Su-24

Aviația rusă a atacat pozițiile teroriștilor pro-turci din Siria

934
(reînnoit 16:51 20.02.2020)
Aviația rusă a atacat pozițiile militanților susținuți de Turcia în Siria, asigurând armatei siriene respingerea tuturor atacurilor.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. Avioanele rusești Su-24 au efectuat atacuri asupra teroriștilor aflați în înaintare, ceea ce a permis forțelor siriene să respingă toate atacurile, se menționează într-o declarație a Centrului rusesc pentru conciliere a părților în conflictul din Siria.

Potrivit Centrului, militanții pro-turci susținuți de artileria armatei turcești, au rupt linia de apărare a armatei siriene în Qmenas și Al-Nayrab.

“În scopul neadmiterii pătrunderii bandelor în interiorul teritoriului sirian, la solicitarea comandamentului sirian, avioanele Su-24 al forțelor aero-spațiale ale Rusiei au efectuat un atac asupra formațiunilor înarmate ale teroriștilor. Acest lucru a permis trupelor siriene să respingă toate atacurile. A fost distrus un tanc, șase blindate și cinci camionete cu arme de mare calibru”, se spune în comunicat.

Totodată, potrivit Centrului, Rusia îndeamnă partea turcă să înceteze susținerea teroriștilor și orice transmitere a armelor acestora.

“Vrem să atragem atenția că nu este primul caz de susținere a militanților din partea forțelor armate ale Turciei. Pentru evitarea unor incidente, îndemnăm partea turcă să înceteze susținerea acțiunilor teroriștilor și orice aprovizionare a lor cu arme”, menționează Centrul rusesc pentru conciliere a părților în conflict din Siria.

În urma atacurilor artileriei turce asupra pozițiilor armatei guvernamentale, patru militari sirieni au fost răniți. Partea turcă și-a încetat bombardamentele după ce au fost observați de forțele rusești, care au expediat o avertizare Turciei.

“Pe linia de deconflictualizare, părții turce i-a fost adusă la cunoștință că mijloacele rusești de control obiectiv a fost înregistrate atacuri cu artilerie de pe pozițiile turce asupra unităților armatei siriene... După expedierea acestei informații, partea turcă și-a încetat atacul”, a informat Centrul.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării al Turciei anunță că a ucis 50 de militari sirieni în urma atacului cu artilerie, în timp ce în urma atacului aerian au murit 2 militari turci.

934
Tagurile:
Turcia, Siria, Rusia
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (498)
Tematic
Cinci militari turci au fost uciși în urma unui atac în Idlib, Siria
Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
Șoigu: SUA jefuiesc Siria de resursele de petrol
Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib

Загрузка...