a acceptat luni lansarea unei operaţiuni rapide în sprijinul Greciei” și a desfăşurat deja întăriri şi a ridicat nivelul de alertă în zona frontierei dintre Turcia şi Grecia.

Decizia este cel stupidă și nu rezolvă situația – nici cea umanitară, nici cea legată de pătrunderea și preluarea valului de emigranți din țările Orientului, devastate de atacarea SUA și NATO a Irakului (în baza unor acuzații și probe dovedite false), a Afganistanului (după controversata tragedie de la 11 septembrie), și de susținerea de către SUA a rebelilor din Siria, precum și a legăturilor SUA cu grupările care au devenit ulterior teroriste – în principal Al Qaeda.

Europa plătește acum toate aceste agresiuni internaționale, față de care nu a avut curajul să ia poziție – ci, dimpotrivă, le-a susținut.

Acum, în loc să decidă o susținere și o reconstruire a țărilor distruse (și) din cauza lor, țările UE sunt gata să accepte sacrificarea a sute de mii de emigranți, dintre care foarte mulți copii. În plus, valul de ură care se va naște în lumea islamică din această atitudine a țărilor UE va marca viitorul pe mulți de acum încolo.

O eroare istorică și o lipsă totală de conștiință a liderilor UE - care va fi plătită de generații de europeni nevinovați.

289
Tagurile:
emigranți, UE
Тема:
Criza refugiaților (90)
Tematic
Grecia nu mai suportă să fie ”parcare pentru migranți”, România este vizată
Ce riscă țările implicate în disputa pe migranți judecată la Curtea de Justiție a UE
Român arestat de poliția olandeză pentru că transporta 25 de migranți

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la 3 ani

13
(reînnoit 15:12 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. E primul șef de stat francez condamnat cu executare.

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care 2 ani - cu suspendare.

ȘTIRE ÎN PROCES DE ACTUALIZARE

13
Tematic
Sarkozy, la Moscova: „Rusia este din nou o putere mondială”
Sarkozy riscă din nou să ajungă după gratii. Ce acuzații i se aduc
Sarkozy „Occidentul este în declin”, „Africa și Europa au destine unite”

Загрузка...
Certificat de vaccinare pentru coronavirus

Pașaport digital de vaccinare la nivel european

69
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că luna aceasta va fi făcută o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut astăzi anunțul privind pașaportul digital de vaccinare, o propunere în acest sens urmând a fi făcută de Comisie chiar în cursul acestei luni.

"În ceea ce priveşte întrebarea cum ar putea arăta paşaportul verde digital, vom prezenta o propunere legislativă în martie", a declarat Ursula von der Leyen într-o videoconferinţă cu parlamentarii germani.

Cele mai mari susținătoare ale ideii de pașaport de vaccinare sunt statele care sunt dependente de turism, cum ar fi Grecia sau Spania, dar și companiile aeriene.

"Sunt încântat că există un sprijin larg pentru ideea unui 'paşaport verde', rămâne acum să fie creat cât mai rapid posibil", a spus și cancelarul austriac Sebastian Kurz săptămâna trecută.

Kurz își dorește un certificat care să permită călătoriile şi accesul în restaurante pentru persoanele vaccinate, dar şi pentru cei care sunt consideraţi ca fiind "imunizaţi", după ce au contractat virusul, iar ideea sa este susţinută și de Bulgaria care are și ea interese mari în turism.

De asemenea, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Este esenţial ca guvernele să înceapă să emită cetăţenilor certificate de vaccinare digitale, care apoi vor servi drept bază pentru permisul de călătorie, a apreciat IATA.

"Avem nevoie de un plan pentru redresare. Avem nevoie de o metodă de a gestiona digital situaţia sanitară şi avem nevoie să asigurăm un standard global pentru înregistrarea rezultatelor testelor şi a vaccinărilor", a afirmat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Permisul IATA de călătorie, care va fi lansat oficial la finalul lunii martie, va ajuta la facilitarea călătoriilor, punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

69
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport
Tematic
Rusia oferă Africii 300 milioane de doze de vaccin Sputnik V
Pfizer și Biontech au cerut UE 54 euro pentru un vaccin
Cu ce vaccin este mai bine de vaccinat? Top-5 mituri despre vaccinare

Загрузка...