Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib

420
Rusia susține forțele armate ale Siriei în provincia Idlib, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. Rusia susține armata Siriei în provincia siriană Idlib, care doar răspunde la provocări, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

"Fâșia demilitarizată, de-a lungul perimetrului zonei Idlib, până în prezent nu a mai fost creată. Mai mult decât atât, bombardamentele din zona de deescaladare asupra pozițiilor armatei siriene, asupra obiectivelor civile și tentativele de a ataca baza noastră aeriană Khmeimim continuă", a declarat Lavrov la conferința de presă după negocierile purtate la Moscova cu omologul său din Iordania, Ayman Safadi.

El a menționat că forțele armate siriene, confirmându-și adeziunea față de acordurile inițiale în privința Idlibului, inclusiv acordurile de încetare a focului, “răspund la astfel de provocări inacceptabile”.

“Îi susținem în această privință”, a adăugat ministrul.
420
Tagurile:
Idlib, Rusia, Serghei Lavrov
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Turcia așteaptă susținerea NATO în situația din Idlib
Reprezentantul special al SUA vine în Turcia pentru a discuta despre Idlib
Elicopter sirian, doborât în Idlib. Pilotul a murit
Turcia anunță neutralizarea a 51 de militari sirieni în Idlib
Moscova acuză Turcia de nerespectarea acordurilor în privința Idlib
Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

6
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

6
Tagurile:
CSI

Загрузка...
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

36
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

36
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...