Londra

Vremea în Marea Britanie cum va fi luna martie: perioadele când ninge din nou în UK

756
(reînnoit 17:52 03.03.2020)
Un portal meteo din Marea Britanie a publicat prognoza meteo pentru prima lună de primăvară. Vremea va fi destul de rece şi schimbătoare, iar britanicii vor mai avea parte şi de ninsori. Românii din Marea Britanie pot afla cum va fi în toată ţara.

BUCUREŞTI, 3 mart – Sputnik, Doina Crainic. Portalul meteo theweatheroutlook.com a publicat o prognoză meteo pe termen lung, pentru luna martie. Iată cum va fi vremea în Marea Britanie în prima lună de primăvară:

Intervalul: 1/3 – 7/3 – vreme amestecată şi rece, în mare parte.

În toate regiunile vor fi perioade însorite și precipitaţii mixte, de ploaie şi ninsoare, la începutul intervalului. Aversele vor fi mai abundente în nord și vest. În zonele înalte sunt posibile ninsori, dar poate cădea şi la niveluri mai scăzute uneori în nord. La mijlocul perioadei, ploile se vor deplasa spre est și ar putea cădea sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nord, în special în zona înaltă. Mai târziu, se va întoarce o vreme amestecată, cu perioade însorite și precipitaţii de iarnă. Se așteaptă ca înghețurile să fie destul de răspândite în unele nopți.

Intervalul 8/3 – 14/3: vreme schimbătoare

Se aşteaptă o vreme schimbătoare. În toate regiunile vor fi perioade mai lungi de ploaie, iar uneori vremea poate deveni foarte vântoasă. În nord, poate fi destul de rece pentru a cădea zăpadă, în special în zona înaltă. Mai târziu, este posibilă vreme mai uscată în regiunile sudice și centrale.

Intervalul 15/3 – 31/03 – vreme amestecată

Vremea continuă să rămână schimbătoare în mare parte a perioadei în jumătatea nordică a Marii Britanii. Se aşteaptă ca lapoviţa şi ninsorile să se restrângă în mare parte în zonele înalte. În jumătatea sudică a țării vor fi perioade ploioase și vântoase, dar vor exista și perioade mai uscate. Există riscul de înghețuri pe timpul nopţii, dar în timpul zilei temperatura poate fi adesea apropiată de media sezonieră sau uneori peste aceasta.

756
Tagurile:
UK, Marea Britanie
Tematic
Avertizare meteo UK: următoarea furtună care va lovi Marea Britanie după Ciara şi Dennis
Marea Britanie introduce un nou sistem de IMIGRAȚIE după Brexit, mult mai restrictiv
Mai mulți moldoveni vor putea munci sezonier în Marea Britanie
Marea Britanie cere convocarea de urgență a Consiliului de Securitate ONU
Coronavirus în Marea Britanie: 23 de cazuri de infecție

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

87
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

87

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

12
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

12
Tagurile:
Școala

Загрузка...