Serghei Șoigu

Șoigu: SUA jefuiesc Siria de resursele de petrol

1137
(reînnoit 18:47 19.02.2020)
Statele Unite jefuiesc Siria de resursele de petrol și în același timp împiedică livrarea combustibilului în această țară, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Roma.

BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Statele Unite jefuiesc câmpurile petroliere din Siria și în același timp, cu ajutorul sancțiunilor, impun interdicții la livrarea combustibilului în acestă țară, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu, în cadrul discuțiilor la Roma cu colegii săi italieni, Luigi di Maio și Lorenzo Guerini, transmite RIA Novosti.

Pe de o parte, câmpurile petroliere, (teritoriul) de unde este extras petrolul, sunt controlate de Statele Unite. Acolo are loc o jefuire fără de precedent a bogățiilor care aparțin Siriei și poporului sirian. Pe de altă parte, este interzisă livrarea petrolului acolo, a declarat Șoigu la conferința de presă, organizată în capitala italiană.

“În al treilea rând, cea mai mare parte a oamenilor care suferă pe teritoriul Siriei au nevoie de căldură, apă caldă, electricitate, care se obține din hidrocarburi, ale cărora furnizare în țară este interzisă, iar producția lor nu este posibilă oriunde și oricând”, a subliniat ministrul Apărării al Rusiei.

Agenția precizează că miniștrii Afacerilor Externe și Apărării ai Rusiei, Serghei Lavrov și Serghei Șoigu, au purtat negocieri cu colegii lor italieni, Luigi di Maio și Lorenzo Guerini în formatul 2+2.

1137
Tagurile:
SUA, Siria, Serghei Șoigu
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Summitul Putin Biden este extrem de important

1
(reînnoit 13:42 16.06.2021)
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, consideră că summitul Putin – Biden este extrem de important.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu liderul american, Joe Biden, la Geneva este importantă în contextul politicii alianței.

“Consider importantă întâlnirea dintre cei doi președinți. De asemenea, este foarte important faptul, salutat de aliații noștri, că Biden în ajunul întrevederii cu președintele Putin a discutat și s-a consultat cu toți liderii NATO, pentru că alianța reprezintă o platformă pentru coordonare în probleme de securitate. Și, desigur, relațiile cu Rusia sunt extrem de importante”, a subliniat secretarul general al Alianței, la postul de televiziune CNN.

1
Tagurile:
Geneva, Vladimir Putin, Joe Biden, NATO
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin
VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

Загрузка...
Summitul Vladimir Putin - Joe Biden

VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

18
(reînnoit 13:38 16.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu liderul american Joe Biden. Avionul acestuia a decolat în această dimineață de la Soci.

Locul primei întâlniri dintre Putin și Baden a fost ales în vila La Grange din Geneva.

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA >>>

Anterior, Kremlinul a menționat că negocierile vor consta în trei părți: una în format restrâns și două în format lărgit, cu o pauză pentru ceai și cafea. Cu o zi înainte, o sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat pentru RIA Novosti că summitul este programat pentru 4 ore și 45 de minute.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe Serghei Lavrov, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF Valery Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov.

Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden >>>

De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și trimisul special prezidențial pentru Siria, Alexander Lavrentiev.

Summitul este primul după anul 2018 în care Putin a purtat discuții la Helsinki cu predecesorul lui Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

18

Загрузка...