Viktor Orban

Viktor Orban: ”Nu Europa este viitorul nostru, ci noi suntem viitorul Europei”

12254
(reînnoit 10:47 17.02.2020)
Premierul ungar Viktor Orban a declarat ieri în discursul despre starea națiunii că ultimul deceniu a fost cel mai reuşit în istoria Ungariei din ultimii 100 de ani și a criticat ”elitele epuizate” de la Bruxelles

BRUXELLES, 17 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Vorbind despre realizările Ungariei din ultimii zece ani, Orban a spus că niciun deceniu din ultimii 100 de ani nu a fost caracterizat de o creştere sustenabilă, în paralel cu păstrarea echilibrului intern şi extern. Toate acestea s-au realizat în condiţiile menţinerii inegalităţilor de ordin material la un nivel moderat, în comparaţie cu scara europeană, altfel spus de avantajele creşterii au putut să beneficieze pături largi ale societăţii, a mai spus Orban.

Investiţiile în Ungaria şi exporturile au atins cote record anul trecut, a declarat Orban, menţionând că Ungaria se află pe locul 94 în lume ca populaţie şi pe locul 34 ca volumul al exporturilor.

Orban a precizat că Ungaria a reuşit să găsească un teren comun de înţelegere cu vecinii săi Slovacia, Serbia, Croaţia şi Slovenia - care se bazează şi ele pe valorile naţionale - şi este în măsură să angajeze o largă cooperare şi să formeze alianţe cu aceste ţări.

"Istoria a oferit o nouă şansă popoarelor din Europa Centrală pentru a construi - pe baza intereselor naţionale ale fiecăruia- un nou sistem de alianţe, astfel încât să pute să ne apărăm împotriva ameninţărilor atât din Est, cât şi din Vest", a declarat Orban.

Critici la adresa Uniunii Europene și a FMI

"În ultimii zece ani, am învăţat că Europa nu se află la Bruxelles. Europa suntem noi şi nu trebuie să ne conformăm elitelor epuizate de la Bruxelles. Mai înainte credeam că Europa este viitorul nostru, astăzi ştim deja că noi suntem viitorul Europei", a declarat el.

Soluția pe care o propune Orban este restabilirea respectului faţă de sentimentul naţional.

"Am considerat că ori vom găsi o cale, ori o vom crea noi. Dar pentru că drumurile desemnate de Bruxelles şi Washington nu erau viabile pentru noi, am fost nevoiţi să facem o cale nouă”, a afirmat premierul ungar.

El a menționat printre reușite faptul că FMI a fost trimis acasă, că împrumuturile au fost rambursate înainte de termen, că au fost create 850 000 de locuri de muncă, că a fost eliminată "viaţa de parazit", că finanţele sunt din nou în regulă, că angajaţilor li s-a oferit respect şi apreciere, că familiile au primit recunoştinţă, că a început unificarea naţiunii, iar comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au fost conectate cu patria mamă.

"Dacă le-am fi acceptat sfatul, acum Ungaria ar fi într-o secţie a unui spital, iar perfuziile împrumuturilor de la FMI şi de la Bruxelles ar atârna din membrele ei, iar robinetele împrumuturilor ar fi dirijate de George Soros", a declarat Orban.

În termeni de creştere economică, economia europeană şi în special cea a zonei euro a stagnat pur şi simplu, a apreciat Orban, subliniind că Ungaria că 85% din exporturile Ungariei merg spre aceste ţări.

Orban a spus că, în timp ce creșterea economică a Ungariei, de 4,9%, a depășit în general media europeană, Ungaria este încă strâns legată de performanțele economice ale Europei.

„Deci, problema lor economică este și problema noastră. Singura întrebare este în ce măsură va mai fi problema noastră”, a spus Orban.

Orban a dat astfel semnalul că nu mai dorește ca dezvoltarea economică a Ungariei să mai fie legată de piața europeană și că nu vrea să depindă de evoluția viitoare a UE din punct de vedere economic pentru că UE nu are perspective de creștere.

12254
Tagurile:
Europa, Viktor Orban
Policier à Saint-Etienne-du-Rouvray

Ipoteză incendiară: ”Franța se îndreaptă spre violența extremă va ghilotina UE!”

22
Una dintre cele mai interesante reacții după alegerile din Franța, care dau tonul unui adevărat cutremur în Uniunea Europeană

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Două aspecte sunt confirmate și după alegerile din Franța: lipsa totală de credibilitate a liderilor actuali din țările UE – și faptul că Franța a rămas țara care dă tonul schimbării în Europa, acum aceasta referindu-se la absenteism.

În fapt, avem nu o schimbare – ci un adevărat seism; iar rezultatul schimbării s-ar putea referi nu numai la temporarii conducători, ci chiar la o modificare sistemică.  

Unul dintre cei mai bine pregătiți oameni politici români, avocatul Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, titrează dur într-un comentariu legat de alegerile din Hexagon: ”Franța a ridicat GHILOTINELE împotriva UE! Să ne rugăm la Dumnezeu!”.  

Pavelescu consideră că absenteismul la alegerile regionale din Franța, de aproape 70%, înseamnă ”falimentul democrației”, remarcând că Adunarea Națională a Marinei le Pen, ”cu tot efortul globaliștilor de demonizare și izolare” a ieșit pe locul doi, în timp ce partidul lui Macron a obținut 11%, adică 3,5% din voturile francezilor.

Deci, da, președintele considerat unul dintre pilonii menținerii UE în forma actuală a primit de la poporul său doar voturi… în marja de eroare! Despre asta vorbim acum! 

Mai mult, Pavelescu atrage atenția că dacă asemenea situații se întâlnesc și la alții, cum ar fi  România, asta ”nu are relevanță”, deoarece ”la noi mecanismele de supunere sunt cu mult mai puternice, iar tradiția și mentalitatea sunt altele, ale supraviețuirii în istorie”.

În schimb Franța, ”din contră, are cea mai cumplită memorie din lume, a ghilotinei!”.

De aceea, ”teama cea mai mare” a politicianului intelectual  este că ”Franța se îndreaptă spre violență extremă și nicio forță politică n-o poate evita”.

”Scrisorile militarilor, care previzionau în urmă cu două-trei luni războiul civil și lovitura militară de stat, reflectă această realitate terifiantă”, spune Aurelian Pavelescu.

Și, atenție la un alt aspect esențial: ”Încercarea lui Macron și Merkel de a impune globalismul în Europa prin trecerea de la epoca supremației germane la tandemul franco-german, pentru a-i face și pe francezi părtași la roadele globalismului, a eșuat”.

În acest context, Pavelescu pune o întrebare temerară: ”Ce altă opțiune ar mai avea Franța? Niciuna”. Adică ”Franța se îndreaptă spre violență extremă”?! Pavelescu așa crede…

”Dacă SUA a reușit să gestioneze teribilul 6 ianuarie, când Capitoliul a fost ocupat de mulțime (cu consecințe nebănuite în viitor), în Franța sunt șanse mici să se oprească acolo”, conchide Pavelescu, încheind cu un alt recurs la memoria Revoluției Franceze – ”Iar până la Bruxelles se ajunge în două ore”.

Un comentariu în tonuri grave – dar pe care dacă dorești să îl combați te vei trezi priponit de aceeași întrebare: ”Ce altă opțiune ar mai avea Franța?”. Și vei continua: dar Europa unor alți ”Macroni”?

22
Tagurile:
Violențe, UE, Franța

Загрузка...

Cum a început Marele Război pentru Apărarea Patriei

45
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
În dimineața de 22 iunie 1941, Germania fascistă și aliații ei au atacat URSS. Au început lupte la frontierele de vest ale Uniunii Sovietice.

Teritoriul Moldovei a devenit unul dintre primele unde Armata Roșie a fost lovită de inamic.

Aviația română a început să efectueze raiduri aeriene pe teritoriul RSS Moldovenească. Primele orașe supuse atacurilor aeriene au fost Bălți, Bolgrad, Chișinău, Cahul și trecerile pe Nistru.

Trupele sovietice au forțat atacatorii să se retragă pe pozițiile inițiale.

Conducerea română a ordonat trupelor traversarea Prutului în apropiere de Cuconeștii Vechi, Sculeni, Leușeni, Cioara și în direcția Cahul, precum și traversarea Nistrului, în preajma localității Cartal.

Trupele germano-române au pierdut în luptele de la graniță în vara anului 41 peste 8000 de persoane.

Ofensiva în Basarabia era efectuată de armata a 11-a germană, armata a 3-a și a 4-a românească care însumau 600 de mii de persoane. Acestora li se opunea armata sovietic 9 și 18.

Trupele germano-române nu au reușit să treacă granița pe segmentul basarabean până în 29 iunie.

Pe segmentul basarabean al frontierei, trupele sovietice au luptat o perioadă mai lungă decât în alte zone și s-au retras doar din cauza situației din Belarus și Ucraina de Vest, pentru a evita încercuirea.

Pe 8 iunie, lângă satul Dolna, divizia moldovenească 95 de puști a înfrânt regimentele 67 Infanterie și 63 Artilerie ale Armatei Române. Peste două zile, inamicul a fost lovit în satul Lăpușna, fiind încetinită avansarea diviziei 72 germane la stația Bâcovăț.

Doar pe 26 iulie trupele sovietice au părăsit în totalitate RSS Moldovenească, după o lună de lupte.

45
 • 22 iunie
  © Sputnik / Vadim Rusu

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie


Загрузка...